Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 22:47 Re: Legnica

Staram się dobrze wypaść w kocich oczach.
Przynajmniej ja w tym towarzystwie dbam o własny autorytet :lol:
Legnica

Post » Czw gru 02, 2010 11:38 Re: Legnica

:lol: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob gru 04, 2010 12:21 Re: Legnica

Witamy sie ,po pracowitym tygodniu mamy pracowitą sobotę,może choc w niedzielę uda się troche poleniuchować.
Dziękuję LIDKA14 za fanty bazarkowe,oraz wszystkim licytującym na bazarku,czesć uzyskanej kwoty juz zostawiłam w sklepie,kupiłam żwir,cześć wraz z wpłatą od Willow_ i Aniju,za które również serdecznie dziekuje,zostanie przeznaczona na zakup karmy dla starszaków.
Jeszcze tylko martwię sie o przedszkolaki,koniec grudnia i początek stycznia to bardzo długi wolny weekend,na dostawy ze sklepów internetowych raczej nie ma co liczyć,a maluchy zapasu karmy nie mają,także żwir kupuję na bieżaco,niestety.
Hary w przyszłym tygodniu będzie miał powtórke zastrzyku na swierzb,byc moze będzie go można za pare dni zaszczepic,podwójnie.
A to spiące przedszkolaki

Obrazek
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 12:29 Re: Legnica

W przyszłym tygodniu,prawdopodobnie,będziemy mieli wizytę.Ktos,kto wydał mi się bardzo miły i wart zachodu :wink: planuje adopcje kota do towarzystwa dla kilku miesiecznego kocurka,mieszkającego już w domu.
Nic nie planuję,tylko mam nadzieję.A koteczkom bedę powtarzać ze w przyszłym togodniu zachowujemy się grzecznie i bez zadnych chorobowych wygłupów.
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 17:28 Re: Legnica

Maluchy przesłodkie :1luvu: :D
Może któremuś się poszczęści po niedzieli :D :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob gru 04, 2010 18:25 Re: Legnica

Niezłe przedszkole :) A to białe to Harry? - jaki on duży w porównaniu z buraskami

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob gru 04, 2010 18:49 Re: Legnica

Tak,biały to Hary,jest nieco większy od pozostałych ale i najstarszy,Hary ma ok4-5 miesiecy,Asmi ok 2 miesiecy,a Arti i Kasia ponad 2 miesiace.

Dom o którym wspominam skontaktował się ze mną w sprawie adopcji Asmodeusza,ale Asmi prawdopodobnie zamieszka w domu forumowym u Paluszek.Zależy to od wyniku testu pod katem białaczki o który Paluszek poprosiła.W poniedziałek pobieramy krew Asmiemu,pod koniec tygodnia ma być wynik.
Opowiedziałam Domowi o Harym,wiem ze nie sposób opowiedzieć o tym jak Hary potrafi sie przytulać,jak rozdawac buziaczki i jak prosić o niezdejmowanie go z rąk,najlepiej poczuc to na własnej skórze 8)
Na razie nic nie chce planowac,pożyjemy,zobaczymy,nic na siłę i bez pospiechu.
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 20:13 Re: Legnica

Pewnie - wszystko w swoim czasie, bo pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, a nie przy "wydawaniu" kotów :mrgreen:
Z Kasieńki też piękna buraska rośnie :) - radzi sobie?

Willow_

Post » Sob gru 04, 2010 20:46 Re: Legnica

amadeusz za dobry dom dla ciebie :ok:

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Sob gru 04, 2010 21:12 Re: Legnica

Kasia radzi sobie zdumiewająco dobrze.
Jest nieprawdopodobnie optymistyczna,kocha wszystkich i wszystko i jest przekonana że ona również jest przez wszystkich kochana a jej towarzystwo wręcz niezbędne i szalenie pożądane i zawsze oczekiwane.
Jest tak głęboko o tym przekonana,ze całe otoczenie po prostu nie ma wyjścia i uznaje to za najprawdziwszą prawdę.
Dzisiejszy sobotni wieczór Kasia spędza w miłym towarzystwie:

Obrazek
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 21:13 Re: Legnica

Kasiu :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob gru 04, 2010 21:19 Re: Legnica

Dawno nie przedstawiał się prosiaczek,odszedł Borysek...poprosiłam niedawno o zgode na pozostawienie Pyrlika u mnie na stałe.
Nie robie mu już ogłoszeń,nie muszę też odpowiadać na głupawe wiadomosci od zainteresowanych adopcją tego prosiaczka do towarzystwa dla samiczki.
Pyrlik nigdy nie będzie Boryskiem,ale w roli Pyrlika jest swietny.
Jesli kiedykolwiek miałby stracić wzrok,to dla mnie nie będzie to jakimś wielkim problemem.Nie jest też super oswojony,nadal ma obawę przed braniem na rece.Trudny do wyadoptowania na domowego pieszczocha,zbyt długowłosy aby nie interesowali sie nim rozmnazacze.
Zostanie u mnie i niech mu sie szczęści.

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 21:43 Re: Legnica

Jakie cudo długowłose :mrgreen: Powodzenia Pyrliku - znalazłeś świetny domek :ok:

A ja dzisiaj na wystawie kotów w W-wie widziałam "gołe" świnki morskiego i takie jeszcze bardziej włochate (nie było wiadomo gdzie przód,a gdzie tył).
Te bezwłose świniaczki mają szczecinkę tylko na nosku - najzabawniej wyglądały te całe w kolorze różowym :)
A bezwłose świniaczki można zobaczyć np. tutaj:
http://www.smog.pl/txt_gfx_audio/13785/ ... ka_morska/
http://swinki-morskie-kochane-zwierzatka.blog.onet.pl/

Obrazek

Willow_

Post » Sob gru 04, 2010 21:59 Re: Legnica

Golasy :D ciekawe czy miłe w dotyku?
Legnica

Post » Sob gru 04, 2010 22:04 Re: Legnica

Nie wkładałam rąk do klatki, ale wyglądały na mięciutkie i cieplutkie ... taka "brzoskwiniowa skórka" :mrgreen:
I były całe różowe, różowo-czarne i czarne ... takie ruchliwie bestyjki i ten owłosiony ryjek :ryk:

Willow_

[poprzednia][następna]