Maluszki urodzone na węglu. Lila[']Mateńka['] Lesiu[']-FIP:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 14:36 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Wyciskam, czasami jest tak, że jednego dnia ta saszetka im pasuje, a drugiego dnia już nie.
Jedynie Felix kurczakowy im zawsze pasi. :wink:

Wiem, że Lesiu wybredny, ale kochany :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 02, 2010 14:42 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

kasiatatry pisze:to wyciskaj po troche z saszetki i nie bedziesz musiała wywalac calej nawet jak poliza i im nie bedzie smakowalo :)

Lesio to mala wybreda... Lena zje wszystko, nawet proszki, myslac, ze to cukierki :)

Ty kobito nie wiesz co to znaczy "wybreda" wierz mi :twisted: Ja mam księżniczkę, która je tylko dwa rodzaje karmy i to trzeba utrafić, która z dwóch jej akurat przypasi tego dnia. Nie wspomnę, że karmy nie schodzą poniżej 3,50zł za 100g i to w sklepach internetowych. W zwykłych są po +/- 6 zł.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 02, 2010 17:39 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

moze to zabrzmi okrutnie, ale jak Lesio wydobrzeje i zeby beda ok to beda na suchym. pozniej smakuje nawet kitekat, chociaz ja ich do jedzenia owej karmy nie zmuszam. z suchego dostaja RC kitten i RC pure feline (Lena lubi bardzo), orijena nie chca...

po prostu nie stac mnie na wyrzucanie a sama nie zjem :) dzisiaj jest promocja w carrefourze, nie wiem czy wszedzie ale w GM jest. za 2 gourmet gold 1,90 niecale. taniocha :) jest tez purina one z dwoma saszetkam perle chyba po 8? nie wiem, bo nie kupuje :roll: ale generalnie na wiele artykulow dla zwierzat jest -50% :D

bylam raz jeszcze i zakupilam dodatkow 3 konserwy te wieksze gourmet i Lesiowi smakuja :) tez taki pasztet, czy mus...
te sa po niecałe 1,50 :) jupi :)

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Sob paź 02, 2010 21:01 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

kasiatatry pisze:moze to zabrzmi okrutnie, ale jak Lesio wydobrzeje i zeby beda ok to beda na suchym. pozniej smakuje nawet kitekat, chociaz ja ich do jedzenia owej karmy nie zmuszam. z suchego dostaja RC kitten i RC pure feline (Lena lubi bardzo), orijena nie chca...

po prostu nie stac mnie na wyrzucanie a sama nie zjem :) dzisiaj jest promocja w carrefourze, nie wiem czy wszedzie ale w GM jest. za 2 gourmet gold 1,90 niecale. taniocha :) jest tez purina one z dwoma saszetkam perle chyba po 8? nie wiem, bo nie kupuje :roll: ale generalnie na wiele artykulow dla zwierzat jest -50% :D

bylam raz jeszcze i zakupilam dodatkow 3 konserwy te wieksze gourmet i Lesiowi smakuja :) tez taki pasztet, czy mus...
te sa po niecałe 1,50 :) jupi :)

O! Dobrze wiedzieć. Też muszę zakupić, dla takiego tajskiego maluszka co go dozorczyni wzięła z podwórka. Bardzo lubi Gourmeciki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 02, 2010 21:27 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

tyle, ze tam była informacja, ze to weekendowa oferta...
ja to nakupowalam jak wariatka :) hehe ;)
Z lesiem jest juz lepiej moim zdaniem, sporo je i jest ruchliwszy.
Lena wczoraj chodziła po scianie :) masakra z nia :)

kasiatatry

Post » Nie paź 03, 2010 8:50 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

To ja się tam przejadę, to może coś będzie dla maluszków w ofercie. :wink:

Lenusia to sowizdrzałek mały jest :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie paź 03, 2010 9:05 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Lesio je juz naprawde duzo no i napewno po tych lekach jest lepiej, bo rano sie prały z Leną do bolu :) jeszcze nie jest tak mocny jak ona, ale pracuje nad tym :mrgreen: Moj TZ stwierdził, ze są "milutkie" i nie moze sie nadziwic co Lena wyprawia 8O

kasiatatry

Post » Nie paź 03, 2010 9:10 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Ja czasami musiałam je rozdzielać, bo Lenusia nie miała chyba wyczucia przy gryzieniu Lesia w zabawie. :mrgreen:

Jest na co popatrzyć Kasiu nie? :kotek:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 03, 2010 9:18 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Lesio rzeczywiscie czasem miauczy i ucieka, ale wczoraj jak na nią fukną to zrobiła taka mine, ze mozna sie było posikac ze smiechu :mrgreen: a Lesio przeszedł triumfalnie po parapecie :)

jest z czego sie posmiac ;-) mam nadzieje, ze Lesio naprawde wyzdrowieje, chociaz jego dzisiejsze zachowuje wsakzuje na to, ze juz wyzdrowiał :ryk:

kasiatatry

Post » Nie paź 03, 2010 10:17 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

I dobrze, może Lanka zrozumie, że to boli jak się gryzie. :twisted:

Oby już Lesiątko było wreszcie zdrowe i cieszyło się pełnią życia! :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 03, 2010 10:37 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Cieszymy sie cieszymy sie! :ryk: :ryk:
za dalsze chodzenie po scianach :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Nie paź 03, 2010 11:23 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Moich tez czesto rozdzielam, bo az strasznie sie slyszy, jak sie piora. Emil jest o wiele ciezszy jak Lillutek. Malutka ma zaledwie 3 kilosy a on troche wiecej niz 7! 8O Te bitwy pozostawie waszej fantazji. :mrgreen:
Co do jedzenia, to ja juz teraz sie tylko w to bawie, jak sa chore. Ale tak to jest, albo jedza albo stoi suche. Nie moge tez sobie na duze skoki pozwolic a zwalszcza jak teraz mnie z Lilly beda czekac drogie terapie albo leczenie.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 04, 2010 20:42 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Lesio wazy 2,2 kg :) przytył 20 dag :D

proszki juz coraz lepiej wchodza do paszczy, lakcid i to drugie bez problemu, jedynie z zakrapianiem oczu jest tragedia...

kasiatatry

Post » Pon paź 04, 2010 20:46 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

Z oczami tez mialam zawsze najwiecej problemow, bo trzeba trafic! 8O Ale ze Lesiu lepiej, to ogromnie mnie cieszy.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie paź 10, 2010 21:23 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

z katarem kocim juz nie ma jako-takich problemow, ale oczko musimy zakrapiac i to oczko wyglada srednio. dzisiaj jakos nam sie udalo zakropic 2 razy jeszcze zakropimy przed spaniem trzeci raz.
weterynarz sugeruje, zeby kastrowac/sterylizowac po 12 mcu, bo ze wtedy jest mniejsze ryzyko chorob układu moczowego :roll: tyle, ze ja sie troche boje, ze mi lesio zaczne znaczyc no i ze cos dorobia.

kasiatatry

[poprzednia][następna]