Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 19, 2013 13:12 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

super wiadomości :ok:
a moja ruda Dziewczynka juz 2 tygodnie w swoim nowym domku :ok: :kotek:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw gru 19, 2013 21:37 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

eh w ramach podziękowania za takie wychwalanie na forum Zazulka przeszła dzisiaj samą siebie i nalała na łóżko (i to takie ilości że pół materaca mokre) i na kanapę...
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt gru 20, 2013 17:11 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

zdarza sie najlepszym :wink:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto sty 07, 2014 21:21 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

niestety Zazulka postanowiła że co jakiś czas nasika poza kuwetę i już. Niestety to za jakiś czas obejmuje 1-2 dni. Mam z lekka dość- codziennie praktycznie piorę kołdrę, pościel, mam wrażenie że non stop tylko stoję i prasuję. Materac za chwilę będzie do wywalenia- jeszcze szansa w takim nieprzemakalnym prześcieradle.
I jak na złość Zazulka nie chce współpracować przy oddaniu moczu do badania. Rano tak jakoś zawsze wykombinuje że się nie udaje. Udało się raz w sobotę jak od 5-tej śledziłam ją do 7-mej. Niestety laboratoria nieczynne, ale wet mógł u siebie takie podstawowe badanie zrobić jak określenie ph chociażby. Wyszło 6,5 więc źle nie jest. W ogóle to wet się zapowiada dobrze, bo sam ma 3 koty i ucieliśmy sobie miłą pogawędkę.
Zazulka niestety znów ma zęby do czyszczenia.
I ta cała sprawa z Zazulką mnie tak okropnie dobija :(
Dostała nowe legowisko, postało dwa dni i dziś już zasikane :(

berni

Post » Śro sty 08, 2014 8:08 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

A ona sama teraz u Ciebie jest? Nie ma innego kota?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sty 08, 2014 8:43 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Współczuję bardzo Berni. Znam ten problem, jedna z moich kotek tak ma. tzn. nie cały czas, ale raz na czas sika na łóżko mojej córki i nie wiadomo jaka jest przyczyna. Siura tylko i wyłącznie na łóżko Oli, mam już zapasową kołdrę i dwa śpiwory, materac w kółko prany,jakiś czas temu wymieniliśmy cały komplet, : materac kołdrę poduszki , wszystko. Trzy miesiące był spokój i się zaczęło znów. Ola wściekła, TŻ życzy sobie konkretnych działań przeciwsikowych, a mi się pomysły skończyły :cry: Miała robione badania moczu, krwi i wszystko było prawidłowe. Na domiar złego, druga koteczka- Felusia ma od Nowego Roku nawrót SUK i dołączyła do siostry lejka :cry:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro sty 08, 2014 17:43 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

aaniu to witaj w klubie :|
.

Dziś sukces- udało się złapać siki!!!! To powód do istnego świętowania. Nowy wet którego wyczaiłam na wątku polecanych przyjmuje dość blisko mojej pracy zatem mogę się wyrwać na 20 minut żeby zawieść siki (dyplomatycznie nie mówię po co jadę 8) ), jutro powinny być wyniki. Wet wydaje się bardzo sensowny, jak wspominałam sam ma 3 koty.

Dziś po pracy znużona i zmęczona całym dzionkiem, chciałam zalec na chwil kilka na łóżku (wczoraj wyprana kołdra, pościel wyprasowana, wyprana, pachnąca) i oczywiście natknęłam się na wielką mokrą plamę na środku łóżka :|

Zazulka jest teraz jedynym kotem jaki ze mną mieszka, ma do dyspozycji dwie kuwety (miała 3, ale jedną w ogóle omijała z daleka). I dziś obie kuwety czyste nieużyte a łóżko i owszem :evil:

Zobaczymy co badania pokażą. Może to kwestia psychiki?? sama już nie wiem. Jeszcze zostaje kwestia tych nieszczęsnych ząbków które znów porosły paskudnym kamieniem.
Jest lepiej niż było, bo zdarza się że Zazi (jak na nią mówi moja kochana siostrzenica) ma np cały tydzień wzorowej współpracy z kuwetą. Dawniej nie korzystała w ogóle- wtedy kiedy badania wyszły jej paskudne (ph 8 i mnóstwo kryształków). Ale takie wyskoki zdarzają się jej zbyt często jak na mój gust..nie mówiąc o gustach potencjalnego domku którego przecież zamierzam jej poszukać...

Obrazek a taki z niej aniołek

berni

Post » Czw sty 09, 2014 8:44 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

No to kiepsko z tym sikaniem. Przychodzi mi na myśl tylko przykrywanie wszystkiego folią, żeby ograniczyć ilośc prania.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sty 14, 2014 20:57 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

na razie materac został uratowany przez 3 plamami dzięki nieprzemakalnemu prześcieradłu:) "prześcierałowi??? Super sprawa!!

kanapa się suszy po praniu octem..jakoś w lepszych kolorach dzisiaj widzę świat :) że jednak da się Zazulke naprawić i znajdę jej super cudowny dom.

W sobotę Zazulka ma sanację jamy ustnej, jeden ząb do usunięcia, reszta zostanie wyczyszczona z paskudnego kamienia.

viewtopic.php?f=20&t=159772 i na to własnie takie oto bransoletki które popełniłam :)

berni

Post » Wto sty 14, 2014 21:06 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

viewtopic.php?f=20&t=159773 i jeszcze hamaczek

berni

Post » Śro sty 15, 2014 17:39 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Za Zazulkę :ok:
Berni, jak zawsze przepiękne bransoletki...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 19, 2014 22:16 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

anita5 pisze:Za Zazulkę :ok:
Berni, jak zawsze przepiękne bransoletki...

Anitko, jesteś moją wierną bransoletką fanką jak zawsze :) :1luvu:

Zazulka miała wczoraj zabieg czyszczenia ząbków. Jednego się pozbyła. Czuje się już świetnie, w weekend nie zaliczyła żadnej wpadki sikowej- pewnie dlatego że non stop byłam w domu. Pan wet zachwycony jej charakterkiem - kiedy ją odbierałam mówił że straszny z niej pieszczoch :)
Ciekawe co zastaną po delegacji- niestety muszę wyjechać na 3 dni, Zazulka będzie miała dochodzącą opiekę, ale to tylko kilka chwil w ciągu dnia.

berni

Post » Pt lut 14, 2014 13:34 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Eh, dawno mnie tu nie było... Przegapiłam wyadoptowanie Zygzaka - bardzo się cieszę, zawsze miałam do niego słabość. Trzymam kciuki za Zazulę. I za wszystko.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Nie lut 16, 2014 17:31 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

o Ptaszydło!!!!

Czy mnie oczy nie mylą?? Jakże miło Cię widzieć!!!!
Byłam ostatnio na weekend w Bystrej i tak sobie myślałam co ciekawego słychać po drugiej stronie górki :mrgreen: I proszę chyba telepatia zadziałała :):) W wątku Waszym cicho sza, mam nadzieję że Psica i kotuchy ok :)

Do Zygzaczka też miałam słabość, ciężko przeżyłam jego adopcję...trochę mi smutno bo z domkiem Zygzaka nie nawiązałam takich bardziej "otwartych" kontaktów jak z niektórymi domkami a po cichu taką miałam nadzieję że właśnie taki dom mu znajdę. Domek oczywiście odpisuje mi na moje maile, Zygzak ma się tam bardzo dobrze, wiem że to dobry dom...tylko ja chyba chciałabym prawie że codziennych relacji co porabia, w jakiej pozie śmiesznej spał...eh...ale teraz tam jest jego Dom, jego Opiekunowie i jego życie :)

A Zazulka dorobiła się znów feromonowej obroży i czekamy na efekty..

berni

Post » Nie lut 16, 2014 19:23 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Dobrze widzisz :)
Mój wątek już tak kurzem porósł, że nie warto odgrzebywać.
Jak będziesz następnym razem w Bystrej to się może na jakiś spacer wybierzemy?
Futrzaki ok, dzięki za zainteresowanie. Mają do towarzystwa nowego czworonoga (z aspiracją do stanięcia niedługo na dwóch nogach :wink: ), co szczególnie cieszy Hadrona, bo uznał, że dziecięce łóżeczko to najlepsze legowisko na świecie.

A Zygzak... chyba najlepiej uznać, że brak wieści to dobre wieści. Choć jak oddawałam rodzeństwo Hadrona to też źle się czułam i chyba dlatego nigdy więcej nie wzięłam kotów na dt, a same szczęśliwie w ręce mi się nie pchały (jak wtedy tamte kociaki). Podziwiam, że tak długo dałaś radę ratować i wydawać koty.
Za Zazulkę trzymam kciuki!

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

[poprzednia][następna]