^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 19:01 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

malgosiab pisze:biedne małe i duże koty, trzymam :ok:
dlaczego kofi do końca miesiąca ?

Małgosiu,
Kofi jest u mnie ...
W maju przyjmuję dwie kotki, których przyjazd jest już planowany od dawna - dlatego Kofi jest do końca kwietnia.
Gdyby się coś zmieniło to jestem z _kathrin w kontakcie
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Śro kwi 21, 2010 22:17 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

To tak dla wyjaśnienia - dostałam tę

Obrazek

zamiast tej

ObrazekObrazek

Pozostałe dwie się zgadzają.

Dwie krówki są młodziutkie - ze względu na ich chudość ciężko było dokładnie określić ich wiek. Jedna może mieć 3 miesiące, druga 5 lub obie są w tym samym wieku i mają po 5. Ta ciut większa (Pani Przedziałek) ma jeszcze jakiegoś mleczaka. Obie są zakatarzone bardzo mocno, strasznie wychudzone i śmierdzące. I oby nic się nie przyplątało.
Trzecia kicia jest najstarsza - kilkuletnia 2-6 lat). Ma zapalenie dziąseł prawdopodobnie od kamienia nazębnego, którego ma sporo. Najbardziej czysta i zarazem nieufna ze wszystkich. Oprócz kataru ma też problem z okiem - ma zrośniętą rogówkę ze spojówką czy jakoś tak. To powoduje, że podwija się powieka i rzęsami podrażnia chore oko, które zaczyna łzawić i to ją boli. Błędne koło. Dostała krople, wszystkie antybiotyk i zostały odrobaczone. Za tydzień szczepienie.
Wszystkie mają paskudnie poucinane uszy :(

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Czw kwi 22, 2010 6:56 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Bo to:
ObrazekObrazek
mi wygląda na kocurka, którego dostałam na zamianę z Piotrusiem.
Jest bardzo, bardzo biedny i chory :(
Wczoraj jeszcze łazikował po pokoju, dzisiaj już tylko leży biedak, zaraz dostanie kroplówkę.
Mam nadzieję, że uda mi się go uratować :(

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Czw kwi 22, 2010 7:12 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Trzymam kciuki za chłopaka (choć ma ciachnięte ucho )

agnezs

Post » Czw kwi 22, 2010 8:04 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Ano ma, chyba z rozpędu ;)
Dzięki za kciuki, przydadzą mu się bardzo.

Callisto

Post » Czw kwi 22, 2010 8:08 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Agnieszka, wiem, powinnam zadzwonić i powiadomić Cię o zamianie. Przepraszam.
Wywnioskowałam, że chcesz same dziewczynki, stąd ta zmiana.
Ten krówek to chłopak. A Monika chciała facecika.

Wszystkie koty (kotki i kocury), które nie pojechały do DT w sobotę, mają nacięte uszy. Musieliśmy to zrobić, żeby móc na przyszłość wychwycić nowe, bądź pominięte koty. W sobotę nie wiedziałam jeszcze, które dostaną szansę na życie.

Bardzo Wam dziękuję za szanse dla nich.
Aga ta Twoja najstarsza kicia jest bardzo miła, teraz pewnie potwornie wystraszona, jutro się od niej nie opędzisz. Tak samo było z kocurami, które wzięłam na DT.

Agneska zabrała do siebie tego kocura :1luvu:
ObrazekObrazek

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Czw kwi 22, 2010 8:15 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Dziewczyny, obejrzyjcie swoje nabytki pod kątem grzyba - mój krówek ma taką pieczarę na podwoziu, że hej :?

Callisto

Post » Czw kwi 22, 2010 8:18 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Callisto pisze:Dziewczyny, obejrzyjcie swoje nabytki pod kątem grzyba - mój krówek ma taką pieczarę na podwoziu, że hej :?

Dodatkowy bonusik :evil:

Wiele z tych kotów, ma na skórze dziwne łyse pręgi, jakby po pogryzieniach, urazach, nie wiem :(.

_kathrin

Post » Czw kwi 22, 2010 8:24 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

_kathrin pisze:Agnieszka, wiem, powinnam zadzwonić i powiadomić Cię o zamianie. Przepraszam.
Wywnioskowałam, że chcesz same dziewczynki, stąd ta zmiana.
Ten krówek to chłopak. A Monika chciała facecika.

Nie robię wyrzutów, napisałam, żeby w razie co nie było wątpliwości. Dla mnie nie ma problemu, tylko coś mi nie pasowało jak u weta byliśmy, patrzę na nią i patrzę 8O
_kathrin pisze:Aga ta Twoja najstarsza kicia jest bardzo miła, teraz pewnie potwornie wystraszona, jutro się od niej nie opędzisz. Tak samo było z kocurami, które wzięłam na DT.

Już dziś rano się ośmieliła 8) Molestantka. A możesz jej wytłumaczyć, że kropelki MUSI dostawać? Że to dla jej dobra? Bo mnie nie słucha.

Po nocy było narzygane suchym. Strasznie po powrocie im się pić chciało, piły i piły, i piły, i piły. Jak smoki.
Wczoraj poznały drapak, dziś mnie Pani Przedziałek rano spała na drapaku, Pani Grzywka w legowisku, a Pani Burania nie wiem gdzie, bo pod drzwiami czekała :wink:
Dziewczyny - miło mi było Was poznać w realu, w tym pośpiechu nawet się nie uściskałyśmy. :D

agnezs

Post » Czw kwi 22, 2010 8:26 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

_kathrin pisze:Wiele z tych kotów, ma na skórze dziwne łyse pręgi, jakby po pogryzieniach, urazach, nie wiem :(.

Moja Pani Burania ma sporą szramę na karku, nie wiadomo po czym. Dyskotekę z UV zrobimy przy następnej wizycie, na razie nic nie wyglądało niepokojąco, więc czekamy co będzie.

agnezs

Post » Czw kwi 22, 2010 8:38 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

agnezs pisze:
_kathrin pisze:Wiele z tych kotów, ma na skórze dziwne łyse pręgi, jakby po pogryzieniach, urazach, nie wiem :(.

Moja Pani Burania ma sporą szramę na karku, nie wiadomo po czym. Dyskotekę z UV zrobimy przy następnej wizycie, na razie nic nie wyglądało niepokojąco, więc czekamy co będzie.

No właśnie, ciekawe co to jest, nasz Wet też to oglądał. Te łyse placki mają w miarę regularne kształty, a skóra jest gładka, niezmieniona.

agnezs pisze:
Po nocy było narzygane suchym. Strasznie po powrocie im się pić chciało, piły i piły, i piły, i piły. Jak smoki.

Dziewczyny - miło mi było Was poznać w realu, w tym pośpiechu nawet się nie uściskałyśmy. :D

U mnie tak samo, po pierwszym posiłku, wymioty niestrawionym pokarmem. Jedzą szybko, i nie gryzą pokarmu. Pewnie nigdy nie miały możliwości najedzenia się do syta.

A ściskać się będziemy na grillu ;) O ile nie będziemy za bardzo śmierdzieć :twisted:

_kathrin

Post » Czw kwi 22, 2010 9:09 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Myślę, że grzybek tam szaleje. Te, które są słabsze (a które nie są :() na bank mają grzyba. Ja chyba też już znowu do domu przywlokłam, bo mój łazienkowy tymczas (FIVek) ma łysego placka na grzbiecie. Czeka nas weekendowa wyprawa do weta. :?

Kocurka zamelinowałam w garażu, na razie w dużej klatce, niech się nieco doprowadzi chłopak do porządku. Żre, a nie je. :wink: RC mu smakuje, purina mu smakuje - wszystko. 8) Rano w kuwecie były już i siku i kupa (śmierdząca straszliwie :evil: ). Za to oko, które wczoraj mrużył dziś już wygląda w porządku. Ale na pewno weekendowa wizyta w lecznicy nie zaszkodzi. :ok:

Ja celowo prosiłam o bardzo wyraźne przycinanie uszu. W stadzie kłębiącym się razem u pani Magdy bardzo trudno było odróżnić sterylizowane od niesterylizowanych. Parę sztuk zabraliśmy do lecznicy i okazały się być już sterylizowane. Teraz już nie będzie tego problemu. :)

Agnezs, wczoraj to byłam ja z memką. Ja to ta starsza (niestety) i większa (też niestety :evil: ). :lol: Do zobaczenia przy następnej okazji. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw kwi 22, 2010 9:15 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Agneska pisze:Agnezs, wczoraj to byłam ja z memką. Ja to ta starsza (niestety) i większa (też niestety :evil: ). :lol:

Bez problemu Was rozpoznałam i rozróżniłam :lol: Nawet bez takich dosadnych określeń :ryk:

agnezs

Post » Czw kwi 22, 2010 9:34 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

_kathrin pisze:Te łyse placki mają w miarę regularne kształty, a skóra jest gładka, niezmieniona.

Mój ma na łopatce coś takiego i pewnie bym uznała, że to po urazie, ale wetka zajrzała mu dziś pod spód, a tam grzybna masakra :evil:

Callisto

Post » Czw kwi 22, 2010 9:39 Re: ^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

te koty to kupka nieszczęscia :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]