Już wiek kto mi kradnie ciastka
Nic dziwnego że nie chce jeść puszeczek
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
solangelica pisze:Tweety pisze:
I dzwoniła też Zosia Bronowicka, Tymka wymiotuje, Pysio też byle jaki, pojechali wieczorem podać surowicę od kota, tak dla bhp. Mam nadzieję, że nie będzie więcej ofiar. Grosik, mimo, że był taki byle jaki, to jedyny zdrowy w tym momencie
O rany.... niedobrze![]()
Zyta na razie ok, kupy robi ladne.....
Tweety pisze:
Niestety, Tymcia odeszła dzisiaj rano, Pysio około południa![]()
Nawet nie wiem co mówić tej biednej Zosi, jak pocieszyć.
Tweety pisze: Co do Pniny i Kryzy nie namawiałabym szczególnie na przyjęcie ich z powrotem. Oddali je teraz, za rok koty zachorują na coś innego, może też będą chcieli oddać na czas leczenia. Świerzb nie zabija,a jak przydarzy się coś poważniejszego?![]()
Tweety pisze: Zaglądaliście na wątek Miko? Dagmara-olga była u niego, są nowe fotki. Anna09, nie poznasz chłopaka, bo to teraz chłop jak dąb![]()
Tweety pisze: Sol, jak dowiem się jaka karma mokra i ile czeka na nas w krakvecie to będę wiedziała czy coś mam jeszcze domówić dla Ciebie.
Tweety pisze: A w krakvecie na pewno czekają na nas 3 x 15 kg sanabel plus właśnie karma w puszkach - prezent od Ulv, która wygrała w ubiegłym miesiącu w glosowaniu krakvetu i postanowiła się podzielić z naszymi kotami.
ULV, BARDZO DZIĘKUJEMY W IMIENIU NASZYCH OGONKÓW![]()
jeden worek jedzie do Miuti, bo ona na ten czas tymczasuje (przynajmniej przez Święta) 10 naszych kotów. Co prawda głównie drobiazg ale nienażarty wiecznie
solangelica pisze:Tweety, jak Rufin?
Tweety pisze:solangelica pisze:Tweety, jak Rufin?
jutro jedzie do Theriosa do kontroli. Pojedzie z nim też towarzysz niedoli tzn koleżanka Patki, która znalazła rozjechanego dość poważnie kota, stan gorszy niż u Miko, bo dodatkowo tylna łapa jakaś beznadziejna. Dziewczyna chce zostawić kota u siebie bez względu na to w jakim skończy stanie ale trzeba jej pomóc tzn ja uważam, że trzeba, bo rzadko się zdarza aby ktoś zeskrobał kota z ulicy i stawał na głowie aby go naprawić. Ludzie głównie znajdują słodkie, puchate kuleczki, które m.in. nam upychają, bo ... (i tu lista nieskończenie długa jeżeli chodzi o rodzaj wymówek)
solangelica pisze:Tweety pisze:solangelica pisze:Tweety, jak Rufin?
jutro jedzie do Theriosa do kontroli. Pojedzie z nim też towarzysz niedoli tzn koleżanka Patki, która znalazła rozjechanego dość poważnie kota, stan gorszy niż u Miko, bo dodatkowo tylna łapa jakaś beznadziejna. Dziewczyna chce zostawić kota u siebie bez względu na to w jakim skończy stanie ale trzeba jej pomóc tzn ja uważam, że trzeba, bo rzadko się zdarza aby ktoś zeskrobał kota z ulicy i stawał na głowie aby go naprawić. Ludzie głównie znajdują słodkie, puchate kuleczki, które m.in. nam upychają, bo ... (i tu lista nieskończenie długa jeżeli chodzi o rodzaj wymówek)
...bo zepsuty kot to nie kot
...bo kot utyka na tylnia lape i szczury beda sie z niego nabijac
...bo swierzba maja a wogole to krzywo patrza a ja chce prostego kota
...bo nie nauczyl sie po tygodniu chodzic na palcach, czyscic sam kuwety po sobie, robic sniadania Duzym i scielic ich lozek
...bo ludzie sa glupi i tyle.
Szacun i poszan dla tej dziewczyny. Musi byc naprawde dobrym i wazliwym czlowiekiem... TEz uwazam ze trzeba ja wesprzec zeby miala poczucie ze nie jest w tym sama.
Jak sie nazywa ten kotek?
Tweety pisze:
Pan Sowa
markopolo00 pisze:Z ustaleń wynika że ma około 10 lat nie przychodzi do ludzi
zapewnione ma ciepły kącik trochę dziwnie zrobiłem ale jest niestety
do budki nie chciał wchodzić wiec zabudowane jest okienko piwniczne
styropianem w którym jest wycięte wejście okienko położone
a na nim kilka ciepłych szmatek kot tam przychodzi i sypia
niestety dopadł go straszny katar oczy zaropiałe leje się z nosa kapie
jeszcze je ale jeśli nie polepszy się to będzie źle – jak mu pomóc
oprócz scanomune co mu mogę dosypać do jedzenia w innej formie
nie jestem mu w stanie nic podać