SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 8:27 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Leśna,czy ktoś z nich idzie może do przodu??
Kruszyna, może jest więcej zdjęć szylci Linijki i wiesz coś o niej??
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto sty 26, 2010 14:40 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Chwilowo nie, ale Gosia wysyła ludzi też do mnie i pyta się czy są jakieś koty fajne więc nie widzę równicy gdzie będą siedzieć...

A kot czarno biały z baraku u was na zdjęciach wyszedł jak autentyczny wampir :]

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto sty 26, 2010 14:43 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

A szylkrecia będzie zabierana razem z czarną przez panią Gosię, one razem trafiły i razem mają pójść
Ale to Mru jeszcze się podpytaj pani Gosi

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto sty 26, 2010 14:45 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Czy ktoś ma ozdrowieńca po PP?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 26, 2010 15:30 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Może Susi od Agnes??

Dzięki Leśna za odpowiedź!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto sty 26, 2010 15:40 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Dzięki Mru :kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 26, 2010 18:43 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

_leśna_ pisze:Chwilowo nie, ale Gosia wysyła ludzi też do mnie i pyta się czy są jakieś koty fajne więc nie widzę równicy gdzie będą siedzieć...

A kot czarno biały z baraku u was na zdjęciach wyszedł jak autentyczny wampir :]

Z tyłu mogą sobie pochodzić i mają miękko na legowiskach :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto sty 26, 2010 18:50 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Wczoraj dostałam informację, że:

Lulek

Obrazek

Buro-biała kotka od rozmnażaczki (teraz zwana Nathalie)

Obrazek

Mała czarna miziasta (obecnie Nela)

Obrazek

i wielki czarny kocurro z pierwszego pomieszczenia (nazwany Pino)

Obrazek

znalazły już nowe domki w Niemczech :) Na zdjęciach przebywały jeszcze u osoby w fundacji. Czekam na zdjęcia z domków stałych i kopie umów adopcyjnych :)

Powodzenia kocurki :ok: :ok: :ok:

Na dom czeka jeszcze Uciekinierka-Eska i czarno-biała kotka z krótszym ogonkiem.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto sty 26, 2010 19:02 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Super :ok:
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto sty 26, 2010 19:36 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

:dance: :dance2: :dance:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto sty 26, 2010 21:56 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

jessi74 pisze:oto fragment listu od pani która adoptowała Strzałkę :( ,
przepraszam, wczoraj nic nie napisalam, bo bylam zdenerwowana i rozzalona. na dodatek sklamalam. mam pretensje i to ogromna. moze nie do Pan personalnie, ale do systemu w jakim dzialacie. no coz... jak zapewne Panie pamietacie Strzalke zabralismy w sobote. i juz w niedziele odkrylam w jakim okronym stanie sa jej uszy i jak bardzo silny jest brzydki zapach z pysia zwlaszcza rano. nie zwlekajac w poniedzialek rano zadzwonilam do lecznicy Żako na Bajana. tej samej, do ktorej chodze z Lesiem. pojechalismy pod wieczor. kotce od razu zrobiono wymaz z uszu. silny stan zapalny zwlaszcza prawego, wywolany paciorkowcem. uszy zostaly przemyte i pan doktor podal lekarstwo, do stosowania rowniez w domu przez trzy tygodnie. Strzalka ma rowniez ostre zapalenie dziasel i przyzebia, ulamany kiel oraz spory kamien nagromadzony na zebach. zostala okreslona bardziej na trzy lata niz na mniej. posiada rowniez lupiez, ale to moze byc oznaka stresu i przebytych przygod. do dwoch tygodni wyjasni sie czy objawy ustapia czy rozwinie sie choroba skory. uwazamy, ze kotka w ogole nie byla badana przez lekarza, watpimy czy byla odrobaczona. a teraz najwazniejsze pytanie. kiedy i gdzie miala miejsce sterylizacja? czy w ogole miala miejsce? co innego wiedziec, ze bierze sie kota chorego i decydowac sie na taki stan rzeczy, a co innego byc w ten sposob zaskakiwanym! chyba sie Panie nie dziwicie naszym pytaniom? brak rzetelnej informacji dla rodziny, ktora adoptuje zwierzatko. naraziliscie nas Panstwo i naszego zdrowego kota na towarzystwo chorego. to niezwykle nieodpowiedzialne i lekkomyslne zachowanie. Nam jest tylko bardzo przykro, naprawde sie nie spodziewalismy. czekamy z niecierpliwoscia na dokument potwierdzajacy sterylizacje. dziekujemy.

A ze schronu Strzałka wyjechała "zdrowa" , tak zresztą, jak i Bąbel, który kilka godzin po przyjeździe ze schronu dostał grzybicy, a w schronie był zdrowy ......... :evil:
wystarczyłaby naprawdę tylko rzetelna diagnoza stanu zdrowia kota w schronisku .....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 26, 2010 22:09 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

jessi na to nie ma co liczyć niestety :-( dla tego my z Agą zawsze w drodze ze schronu lądujemy w Legwanie na "generalny przegląd kotka" - uszy, węzły, temperatura, sierść, obmacanko brzuszka, sparwdzenie co jest w pyszczku itp.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sty 26, 2010 22:25 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

ja też wszystkie nowe u mnie targam do pani K.Marszałek :| :oops: ze Strzałką to też nauczka dla mnie, bo pośredniczyłam w adopcji kotki z dt, ale nie jestem w stanie wszystkiego dopilnować :oops:
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 23:54 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 26, 2010 23:43 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Znam to niestety. Trzeba ludzi uprzedzać, że jest to kotek ze schroniska i cała wiedza o zdrowiu kota pochodzi od schroniskowego lekarza i koniecznie namawiać do wizyty u własnego weterynarza jak najprędzej. Ludzie juz znają ideę domów tymczasowych i często decydują się na adopcję sądząc, że kot jest już wyleczony, zaszczepiony, itd. To trochę wygodnictwo, ale lepszy taki odpowiedzialny dom, który nie ma czasu biegać codziennie do lecznicy niż żaden. Podejrzewam też, że takie pretensje to owoc nie do końca przemyślanej decyzji o dokoceniu. Pewnie też lekarz dołożył swoje strasząc tych ludzi, czym to ich rezydent mógł się od Strzałki zarazić. Cóż... My wymagamy wiele od domków, domki mają prawo wymagać od nas :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro sty 27, 2010 9:39 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kicia_ pisze:To trochę wygodnictwo, ale lepszy taki odpowiedzialny dom, który nie ma czasu biegać codziennie do lecznicy niż żaden. Podejrzewam też, że takie pretensje to owoc nie do końca przemyślanej decyzji o dokoceniu. Pewnie też lekarz dołożył swoje strasząc tych ludzi, czym to ich rezydent mógł się od Strzałki zarazić. Cóż... My wymagamy wiele od domków, domki mają prawo wymagać od nas :)

Kicia nie zgadzam się z tobą, uważam że pani ma uzasadnione pretensje i zachowała sie bardzo racjonalnie, od razu pobiegła z kotką do weterynarza i rozpoczęła leczenie, jednak to, że jej kotek mógł się zarazić to fakt a nie straszenie. Co innego jeśli pani byłaby uprzedzona, że kotek może być chory i powinna izolować rezydenta od Strzałki i od razu iść do weta a pani otrzymała infromację, że kotek jest zdrowy i był badany przez weta. Myślę, że decyzja o dokoceniu była w pełni świadoma i przemyślana, gdyby nie to Strzałka zostałaby natychmiast odwieziona do DT a nie zawieziona do weterynarza na leczenie.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]