Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2010 14:13 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczka13 pisze:I już donoszę co i jak z kicią "biszkoptową"
Kicia dostała imię robocze Stenia,jest już po wizycie u weta i tu tragedia....
Stenia jest w wysokiej ciąży i po badaniu USG okazało się że dwa z pięciu płodów są martwe.
Została w lecznicy na zabiegu i odbierzemy ją po 20:00.
Kotka prawdopodobnie była używana do produkcji kociąt "rasowych" na handel :evil:
Wet stwierdził że drogi rodne ma bardzo rozszeżone i prawdopobnie nie dawno się kociła.
Sutki ma jeszcze takie duże bo nie wykarmiła poprzednich młodych do końca lub bardzo dużo miotów wykarmiła.
Fotki będą jutro...O.K. ?
Aha...i teraz nie wiem czy właściciel kotki się znajdzie bo jeśli tak to będzie miał do zapłacenia około 320zł za uratowanie kotce życia

O matko, biedna kotka :( w sumie to dobrze że trafiła do schronu bo.....przynajmniej już nie będzie cierpieć, a jej właścicielce to bym .......... nagadała :twisted: jak tak można zwierze traktować
Kotka jest śliczna, widać że ma dość :(
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt sty 15, 2010 14:20 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Stenia jest w wysokiej ciąży i po badaniu USG okazało się że dwa z pięciu płodów są martwe.
Kotka prawdopodobnie była używana do produkcji kociąt "rasowych" na handel :evil:
Wet stwierdził że drogi rodne ma bardzo rozszeżone i prawdopobnie nie dawno się kociła.
Sutki ma jeszcze takie duże bo nie wykarmiła poprzednich młodych do końca lub bardzo dużo miotów wykarmiła.
Aha...i teraz nie wiem czy właściciel kotki się znajdzie bo jeśli tak to będzie miał do zapłacenia około 320zł za uratowanie kotce życia

Ja pikole :evil: Zima za oknami i w ludzkich sercach :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt sty 15, 2010 16:21 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

to ja dorzuce drugie 320 coby wlaścicielowi jajca urwać, :evil: moze biedna uciekla z tego pseudo-domu

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sty 15, 2010 17:08 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Ja przypuszczam, że właściciel nie dość , że nie zapłaci to jeszcze zażyczy sobie odszkodowania za ubezpłodnienie kici :evil: Lepiej wiec go nie szukać bo to może być wesz łonowa czyli tzw menda :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt sty 15, 2010 17:31 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczka13 pisze:...Aha...i teraz nie wiem czy właściciel kotki się znajdzie bo jeśli tak to będzie miał do zapłacenia około 320zł za uratowanie kotce życia

kto będzie go "ścigał" zeby to zapłacił???
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt sty 15, 2010 19:44 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Ktoka nie wróci do nich prawda Wiesiu? Pewnie jeśli nawet by się zgłosili to mozna ich zniechęcić do posiadania kota. Bo po co im wymiśkowana kota?
Juz nie będzie źródłem kasiory to po co ją karmić itp.?
Kłopot z głowy dla nich i dla Nas.
A moim skromnym zdaniem to powiesic trzeba takich ludzi. Ledwo się kociła i znowu....?
Ciekawe co by powiedział na to związek felinologiczny?
Jeśli nawet kotka ma papiery to i tak łamią pewne przepisy. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Pt sty 15, 2010 21:56 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Do góry Kocio Chatkowi podopieczni :wink:
Za zdrowie biszkoptowej bidulki :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sty 15, 2010 22:12 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

I jak koteczka :?:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pt sty 15, 2010 23:28 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczko, jak Stenia? Niepokoję się...
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt sty 15, 2010 23:50 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Majorka pisze:Kropeczko, jak Stenia? Niepokoję się...

Kropeczka ma nockę w pracy :) Kicią opiekuje się Jadzia żonka Kropeczki, rozmawiałam z Jadzią przez telefon kicia już po sterylce została przywieziona do domku, Maksio piesek Jadzi i Wiesia największy przyjaciel psi kotów jakiego znam już leżał pod klatką (gdzie jak na razie kicia zarezydowała) w celu zaprzyjaźnienia się z kicią :) Mała czuła się dobrze już całkowicie wybudzona i domagała się wyjścia z klaty :) przy zabiegu sterylki Pani Doktor powycinała większe kołtuny z kici. I tak a propo Steni mówiłam Jadzi że takiej kociej arystokratce może jakieś bardziej dostojne imię :)
Jutro pewnie będzie relacja opisowo-zdjęciowa.
A tak poza tym Jadziu i Kropeczko akcja super :lol: dziękuję za wszystko :1luvu: nie wiem co by się z małą stało gdybyście jej dziś nie dali rady wyciągnąć.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 16, 2010 0:10 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Z dobrych wieści dziś do domku pojechała Nelka tygrysia siostra Stasia :D Stasiu jeszcze u nas :( Z mniej ciekawych wczoraj jak byłam w schronie zabrałam ze sobą czarną kicię prawdopodobnie ciężarna więc w przyszłym tygodniu sterylka, kicia chyba domowa spokojna i łagodna, tylko cichutko podpłakiwała w samochodzie w drodze do kociarni. Przywiozłam dziś do kociarni 10 puszek jedzonka, dziewczyny proszę rozglądajcie się za jakimiś promocjami jeśli chodzi o puchy, musimy zrobić jakieś zapasy, żeby był spokój na dłuższy czas niestety ceny puszek troszkę poszły w górę, a dla nas każdy grosz jest ważny. Przywiozłam też chyba 30 sztuk umów adopcyjnych.
W schronisku jeśli od wczoraj nic się nie zmieniło zostało 5 kociaków - 2 dorosłe i 3 podrostki :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 16, 2010 11:20 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

No to zaczynam:
Stenia, Stefania a może Diana, Dejzi.....czuje się dobrze.
Ma wilczy apetyt i bardzo lubi piszczoty ale z Maksiem jeszcze nie bardzo.
Innych kotów też nie toleruje i chyba dlatego ma podrapany pyszczek i troszkę nosek(schronisko)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob sty 16, 2010 11:57 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Ślicznotka z tej Stefci, jet taka delikatna jak Stefcia Rudecka :wink:

Maksiu , to moje niespełnione marzenie, wierzę, że kiedyś będę miała takiego pieseczka, który kocha koty :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sty 16, 2010 12:20 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Wieści z Domku Berka
"Berry już na dobre się zaaklimatyzował :)
jest bardzo grzeczny...
już coraz mniej drapie w fotele..
a coraz częściej korzysta z drapaczki :0
wystarczy wziąć go na kolana i trochę pogłaskać
i zaczyna mruczeć...
jest jeszcze trochę wypłoszony jak usłyszy że ktoś wchodzi do domu, ale jak zobaczy ze jest to ktoś z domowników od razu się uspokaja......;]
właśnie przyszła do nas koleżanka i Berry rozłożył się ufnie na jaj kolanach ;]
po wcześniejszym ugłaskaniu
prawie zasnął . .
rzadko kiedy przesiaduje na parapecie i całe noce śpi spokojnie z synem....ku obopólnemu zadowoleniu....
podczas dnia bardzo lubi przesiadywać na wersalce w pokoju a kiedy nie ma ochoty na głaskanie to siedzi pod ławą....albo od wczoraj biega po domu...i zaczepia psa a szczególnie upodobał obie psi ogon, na którego uporczywie poluje [zwykle z ukrycia]
Ogólnie KOT JEST SUPER!!!!
przerósł nasze oczekiwania bo nie spodziewaliśmy się że będziemy mieli takiego Skarbusia...
Myśleliśmy że tylko to nasz poprzedni Tofu był taki przyjazny i kochany kocur....
Bardzo Dziękujemy za pomoc przy wyborze Idealnego dla nas Kotka za którego jesteśmy bardzo wdzięczni bowiem sprawia nam mnóstwo radości...

...........Dobranoc......... "
Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob sty 16, 2010 12:36 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

O, widzę, że nawet hrabia z filiżanki pije :P
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]