koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 12, 2021 20:53 Re: koty

Damian- iza71koty pisze:
JózefK. pisze:Tak, tak, czytałam że była zabrana, a wirtualnych opiekunów można wyłowić tylko z wpisów i zdjęć, także jak znajdziecie czas którego nie macie na aktualizację listy opiekunów to byłoby super

Czyli że Dorcię możemy uznać za wolną ???
Czy wolelibyście aby opiekunów posiadały raczej koty wolnożyjące ?

Dorcia może zostać adoptowana wirtualnie- jak najbardziej :ok:
Postaramy się zrobić listę aktualnych Opiekunów wirtualnych. W sumie z tego wątku mamy ok. 45 kotów wolno-żyjących + ponad 20 kotów z nowych działek- większość kotów z nowych działek nie ma imion i nie proponujemy adopcji wirtualnej, bo i tak jest Opiekunów mało. No i koty z drugiego wątku- ok. 40 z terenu zielonego tez nie ma Opiekuna wirtualnego.

Tak więc z 40 kotów z tego wątku mamy chyba( Iza później sprawdzi, czy dobrze napisałem) 12 Opiekunów wirtualnych i są to wszyscy Opiekuni wirtualni, na których pomoc możemy liczyć regularnie.
Ogólnie więc na ok. 120 kotów mamy 12 Opiekunów, ale tylko 40 kotów przedstawialiśmy jako propozycję do adopcji.

oOo to bierzemy Dorcię!! :201432

Nawet nie wiecie jak się cieszę:))
Tak mi było głupio wypraszać od Was zdjęcia i inf o niej, bo raz że jesteście szalenie zajęci a dwa że nie wypada pytać tylko o jednego kota kiedy jest ich tak wiele ... Wszystkie wasze koty są cudne, ale po prostu Dorcia skradła nam serce:)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pt lis 12, 2021 20:57 Re: koty

Strzałka Opiekun wirtualny haw5
Obrazek

Dzieci Strzałki

Chłopiec
Obrazek

Dziewczynka
Obrazek

Trzeci z tyłu- nie podchodzi na tyle blisko żeby zajrzeć pod ogonek i sprawdzić płeć.
ObrazekObrazek

Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pt lis 12, 2021 22:36 Re: koty

iza71koty pisze:Yocia :1luvu: pięknie dziękuję za wpłatę wirtualną 50 zł. :D Na razie Bąbelka okazaliśmy

Bąbelek jest śliczny i może być "mój" :1luvu:

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Pt lis 12, 2021 23:33 Re: koty

JózefK. pisze:
Damian- iza71koty pisze:
JózefK. pisze:Tak, tak, czytałam że była zabrana, a wirtualnych opiekunów można wyłowić tylko z wpisów i zdjęć, także jak znajdziecie czas którego nie macie na aktualizację listy opiekunów to byłoby super

Czyli że Dorcię możemy uznać za wolną ???
Czy wolelibyście aby opiekunów posiadały raczej koty wolnożyjące ?

Dorcia może zostać adoptowana wirtualnie- jak najbardziej :ok:
Postaramy się zrobić listę aktualnych Opiekunów wirtualnych. W sumie z tego wątku mamy ok. 45 kotów wolno-żyjących + ponad 20 kotów z nowych działek- większość kotów z nowych działek nie ma imion i nie proponujemy adopcji wirtualnej, bo i tak jest Opiekunów mało. No i koty z drugiego wątku- ok. 40 z terenu zielonego tez nie ma Opiekuna wirtualnego.

Tak więc z 40 kotów z tego wątku mamy chyba( Iza później sprawdzi, czy dobrze napisałem) 12 Opiekunów wirtualnych i są to wszyscy Opiekuni wirtualni, na których pomoc możemy liczyć regularnie.
Ogólnie więc na ok. 120 kotów mamy 12 Opiekunów, ale tylko 40 kotów przedstawialiśmy jako propozycję do adopcji.

oOo to bierzemy Dorcię!! :201432

Nawet nie wiecie jak się cieszę:))
Tak mi było głupio wypraszać od Was zdjęcia i inf o niej, bo raz że jesteście szalenie zajęci a dwa że nie wypada pytać tylko o jednego kota kiedy jest ich tak wiele ... Wszystkie wasze koty są cudne, ale po prostu Dorcia skradła nam serce:)

Dziękujemy :1luvu: :D

No zdjęcia jakieś na pewno będą- co do trybu życia- to już niemłoda kotka.Większość czasu śpi, leżakuje- ale apetyt dopisuje cały czas.Jak się ochłodziło z łóżka przeniosła się na piec.Wstawiłam jej tam nawet kartonik z futrzakiem w środku -ale teraz musimy już trochę więcej palić- wiec jej tam za ciepło.Przeniosła się na półeczkę nad drzwiami.Schodzi tylko na siku w sumie -bo ma tam i legowisko o miseczkę z jedzeniem i wodą.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 12, 2021 23:35 Re: koty

Yocia pisze:
iza71koty pisze:Yocia :1luvu: pięknie dziękuję za wpłatę wirtualną 50 zł. :D Na razie Bąbelka okazaliśmy

Bąbelek jest śliczny i może być "mój" :1luvu:

Cieszę sie bardzo. :1luvu: :D No trzy Adopcje -w tak krótki czasie :roll: to u nas niezwykłe. 8O A Bąbelek to uroczy kociak- gadułka na niego mówimy.Nie wiem czy widziałaś na filmikach -ale jest bardzo rozmowny. :D

iza71koty

Post » Sob lis 13, 2021 0:59 Re: koty

iza71koty pisze:No zdjęcia jakieś na pewno będą- co do trybu życia- to już niemłoda kotka.Większość czasu śpi, leżakuje- ale apetyt dopisuje cały czas.Jak się ochłodziło z łóżka przeniosła się na piec.Wstawiłam jej tam nawet kartonik z futrzakiem w środku -ale teraz musimy już trochę więcej palić- wiec jej tam za ciepło.Przeniosła się na półeczkę nad drzwiami.Schodzi tylko na siku w sumie -bo ma tam i legowisko o miseczkę z jedzeniem i wodą.

Bardzo dziękuję:) I cieszę się że kotka dobrze się miewa:)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Sob lis 13, 2021 10:38 Re: koty

iza71koty

Post » Sob lis 13, 2021 15:15 Re: koty

Bąbelek Opiekun wirtualny Yocia

iza71koty

Post » Sob lis 13, 2021 19:05 Re: koty

Misiaczek :1luvu: a wiadomo ile przypuszczalnie i w przybliżeniu może mieć lat?

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Nie lis 14, 2021 10:15 Re: koty

Yocia pisze:Misiaczek :1luvu: a wiadomo ile przypuszczalnie i w przybliżeniu może mieć lat?

Bąbelek ma około 5 lat

Damian- iza71koty

Post » Nie lis 14, 2021 10:22 Re: koty

Jedziemy z Arkiem na działkę ROD. Będziemy ogarniać drzewka.
Przygotujemy działkę dla kotów. Wczoraj ok. 2 godziny wywalałem stare koce/ kołderki. To co mogło zostać jeszcze na jakiś czas zostawiłem. Iza zdecydowała jednak, ze spora część tego co zostawiłem wymienimy an świeżutkie.
Zapakuje nam jakieś posłania oraz dywaniki. Musimy wziąć 15l wody żeby umyć podłogę. Zejdzie nam minimum 2 godziny.

Na razie działka wygląda tak:

Damian- iza71koty

Post » Nie lis 14, 2021 10:25 Re: koty

powodzenia :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lis 14, 2021 11:13 Re: koty

Tak pracy jest co nie miara. :| Mi wczoraj wieczorem tak padł kręgosłup po ostatniej trasie-że nie byłam w stanie podziękować Dziewczynom :1luvu: na Bazarku a przybyły....licznie :D co niezmiernie i ogromnie mnie ucieszyło- bo mamy dość duży kryzys w tej chwili.

Dałam całą wielką kupę czyściutkich posłań.Większość rzeczy z domu- te które mogłam oddać i jeden włochacz z olx.Kupiłam go jako narzutę ale jest tak średniej jakości za to gruby ze wykorzystam go jako dywanik na działce.I dwa nowe kocyki polarowe- co zdobyłam w piątek w ciuchbudzie.Mam nadzieję ze po robocie Damian wszystko pofoci.

Mamy tam drzewo do pociecia.W ub.tygodniu w weekend została wycieta stara jabłonka.Tniemy ją teraz na kawałki i przywozimy do domu.Trochę palimy nia u nas troche Damian zabiera dla kotów z drugiego wątku aby palic im w altance.Oczywiscie to stanowi dodatek bo tam palimy głownie brykietem- musieliśmy wczoraj przy okazji zakupu 3 worków pelletu do domu do kuwet- zakupic zgrzewkę brykietu.Damian pali w altance co drugi dzień.Dzisiaj będa wycinać część mirabelki.Nie lubie tych sliwek- nie mam czasu na przetwory- a bardzo rodzi i ludzie sie rzucaja jak sliwki spadają i gniją.Nie ma wyjscia- póki się tej cholernej działki nie pozbędę w koncu.

Martwi mnie kotka przyniesiona ostatnio.Spadł jej apetyt i samopoczucie.Nie reaguje na wspomagacze.Moze ta faza że było na poczatku ok była przejściowa zwiazana jedynie ze zmianą miejsca.

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2021 10:39 Re: koty

JózefK. pisze:
iza71koty pisze:No zdjęcia jakieś na pewno będą- co do trybu życia- to już niemłoda kotka.Większość czasu śpi, leżakuje- ale apetyt dopisuje cały czas.Jak się ochłodziło z łóżka przeniosła się na piec.Wstawiłam jej tam nawet kartonik z futrzakiem w środku -ale teraz musimy już trochę więcej palić- wiec jej tam za ciepło.Przeniosła się na półeczkę nad drzwiami.Schodzi tylko na siku w sumie -bo ma tam i legowisko o miseczkę z jedzeniem i wodą.

Bardzo dziękuję:) I cieszę się że kotka dobrze się miewa:)

Pięknie dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: za 10 kg Josery Catelux i 6 puszek -400 gram z królikiem.W sobote odebrano z paczkomatu. :201461

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2021 11:06 Re: koty

Ceny w mięsnym wywaliły w kosmos. Kości drobiowe 2.50 zł/ kg. Korpusy 3,49/ kg. Skórki drobiowe 2.29/ kg. Tylko udka są nadal w dość dobrej cenie 4.49/ kg.

Damian- iza71koty

[poprzednia][następna]