1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2018 9:55 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

To nie jest POUCZANIE ,ale REALIZM.
Dla dobra Kropki.
Ogłoszeniami od czasu do czasu nie znajdzie się domu żadnemu kotu. Niestety.
A jak widać nie znasz się na odświeżaniu i wyróżnieniach. I masz prawo.Jak nie szukasz intensywnie domu tymczasom,znać się nie musisz.
Ja za takie informacje zwykle jestem wdzięczna,a nie walę focha.
Nie raz Arcana (mistrzyni ogłoszeń jak dla mnie) mnie w tym pouczała i opieprzała :wink:
I przyznawałam słuszność,zamiast się obrażać i dyskutować ,jeśli miało to przynieść dla kota coś dobrego. Dom.

PS. A uwagi o moich tymczasach i moich nerwach zamieszczaj w moich watkach,jak koniecznie musisz się odciąć :wink:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lip 31, 2018 9:58 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Marzeniu, nie widzę ogłoszenia Kropeczki na Gumtree w wyróżnionych na Warszawę.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

Post » Wto lip 31, 2018 10:00 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

tabo10 pisze:To nie jest POUCZANIE ,ale REALIZM.
Dla dobra Kropki.
Ogłoszeniami od czasu do czasu nie znajdzie się domu żadnemu kotu. Niestety.
A jak widać nie znasz się na odświeżaniu i wyróżnieniach. I masz prawo.Jak nie szukasz intensywnie domu tymczasom,znać się nie musisz.
Ja za takie informacje zwykle jestem wdzięczna,a nie walę focha.
Nie raz Arcana (mistrzyni ogłoszeń jak dla mnie) mnie w tym pouczała i opieprzała :wink:
I przyznawałam słuszność,zamiast się obrażać i dyskutować ,jeśli miało to przynieść dla kota coś dobrego. Dom.

PS. A uwagi o moich tymczasach i moich nerwach zamieszczaj w moich watkach,jak koniecznie musisz się odciąć :wink:

Bardzo się cieszę, ze piszesz - wątek jest na górze, dzięki temu. Tyle z tego wynika.
Jeśli piszesz drukowanymi co oznacza DOBRE ogłaszanie to jest to pouczanie a nie realizm. Bo pouczanie to uczenie, naprawdę tego nie rozumiesz? :wink:
Rozumie, ze podbijamy wątek - czyli teraz odpowiadasz Ty.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 31, 2018 10:01 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Arcana pisze:Marzeniu, nie widzę ogłoszenia Kropeczki na Gumtree w wyróżnionych na Warszawę.

Właśnie ja też. Od razu odpaliłam kompa po Twoim wpisie na miau (głównie siedzę w necie przez tel i trudno mi pisać czy coś robić oporócz krótkich zdań..). Napisałąm już do nich.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 31, 2018 10:29 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Wrzuciłam na Gumtree, niewiele zmieniając Twój tekst
https://www.gumtree.pl/a-koty/srodmiesc ... 0472957409

Na OLX jest wyróżnione ogłoszenie Szalonego Kota, dałabym tylko bardziej alarmujący tytuł.
Na OLX nie będę dublować, bo wyłapią. Wrzucę jeszcze na parę portali.

Arcana

Post » Wto lip 31, 2018 10:38 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Arcana pisze:(...)
Na OLX jest wyróżnione ogłoszenie Szalonego Kota, dałabym tylko bardziej alarmujący tytuł. (...)

potrzebna zmiana :!:

tabo10

Post » Wto lip 31, 2018 10:45 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Który kontakt telefoniczny podawać, bo widzę różne na Gumtree i OLX?

Arcana

Post » Wto lip 31, 2018 10:47 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Jutro Kropeczka będzie miała zrobiony PCR. Nie wiem dlaczego, ale wolę sprawdzić i mieć więcej pewności co do tej białaczki. Na czekanie 3 miesięcy i powtórzenie testu Kropeczka nie ma czasu, a raczej miejsca, gdzie mogłaby mieszkać, więc PCR to najlepsze wyjście, choć drogie :(
Dostałam zdjęcia od pani, u której jeszcze przebywa, jakby to miało cos pomóc w ogłoszeniach to można wykporzystać
Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj jest cały album Kropki jeśli to coś pomoże i nie wiem, czy link będzie się otwierał, czy dobrze skopiowałam
https://www.fotosik.pl/u/jasdor/album/2503234

Bardzo dziękuję WSZYSTKIM za pomoc w ogłoszeniach, bo ja tego już nie dałabym rady obskoczyć.
Od jutra wracam do pracy i znów każda minuta będzie na wagę złota. Do tego codzienne wizyty u Boryska, a i do wet. trzeba będzie zaglądać.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lip 31, 2018 10:51 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Arcana pisze:Który kontakt telefoniczny podawać, bo widzę różne na Gumtree i OLX?

665168122

jasdor

Post » Wto lip 31, 2018 10:53 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Dzięki, na Gumtree był inny.

Arcana

Post » Wto lip 31, 2018 10:54 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Arcana pisze:Dzięki, na Gumtree był inny.

Ten jest bezpośrednio do mnie. Jakiś czas nie dałam rady odbierać stąd podany inny. Teraz już jestem pod swoim telefonem cały czas

jasdor

Post » Wto lip 31, 2018 11:10 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

jasdor,napisałaś do Blue w sprawie Boryska?
albo wklej wszystkie zebrane wyniki tu i mogę poprosić,by tu zajrzała

tabo10

Post » Wto lip 31, 2018 11:22 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

tabo10 pisze:jasdor,napisałaś do Blue w sprawie Boryska?
albo wklej wszystkie zebrane wyniki tu i mogę poprosić,by tu zajrzała

Jeszcze nie ale napiszę.

A tak na dowód, że nie wszystkie domy są złe i nie wszystkie koty źle trafiają wiadomość od Maszki :)
Obrazek Obrazek
i Gapci (była maluszkiem jak znalazła nowy dom)
Obrazek

jasdor

Post » Wto lip 31, 2018 12:22 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Cudownie maja! Jak ja lubie psiokocie zwijasy :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lip 31, 2018 14:24 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Ujawnia się cichy czytacz wątku. Od początku trzymam kciuki za kocie towarzystwo . Doroto nie wiem czy już częstowałaś kotki tą karma ode mnie. Może Boryskowi podsuń pod pyszczek może jemu posmakuje . Koty bardzo chętnie ją jedzą. Trzymam kciuki za dalsze losy kotków, żeby jak najszybciej znalazły domy. Adoptować nie mogę żadnego ze względu na wiek i stan zdrowia. Mam nadzieję, że jedzonko od nas posmakuje kociej gromadzie.
Pozdrawiamy z Krecikowa .
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]