BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 7:13 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Koniecznie trzeba powtarzać odrobaczanie po 2-3 tyg. bo jednorazowe (nawet trzy dni) jest zupełnie nieskuteczne. Środki tłuką wyłącznie dorosłe i tylko niektóre z nich jeszcze larwy - ale tylko w przewodzie pokarmowym. Jajeczka zostają i po większości środków również larwy i z tego wylęga się nowe pokolenie robali. A o tych krążących po organiźmie nie wspomnę...
Negatywny test z kupy może być jak najbardziej niewiarygodny - wystarczy że w próbkach nie było akurat jajeczek bo trafiłaś na taki okres w cyklu życia robali...
Martwe dorosłe często są trawione i nie ma ich w kupie.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 24, 2012 7:29 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

u nas tak się odrobacza co 2 tyg. tyle ze te maluchy były już odrobaczane tyle razy i jak widać skutek mierny :?
obserwowałam które np. dziś jest niechętne do jedzenia ,tylko Blusia wąchała i odchodziła ,ale conva wyżłopała :roll:
Żeby odrobaczyć ponownie cały dom muszę znów wydać prawie 100zł :|
Pamiętam ze Czupurka odrobaczałyśmy ponad 6 miesięcy ,jego pańcia zastanawiała się czy sama nie jest już robalem .
Ja pitole ,już chcę zwykłej nudy :oops: :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon wrz 24, 2012 8:46 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

No to nieżle Ci sie Dorciu tydzień zaczął :(

Dlaczego jest tak kurde zimno :evil: nawet Mruniak spala dzisiaj w nocy w domu.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon wrz 24, 2012 10:31 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Pozdrówki :D
kurczaki pieczone, co za zimnica ..... koty oblegają mnie w nocy, bo im zapewne zimno. W chałupie zimniej niż na dworzu .... oczywiście w południe, bo rano i wieczorową porą to ziąb :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon wrz 24, 2012 12:07 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dorcia44 pisze:u nas tak się odrobacza co 2 tyg. tyle ze te maluchy były już odrobaczane tyle razy i jak widać skutek mierny :?
obserwowałam które np. dziś jest niechętne do jedzenia ,tylko Blusia wąchała i odchodziła ,ale conva wyżłopała :roll:
Pamiętam ze Czupurka odrobaczałyśmy ponad 6 miesięcy ,jego pańcia zastanawiała się czy sama nie jest już robalem .

Nie wyobrażam sobie Ciebie z p.Nudą pod rękę :mrgreen: :ryk: :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon wrz 24, 2012 12:35 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

w domu zimno ,na dworzu też byle jak jak na koniec września :roll: martwię się bo wcześniej będzie trzeba ogrzewać mieszkanie .
Wróciłam od Ani kotuchów ,niektóre po prostu totalnie mną zawładnęły :1luvu:
Zuza ,kocham nudę ,kocham nudę ? kocham nudę.... :roll: albo przynajmniej jak futra zdrowe :twisted:
ammsowa podła taka nie schowała wagi ,a ja głupia na nią wlazłam i co szok panie szok 65 kg :pig: waży :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 24, 2012 12:59 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dorcia44 pisze:u nas tak się odrobacza co 2 tyg. tyle ze te maluchy były już odrobaczane tyle razy i jak widać skutek mierny :?

:D Podobno p. Nuda pojechała do ciepłych krajów, bo u nas za zimno :roll: :wink:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pon wrz 24, 2012 13:01 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dorcia44 pisze:w domu zimno ,na dworzu też byle jak jak na koniec września :roll: martwię się bo wcześniej będzie trzeba ogrzewać mieszkanie .
Zuza ,kocham nudę ,kocham nudę ? kocham nudę.... :roll: albo przynajmniej jak futra zdrowe :twisted:
ammsowa podła taka nie schowała wagi ,a ja głupia na nią wlazłam i co szok panie szok 65 kg :pig: waży :oops:

Dorciu, ja po prostu nie włażę na wagę i .... mam, póki co, spokój :D
A w ogóle, to zima idzie, trzeba trochę tłuszczyku sobie odłożyć :ryk:
Obrazek

Kotina

Post » Pon wrz 24, 2012 13:07 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

A ja musze włazić na wage przy każdej wizycie u weta ludzkiego. Niestety ważę więcej od Pani i za nic waga nie chce spadać. :oops: Pozdrawiam.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pon wrz 24, 2012 13:07 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dorcia44 pisze:.

Skoro tak, to może wytrzymasz z nimi do piątku.. :oops:
bo one, mimo totalnego zawładnięcia potrafią również totalnie dać popalić.. :twisted:

Wagi nie schowałam, bo zapomniałam.. :oops:
ważyłam bagaż, żeby nie przekroczyć dopuszczalnych norm..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon wrz 24, 2012 13:15 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

wytrzymam ,wytrzymam :twisted:
a za wagę normalnie cię stłukę ,zobaczysz ,lepiej było żyć w nieświadomości :crying: jak teraz wypić kawkę ,oczywiście nie słodzę :wink: i zjeść ciasteczko ,tycie tycie ale ciasteczko :oops: maluni herbatniczek o smaku kokosowym :mrgreen:
Kotina pisze:
dorcia44 pisze:w domu zimno ,na dworzu też byle jak jak na koniec września :roll: martwię się bo wcześniej będzie trzeba ogrzewać mieszkanie .

Dorciu, ja po prostu nie włażę na wagę i .... mam, póki co, spokój :D
A w ogóle, to zima idzie, trzeba trochę tłuszczyku sobie odłożyć :ryk:

ja też nie właziłam unikałam jak ognia ,co mnie podkusiło :twisted: wszystko wina blondyny Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 24, 2012 13:24 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Dziewczyny, 65 kg to chyba nie jeszcze koniec świata, no nie? :mrgreen:
(Ja ważę 61 przy 160 cm wzrostu i pragnę jeszcze choć ociupinę przytyć, bom chudzielec, i nijak nie mogę) :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon wrz 24, 2012 13:36 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

ale ja mam 156 wzrostu :oops:
i dwa odważnik z przodu po 5 kg :evil:
muza_51 pisze:A ja musze włazić na wage przy każdej wizycie u weta ludzkiego.

Niestety ważę więcej od Pani i za nic waga nie chce spadać. :oops: Pozdrawiam.

cioteczka muza_51 :wink: mnie nie ważyli ,ale srogie( kiedyś tęgie) oko na mnie spojrzało i orzekło że nie jestem nadmiernie otyła więc skąd to ciśnienie :twisted:
Przydało by się schudnąć ,ale od razu z ujędrnianiem :ryk:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 24, 2012 14:56 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dziś święto ,zrobiłam dziecku obiad :wink:
jednego kotlecika sobie ,z ogóreczkiem kiszonym od Ambrozji :1luvu: cieniutki taki ,rumiany ,pachnący przenosiłam z patelni na talerz i j.b na podłogę :crying:
dlaczego ja :?: dlaczego zawsze ja :crying:
podniosłam i z żarłam, jak się miałam zakłaczyć to już dawno to zrobiłam :twisted:

dziś były dwa tel.o rude ,facet nawet fajny ,ale od razu odesłałam na miau ,spytał czemu to mu powiedziałam o oknach ,no tak tego on nie zrobi ,wiedziałam.
i pani z dzieciaczkami 8 i 4 lata .
fajna.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 24, 2012 22:37 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

dobry wieczór :kotek:
chwila odpoczynku i kładę się spać .
Wszystko już na mnie w łóżku czeka ,patrząc z boku to właściwie nie ma tam już miejsca :twisted:
Mam pachnącą pościel i mam nadzieję że żadna łachadojda jej nie zbezcześci :evil:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]