Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Skoro ciezko Ci ograniczyc przestrzen-to schowaj srajdkowi miekkie, na ktore tak fajnie mu sie zalatwia-kartonik dac i niech tak spia za karekoteczekanusi pisze:Zajrzałam - echchch... Zobaczę, ile kasy pochłonie wizyta sraftów u weta, ale coś przeleję.
A z innej beczki, bo w tej sprawie tu się błąkam po nocy - mam kłopot ze srajtkami (już nie tylko w przenośni) - otóż zaczęły mi, oprócz do kuwety, załatwiać się też w innych miejscach (z kuwety wciąż chętnie korzystają), na razie załatwiły mi dwa legowiska i torbę transportową, w której zrobiłam im miejsce po upraniu legowisk (czyli na razie 3 razy siku i raz kupa). No i nie wiem, czemu, bo przez pierwsze dni załatwiały się bardzo ładnie.
Mam co prawda podejrzenie, że mogą trochę intelektualnie gubić się w mieszkaniu, ale kupę zrobiły tuż przy kuwecie. Piszę "one", choć nie wiem, czy to jeden, czy oba to robią.
Wiem, że powinnam im ograniczyć przestrzeń, ale trochę mi trudno wymagać, by same siedziały w pokoju, gdy my i reszta kotów jesteśmy gdzie indziej. Zresztą sama przestrzeń nie wydaje się dla nich za wielka, bardzo szybko się przyzwyczaiły i ją przemierzają, tylko ta "sprawa kuwetowa"... Zresztą dwa razy mały zrobił siusiu na moich oczach i nie wyglądało, by szukał kuwety.
I druga sprawa - gnojki usiłują ssać moje kotki. Kudłata sobie nie daje, ale mała zaczęła się wczuwać (a jest 2 tyg. po sterylce). Dziś TŻ ją znalazł wepchniętą wewnątrz wersalki z przyklejonym przy brzuchu maluchem. Byłoby to nawet zabawne (gdyby nie było smutne), ale boję się, by mi nie wpadła w jakąś ciążę urojoną czy innych zaburzeń hormonalnych nie dostała.
koteczekanusi pisze:Czy znacie może jakieś nieuczulające płyny/pasty do podłóg (drewnianych)?
anulka111 pisze:A platkiem kosmetycznym lub chusteczka dla niemowlat?
koteczekanusi pisze:anulka111 pisze:A platkiem kosmetycznym lub chusteczka dla niemowlat?
Brodę? Bo w pierwszej chwili pomyślałam, że podłogę, uff...
Usiłowałam umyć płatkiem, ale to wymaga cierpliwości ze strony kota. Musiałabym odmoczyć to jakoś najpierw, czy co?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 114 gości