DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 15:20 Re: DT Smarti 8 ...

Ale pikne :)
Napisałam sms-a bo dodzwonić się do Ciebie to gorzej niż do prezydenta :ryk: :mrgreen: ale czemu się dziwić jak tam już wszystko kwitnie i pachnie :1luvu:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro maja 02, 2012 17:06 Re: DT Smarti 8 ...

Iwonka - zdjęcia cudne :D . Melinda śliczna :love: . Sadie słodka :love: .
Koisz tymi fotkami moje skołatane serce .

Melinda i Margo u Anielki bardzo podobne do siebie. I z obydwoma kiciami mam trochę wspólnego :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro maja 02, 2012 19:25 Re: DT Smarti 8 ...

widziałam Margo u Anielki-też mi się tak wydaje :D

i moja Marolcia['] też była podobna-wszystkie tri na M .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt maja 04, 2012 8:31 Re: DT Smarti 8 ...

Nie piszę często bo w sumie nie ma co pisać... Nudy ;)
Muszę jechać do Pana Hrabiego obciąć mu pazury bo mama ma lekki problem z jego natarczywością ;) :lol:
Niutek jest w niej tak zakochany że nie odstępuje jej na krok. Co widać na jej rękach, brzuchu, szyi.... ;)

Bardzo lubi lizać po szyi i twarzy, też tego doświadczyłam :mrgreen:
Ale ostatnio się tak zapędził, że ugryzł moją mamę w... sutka :lol:

Hrabia nie znosi kiedy się go ignoruje. I nie toleruje zwlekania z podaniem mu jedzenia :!:
gdy mama przychodzi wieczorem do domu, zaczyna się taniec między nogami. W zimę, jak trzeba się bylo rozbierać z tych kilogramów ubrań - kot musiał czekać na to aż pani się nim zajmie. I wtedy chodził pod nogami, biegał od okna do kanapy. Wskakiwał na mamę. 8O
A jak to nie działało to siadał przed lodówką i miauczał. I miauczał dotąd, kiedy Pani dala mu jeść. Mogło to być 5 minut a mogło być 30 minut. Jak czas się wydłużał to kotek skakał na drzwi lodówki...
tym oto sposobem mamie spadły drzwi z lodówki :roll: teraz mama żeby otworzyć lodówkę musi zdjąć drzwi - wyjąć rzeczy i znowu założyć drzwi.
Mama nie może dźwigać - a te drzwi trochę warzą... :roll: :roll: Ma może ktoś lodówkę do oddania? :roll:

Kotek jest wszystkożerny. Je wątróbki. Je piersi. Je udka gotowane. Je kaszankę. Je parówki. Je puszki. A raczej saszetki bo puszka jest niejadalna :twisted: tylko pierwsza porcja a później do kosza ;)
Bardzo lubi chleb z masłem, bo szynkę zje wcześniej :roll: Mama nie może postawić talerza z niczym do jedzenia dla siebie bo zaraz kot się tym zaopiekuje. Ostatnio postawiła jedzenie na regale - na samej górze.

KOTEK NAUCZYŁ SIĘ WSKAKIWAĆ :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

kotek lubi zupy :lol:

Oczywiście nie jest tym wszystkim karmiony codziennie ;) I nie w ilościach takich jakie mogłyby mu zaszkodzić ;)

Niutek ostatnio bardzo lubi wychodzić na korytarz. Chociaż ostatnio wybiegł na niego york sąsiadki, i jak szybko pojawił się w drzwiach tak szybko kot wskoczył za telewizor.

Aha. Bardzo fajnie jest też zrzucać kwiatki z okna. tak łapką. Po centymetrze.
Ostatnio mama siedziała na fotelu, kotek przez okno wyglądał. No i zaczął co chwila popychać doniczkę z kwiatkiem. A mama patrzyła co on robi. Się zapatrzyła i nie zdążyła się poderwać :twisted:
Odkąd przesunęłam mamie kanapę tak by mogła ją rozebrać a nie spać tylko na połówce, to ona śpi na jednej połowie a kotek pod kocem oczywiście, na drugiej ;)
mamuśka

Post » Pt maja 04, 2012 8:38 Re: DT Smarti 8 ...

No cuuudnie :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 04, 2012 8:39 Re: DT Smarti 8 ...

No, genialnie :twisted: Szczególnie z tą lodówką :ryk:
mamuśka

Post » Pt maja 04, 2012 8:40 Re: DT Smarti 8 ...

Super :D :D :D niuniek rozpuszczony nieco.... :roll: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 04, 2012 8:41 Re: DT Smarti 8 ...

Deczko... :roll: :oops: :ryk:
mamuśka

Post » Pt maja 04, 2012 8:42 Re: DT Smarti 8 ...

mamuśka pisze:Deczko... :roll: :oops: :ryk:

znaczącą tylko odrobinkę :D :D :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 04, 2012 8:44 Re: DT Smarti 8 ...

Niezauważalnie :piwa:
mamuśka

Post » Pt maja 04, 2012 8:54 Re: DT Smarti 8 ...

:ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Pt maja 04, 2012 9:15 Re: DT Smarti 8 ...

No pewnie ... co to było drzwi od lodówki? :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 04, 2012 13:15 Re: DT Smarti 8 ...

mamuśka-a tych drzwi to nie może jakiś sąsiad przykręcić z powrotem? bo może wystarczy dokupić śróbki?

ja to bym na miejscu Twojej Mamy trochę go wychowywała-jedzenie chowała do szafek, a jakby gryzł to np.prychała na chuliganka.
ale w ogóle jak gryzakuje to bardzo dobrym sposobem jest zamiauczeć-on wtedy rozumie że to boli i natychmiast przestanie-to działa.
no a doniczki albo przestawić tak aby było dla kota miejsce na parapecie albo lepiej się ich pozbyć w ogóle od razu :ryk:

no i żeby się za daleko na ten korytarz nie zapędzał bo jak wyskoczy ,albo ktoś go wypuści na dół na ulicę to ...nie chcę nawet myśleć :( ...

ogólnie to nie mam dziś najlepszego nastroju dlatego wolałabym aby twoja Mama go trzoszkę "wychowała"-np.prychała jak robi żle albo klasnęła głośno aby go przestraszyć aby wiedział że nie wolno bo jak tak dalej pójdzie to ja się powieszę na suchej gałęzi...

...skad ten wisielczy nastrój?...otóż :

Witam Pani Iwonko,

mam przykra wiadomosc ze kotki beda musialy wrocic do DT , niestety.. Dlugo sie zastanwaialam i robilam co moglam ale to sa kotki ktore moga byc
(oczywiscie wedlug moich doswiadczen osobistych z nimi) tylko w domu z zogrodem, podworkiem..

Niszcza wszystko w domu jak zostaja same ( a zdarza sie to rzadko ze sa same, poniewaz 80% pracuje w domu wiec chyba tylko emeryt moze byc dluzej w domu
ten ktory lubi siedzacy tryb zycia i wychodzi tylko po zakupy)

Poniszczyly krzesla (co normalne krzesla wiec je przykrywam gazetami recznikami) , na stol wskakuja zrucaja wszystko (pewnie sie ganiajac jak mnie nie ma)
Pulke wiklinowa wygryzly taaaaka dziure ze do wyrzucenia polka, dywanik pod stolem wygryziony, gryza tez przewody (nie wiem czemu?..musze chowac jak jakis cienszy do laptopa np)
Wlasnie mi wielkiego kwiata staranowaly (jak mnie nie bylo jakby skakaly po nim) , maja drapak na scianie , maja drapak i drzewo z lasku na podlodze, zabawke wiszaca...i
te rzeczy ich nie interesuja. (drapak ten na scianie tak przy mnie korzystaja)
A najgorsze ze niszcza podloge -odbijaa sie pazurkami z calej sily i tego juz nie przeskocze.Nie wszystkie kotki tak robia ,ze sa ogromne slady i coraz wiecej od wbijania na maxa w podloge
pazurkow przy pewnie szybkosci( to tez jak mnie nie ma )

Wiec co chce napisac, jak jest ktos przy nich to sa bardzo grzeczne, ale ktos musialby byc non stop i sie sluchaja jak sie krzyknie na nie i sa rozumne, ale jak zostaja same
jakiegos szalu jakby dostawaly ?.. Taki maja charakter , mialam rozne kotki i te akurat szukaja sobie przygod jak sa same .

Pani Iwonko , one do domu zamknietego nie moim zdaniem, moze Pani probowac ale tak jak mowie 2 miesiace i ja sie poddaje , to nie moj dom nie moga niszczyc wszystkiego.
Nie wiem, Pani niech zdecyduje , jesli Pani uwaza ze to jest kwetsia tego ze to siostry i dlatego jak sa same tak przewracaja dom do gory nogami i moze dlatego ze od urodzenia mieszkaly wlasnie w "domu" gdzie mogly robic co chca jak nie ma ludzi , a mialy tylko duze drapaki i miejsce do biegania ...to moze i teraz tak traktuja ten swoj nowy dom ,..czyli wszystko to
samo tylko w innym miejscu. Moze tak byc , skoro przy mnie sa grzeczne i sie sluchaja i Nesia pieknie sama przychodzi na kolanka i spiewa, a Tosia jak juz da sie wziac na rece
to pieknie mruczy i ma takie madre oczy.
I moze to jest rozwiazanie , ze zostawie jedna Dziewczynke-Tosie ? (o ile nie bedzie plakala ) a Nesie oddam Pani tak zeby jej znalezc oddzielny domek? Trzeba znalezc najelpsze rozwiazanie
i bardzo chce w tym uczestniczyc, ale na pewno nie moze byc jak do tej pory Pani Iwonko,
Cos tu nie gra, jesli teraz tak robia ,cale zycie tak beda robic. Tak ze jesli Pani zdecyduje zeby jedna zostawic u mnie to super jesli zdecyduje Pani ze wolalaby sprobowac dwie
razem gdzies oddac do innego domku uszanuje to jak najbardziej.
Przykro mi ze tak sie dzieje ,ale nieraz chcac pomoc mozna bardziej zaszkodzic..mam na mysli siebie,ze ja chcialam pomoc i przygarnac 2 dziewczynki , a tu nie wiem czy teraz nie
bedzie wieksza krzywda z tego ze moglyby byc oddzielone. A moze to db rozwiazanie ? Sama nie wiem . Prosze dac znac co Pani mysli , w razie czego autobusem moge dowiezc Nesie
czy obydwie Dziewczynki chyba ze ktos autem bylby w poblizu ,ale to juz mniejszy problem w stosunku do tego ze One dwie raczej w mieszkaniu , domu niewychodzacym sie nie nadaja.
Chcialabym sie mylic.
Pozdrawiam cieplo
Agata

chodzi o te dwie urocze :mrgreen: chuliganki które poszły do Pani co to z Ameryki "powracająca"...

Obrazek

czy ktoś może na nie reflektuje?
bo ja już nie mam gdzie ich upchnąć-nie mówiąc o tym że sił mi na razie brak...idę się powiesić :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt maja 04, 2012 13:30 Re: DT Smarti 8 ...

Śliczne kociaste! Uwielbiam czarrrrrrrne koty :)

Mama sobie poradzi ze zbójem ;)
lodówki nie da się naprawić niestety . Coś się odłamało i nie da sie. mama musi fotelem zastawiać żeby się jakoś trzymało.
mamuśka

Post » Pt maja 04, 2012 13:56 Re: DT Smarti 8 ...

spacyfikować zbója :kotek: :lol:

niestety nie mam lodówki ale może wątek załóż oddzielny albo ogłoszenia popisz w necie-czasem się zdarza że ktoś ma-tak jak Ty chyba kanapę,o ile pamiętam :D

smarti

[poprzednia][następna]