Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 9:59 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Brakuje 80 zł na karmę

Dolabro, dobra duszo :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 28, 2012 10:57 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

To ja zamawiam karmę :ok:

Jeszcze raz dziękuję sponsorom :ok: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sie 28, 2012 11:00 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Tak do znudzenia .... tu najbardziej przydałyby się adopcje hurtem ... tylko jak i skąd ? :roll:
Z set ogłoszeń prawie zerowy oddzew, koty dorosłe, często wymagające dodatkowej opieki lekarskiej, ...
Może jest jakis sposób, tylko jaki ?
Obrazek

psiama

Post » Wto sie 28, 2012 11:34 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Każdy nowy pomysł mile widziany, ale ja nie wiem co na daną chwilę można zrobić, robimy przecież ogłoszenia, ja je przedłużam. Niektóre, te najstarsze, można by odnowić, wykupić jeszcze raz po pakiecie u CatAngel.

Można zrobić więcej, ale ktoś musiałby jechać, zrobić zdjęcia np. kotom, które ogłoszeń nie mają.

Dorosłe mają szansę na dom, ale dopiero "po sezonie" kociąt. W międzyczasie możemy jedynie je wspomagać karmą. Może to się wydaje bezsensowne i takie "do znudzenia", ale nie ma złotej różdżki, żeby to łatwiej i szybciej załatwić, bo nawet jak zostanie 20 kotów, to nadal sporo...

Już sie dużo poprawiło, jest mniej kotów, są posterylizowane i przebadane dzięki Małej1, p. Ewa też wiele zmieniła sama.

Lepiej też wydawać koty odkarmione, nie takie zabiedzone jak Ferby kiedyś była, więc ta karma ma bardzo duże znaczenie.

P. Ewa właśnie napisała smsa, że dziękuje wszystkim, "Gdyby nie Wy, to moje ciciaki tak by mi nie zgrubły" :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sie 28, 2012 11:51 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Tu widac ogrom Waszej pracy, za co chwała Wam dziewczyny :1luvu:
I chyba własnie najwazniejsze to ta zmiana nastawienia.
Boję się, że sponsorów zabraknie, bo czasy cięzkie ...
Tak na wyrost dumam, bo już tak mam :D
Obrazek

psiama

Post » Wto sie 28, 2012 12:02 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

psiama pisze:Tu widac ogrom Waszej pracy, za co chwała Wam dziewczyny :1luvu:
I chyba własnie najwazniejsze to ta zmiana nastawienia.
Boję się, że sponsorów zabraknie, bo czasy cięzkie ...
Tak na wyrost dumam, bo już tak mam :D

my myślimy to samo, nie ukrywam, że mam podobne myśli i inni na pewno też, ale na daną chwilę to nawet na własnym podwórku mamy za dużo roboty, żeby np. brać koty p. Ewy na akcje adopcyjne lub rozważać DT, jak wokoło pełno kotów, które czekają w kolejce na ulicy na zabranie, które wiem, że mogą nie przeżyć zimy

nie widzę na daną chwilę innego wyjścia, nie wiem jak hurtowo znależć im domy
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sie 28, 2012 12:09 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Tutaj tylko ogłoszenia,ogłoszenia,ogłoszenia...Innej drogi nie ma. Moze po 2 koty w jednym ogłoszeniu promować. Będzie szybciej. Moze niektóre foty dałoby radę wykorzstać do podobnych kotów.
Z doświadczenia wiem (swojego) że by wyadoptować doroślaka czy malca to multum muszę zrobić.W moim przypadku jedno ogłoszenie nigdy nie wystarczyło.Jak się naklepie w klawisze, na męczę to dopiero dom się doroślakowi znajdzie.A i tak jeden kot 2 lata czeka na dom.Innego cukrzyka 5-cio eltniego ogłaszałam 18 miesięcy non stop.Ma dom.
Ogrom pracy zrobiony i chyle czoła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 28, 2012 13:10 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Cenne uwagi :ok:
To może by rzeczywiści pójść w ogłoszenia i obfocić na nowo stado Pani Ewy ?
Tak teoretycznie dumam ...
Mam bardzo mało czasu, kasy też :mrgreen: Ale mam aparat i dobre chęci.
Może gdyby tak się zmówić z innymi fotografkami (Charm ? Korciaczki ?) na mega sesję zdjęciową.
Dobre portfolio to jakieś wyjście do kolejnych ogłoszeń u Cat Angel.
A z czego je zasponsorujemy to kolejny krok do przemyslenia.

Czy to ma sens ? Kto chętny ? Cokolwiek ? :roll:
Obrazek

psiama

Post » Wto sie 28, 2012 13:21 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Mięso w ubiegłym tygodniu doszło, tylko p. Ewa nie miała mnie jak zawiadomić.
Zaraz poprosze o dopisanie ale musze sprawdzic sponsorów.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sie 28, 2012 13:30 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

A nie można samemu ogłszać? jednego kota np dziennie.Po kolei. Sama ogłaszam od poniedziałku do ew czwartku.Tak by koty jeszcze w necie były dość blisko pierwszych stron. Ze swoich obserwacji wnioskuję,że w lato dawanie ogłoszeń na weekend mija się z celem bo ludzie nie myślą o necie. W zimie jest inaczej.
Wystarczą 2-4 foty i nie zawsze muszą byc fajne. Jako zły fotograf tak się pocieszam. Byleby były foty i przystępny opis kota.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 28, 2012 14:20 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

Otóż ja mogłabym ogłosić kota :
50 portali za 10 zł + 1 pakiet ( 30 portali dla innego kociaka) gratis.
Przy większej ilości mogłabym część ogłosić bezpłatnie.
Dochód z ogłszeń przekazałabym na jedzenie dla kotów

Kaliszanka

Od: Śro lip 25, 2012 20:58

Post » Wto sie 28, 2012 14:26 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

dark_swan też robi płatne ogłoszenia.
viewtopic.php?f=27&t=116683
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 28, 2012 17:27 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

psiama pisze:Cenne uwagi :ok:
Może gdyby tak się zmówić z innymi fotografkami (Charm ? Korciaczki ?) na mega sesję zdjęciową.

Sesja zdjęciowa moim zdaniem może pomóc, tak naprawdę na zdjęcie w ogłoszeniu patrzy się jako pierwsze, i to zdjęcia decydują o tym, które ogłoszenie się kliknie...
ale ja niestety na miesiąc odpadam - w sobotę wyjeżdżam na trzy tygodnie :oops: - zasłużony urlop - będę poza telefonem, czasem z dostępem do netu..
ale po powrocie mam nadzieję nadrobię :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sie 28, 2012 19:30 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

dziewczyny, jak jakimś cudem minie przesilenie w schronie i znajdę trochę czasu to znów podjadę do p Ewy
Teraz nie mam ani kiedy, ani sił :(

mam nadzieję, że zima coś się i tu ruszy :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sie 28, 2012 20:39 Re: Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! DZIĘKUJEMY za pamięć!

charm pisze:
psiama pisze:Cenne uwagi :ok:

Sesja zdjęciowa moim zdaniem może pomóc, tak naprawdę na zdjęcie w ogłoszeniu patrzy się jako pierwsze, i to zdjęcia decydują o tym, które ogłoszenie się kliknie...
ale ja niestety na miesiąc odpadam - w sobotę wyjeżdżam na trzy tygodnie :oops: - zasłużony urlop - będę poza telefonem, czasem z dostępem do netu..
ale po powrocie mam nadzieję nadrobię :ok:

A ja nie bardzo się z tym zgodzę. Na prawdę robię kiepskie foty .Bardzo, bardzo kiepskie.Jakoś jednak domy znalazły kociska.Teraz jest zastój u mnie ale ogólnie jest zastój a ja dodatkowo na bakier z ogłoszeniami z powodu ciężko chorego kota. Jednak każdy ma swoje zdanie w tej mierze. Ale uważam,że w necie kot musi się kręcić choćby z lichym zdjątkiem.Nie każdy patrzy oczami.Niektórzy wpierw sercem się gapią a jak jest fajny opis kota to często wystarczy. Bywało i tak parę razy,że w szczególnym wypadku kot i bez fot znalazł dom.Jeśli koty nie mają fajnych fot co jest podstawą dla was to i tak powinny mieć ogłoszenia z tymi co sa. To moje zdanie.Nie można wykluczyć ,że ktoś się nimi jednak zainteresuje i domy znajdą.Trzeba je już wypuścić w świat.Będą fajniejsze zdjęcia to dacie kolejne ogłoszenia z innym tekstem. W ten sposób już zwiększa się ich szanse na dom.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]