Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2013 19:53 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

byłam, nakarmiłam, ale kotów było mało, w niektórych budkach leżało mielone mięso, na górce były 3 koty, srebrna kotka ( ma coś z okiem, ledwo je otwiera ) gruby krówek i jakiś cały czarny mały kociak, przy głównym karmniku też nie było ich za wiele ( 3 ), niestety do wszystkich nie dotarłam :oops: mimo mapek trochę znów zbłądziłam :oops: do budek 2 chyba dotarłam po śladach kotów, powycierałam ślady, bo skoro ja je po śladach znalazłam to też może ktoś "obcy " CZY KTOŚ KARMIŁ DZIŚ KOTY ??
jo.anna

Post » Pt lut 22, 2013 1:29 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

czyli to oko Sreberka się nie naprawiło :(

gdyby było gdzie ją umieścić na talon, zorganizowałabym jakoś łapankę, tylko cholera gdzie ją dać...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lut 22, 2013 3:31 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

gwoli ilustracji, zdjęcia z 15 lutego. oko już nadpsute :( miałam nadzieję, że może to jakiś drobny uraz i przejdzie :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

śliczne futerko:
Obrazek

Obrazek

inne:

z decykacją dla mziel, kuleczka :):

Obrazek

Rychu Rozeta :)

Obrazek

Krowa:

Obrazek

Plama:

Obrazek

kolejka:

Obrazek

Rych z Czarnulką:

Obrazek

jo.anna, to małe czarne o którym piszesz, to chyba właśnie ta czarna koteńka - ona jest dorosła, tylko malutka gabarytowo. nie pamiętasz, czy miało ścięte uszko?

Fleur

Post » Pt lut 22, 2013 6:32 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Fleur pisze:czyli to oko Sreberka się nie naprawiło :(

gdyby było gdzie ją umieścić na talon, zorganizowałabym jakoś łapankę, tylko cholera gdzie ją dać...

Mam talony na Powstańców do całodobowej :D
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pt lut 22, 2013 9:33 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Fleur, całkiem możliwe, zrobiłam jej fotkę, ale z daleka trochę, teraz jak przybliżyłam to jakby ścięte trochę, ale ręki uciąć sobie nie dam
jo.anna

Post » Pt lut 22, 2013 10:05 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ja u nich będę jutro ok 14:00 - 15:00. Ciekawe jaka będzie frekwencja :)
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt lut 22, 2013 14:26 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Fleur biedne będa te kociny jak wyjedzisz z Polski. Śliczne one są i jak do Ciebie gromadnie wychodzą, sreberko biedne z tym oczkiem. Gosia jak by Ci się udało ją złapać na leczenie co proponuje renatab :1luvu: to w razie czego ja służę transportem na Powstańców Śląskich.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lut 22, 2013 20:01 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Biedne te kociny na cmentarzu :(

zrobiłam bazarek, może komuś się spodoba viewtopic.php?f=20&t=151068
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt lut 22, 2013 22:30 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Dziękuję Fleur za oprowadzenie, koty stawiły się gromadnie i karmienie doceniły :ok: :D
Niestety chyba dołączyły też jakieś nowe biedy :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt lut 22, 2013 22:45 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

bagheera pisze:Dziękuję Fleur za oprowadzenie, koty stawiły się gromadnie i karmienie doceniły :ok: :D
Niestety chyba dołączyły też jakieś nowe biedy :(

Bagheera jak Ci się podobaly wolszczaki ? nie uciekały przed nową osobą, na pewno teraz będzie większe stado do karmienia na górce, bo koty z terenu Bumaru zostały bez karmicieli.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt lut 22, 2013 22:50 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

bagheera dzięki za wizytę :)

słuchajcie, Sreberko dzisiaj miało oba oczka otwarte, to jedno było lepsze, chociaż oba trochę brudnawe, jednak chyba nie jakoś mocno. Na focie z dzisiaj niewiele widać, ale bagheera świadkiem, że dwuocznie patrzyło:
Obrazek
widać za to takie "brudki" pod oczkami.

Pojawiło się za to czarno-dymne z małą białą plamką pod szyją, chude, i ono miało zamknięte oko z ropą :( na focie wygląda lepiej, niż w rzeczywistości, bo z wystrachania to oko otwarło:

Obrazek

a tu Balbina,Plamka i nogi moje i bagheery: Obrazek

nie mam zdjęć bidy spod kościoła - takie dziwne coś, czego nie znam, czarniutkie z jakimiś chyba malutkimi śladami białego pod szyją (bagheera - pamiętasz może?). strasznie chude, badylaste, potargane jakieś i coś miało pod ogonem dziwnego, czemu nie przyjrzałam się, bo pierzchło.

myślę, że Szarlotka z górki poradzi sobie z oczami, a jeżeli jutro udałoby nam się tam pojechać, to zapolowałybyśmy na tego wychudłego potargańca z kościoła albo dymniaczka z ropą...

Fleur

Post » Pt lut 22, 2013 22:56 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ja jutro transportowo do lecznicy nie pomoge , ale w niedziele tak .
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt lut 22, 2013 23:36 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Wolszczaki super kluski :wink: :ok: trochę nieufne (i dobrze), ale argumentem mocno przekonywującym były serduszka i puszki od Fleur :D
Srebrzysta miała otwarte oba oczka, gorzej i rzeczywiście smutno wyglądała czarna bieda z białym śliniaczkiem, a zdecydowanie najgorzej biało-czarny (chyba z przyciętym uszkiem, ale pewności nie ma - mi on wyglądał jak zabiedzony kocur) spod kościoła
Trzymam kciuki za polowanie :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob lut 23, 2013 17:58 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Byłam dzisiaj z mężem na cmentarzu i odnaleźliśmy wszystkie miejsca z mapki :D Za bramą i koło kościoła miski były pełne więc nie dokładaliśmy. Najwięcej daliśmy na górce i na małym cmentarzu, chociaż i tam miały trochę jedzenia. Widzieliśmy też srebrnego kotka - oczka wyglądały na zdrowe. Ogólnie kotów nie było dużo, te co się pokazały bardzo nieśmiałe. Pewnie się dziwiły co to za tajemnicze dziady przyszły :D
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Sob lut 23, 2013 20:19 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Dziś Magda z Tomkiem z Viva! Koty Interwencje pojechali łapać srebrzaki w Bumarze. Mieli w planie złapać 5 srebrnych, które najbardziej były proludzkie. Dla części są już chętne DT. Nie wiem jeszcze, jak efekty łapanki, ale bede dawac znac.
Kto z Was ma fb, niech zagląda:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.493448167383577.113291.452435064818221&type=3
Jeśli są nowe "nabytki" na cmentarzu, bardzo prawdopodobne, że mogą być Bumarowe, może rozpoznacie któregoś na zdjęciach?
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

[poprzednia][następna]