Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 04, 2011 11:30 Re: Fundacja "JOKOT" - POTRZEBNY KIEROWCA NA PIĄTEK RANO!

Potrzebny kierowca na dzisiaj - trasa Powązki-Ursynów-ewentualnie Bielany.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie gru 04, 2011 17:15 Re: Fundacja "JOKOT" - POTRZEBNY KIEROWCA NA NIEDZIELĘ!

Dzięki sprawnej pomocy 2 panów kocur z Powązek już w lecznicy :D
Pan nr 1, mój prywatny TŻ, spacerował cierpliwie z kotem po cmentarzu, naganiając go w okolice budki, gdzie kocur pomieszkuje ostatnio. Z sukcesem, jak tylko kocisko zapakowało się do budki, Marcin szybko przystawił transporter do otworu i futrzak był nasz.
Pan nr 2, nieoceniny salvadoredali67, przetransportował mnie z czworonogiem na Ursynów, a potem mnie do domu. Dziękujemy!

Kocur jest śmierdząco pełnojajeczny i bardzo chudy. Krowiasty. Podobno nie je, chodzi też jakoś dziwnie, sztywno stawiając łapy. No i niestety chyba jest miły :(
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie gru 04, 2011 17:25 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Brawa dla obu Panów!
Przez sekundę wyobraziłam sobie Marcina spacerującego z kotem na smyczy i nostalgicznym wyrazem twarzy po cmentarzu ...
To nieuprzejmie ze strony kocura, że jest miły :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie gru 04, 2011 17:50 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

a miało już nie być brzydkich, starych i miłych :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 04, 2011 17:52 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Agneska pisze:a miało już nie być brzydkich, starych i miłych :?

I chorych.
Tak tylko uzupełniam :roll: :roll: :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 04, 2011 17:57 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Z całego tego zestawu jedno się zgadza - raczej nie jest stary.
Chociaż nie wiem czy to bardzo pocieszające :roll:
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie gru 04, 2011 18:57 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Dobre i to :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 04, 2011 19:38 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

W ogóle to kot zaduszkowy , Kotktóregoniema. taki cichutki w samochodzie. W czasie jazdy słychać było tylko mnie, mnie, mnie i trochę silnik. Naprawdę cichutki. ani miauknął....
Duszek- zaduszek.

:wink: :wink: :wink:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Nie gru 04, 2011 20:36 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

jak on jest pełnojajecznym śmierdzielem to ja na wszelki wypadek jutro nie jadę do lecznicy i nie odbieram telefonów :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie gru 04, 2011 20:59 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

jest. nie odbieraj. zepsuj telefon. Może Niech squpi-doo zrobi przekierowanie na tv- trwam?...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ok: :ok: :ok: za Twoje zdrówko.

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Nie gru 04, 2011 21:51 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

salvadoredali67 pisze:jest. nie odbieraj. zepsuj telefon. Może Niech squpi-doo zrobi przekierowanie na tv- trwam?...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ok: :ok: :ok: za Twoje zdrówko.

mam dość serdecznie miłych kotów :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie gru 04, 2011 23:25 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Obrazek

Zabierzcie mnie stąd!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ten śliczny półroczny rudzielec, zaszczepiony i wykastrowany teoretycznie ma gdzie wrócić. Może wrócić w miejsce ze styropianową budą, codziennym wiktem i życzliwymi ludźmi.

I bardzo dużym ruchem kołowym, w wyniku którego kolejne tamtejsze koty giną. Dlatego zresztą złapałam rudego - pojechałam tam po kocięta osierocone przez rozjechaną tego dnia kotkę... kociaki się złapały, a wraz z nimi również rudy, jego szylkretowa i bura siostra i jeszcze jedna dziczka.

Rudy i szylkretka dają się głaskać. Oba wymagają jednak dooswojenia jeśli mają mieć szanse na wyrwanie się z tego miejsca. Jak widać na zdjęciach - rudy zrobił już ogromne postępy. Kto da mu szansę?
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 04, 2011 23:40 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Obrazek

Kto mnie przytuli i uwolni z zamknięcia?

Czarna bardzo pilnie szuka swojego miejsca, przynajmniej tymczasowego. To przemiła kotka, kilkuletnia. Gaduła, domagająca się uwagi i uczucia. Bardzo źle znosi zamknięcie w klatce, zdecydowanie woli mieć sporą przestrzeń.

A obecnie musi siedzieć w klatce. fakt, sporej, ale dla niej jest to duży stres.

Inne koty akceptuje, oczywiście trochę fuczy na nie, ale bez specjalnej agresji. Raczej unika kontaktów.

Wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona. Kto da jej szansę?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Pon gru 05, 2011 0:29 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

dziewczyny czy to normalne, że Socia tak bardzo nie odstępuje mnie na krok? cały czas się po mnie wala i mruczy i przytula i śpi. jak zostaje sama w domu, to nawet jeśli jest babcia, to i tak nie schodzi z łóżka i czeka na mój powrót.
trochę pobiega, pobawi się, pobryka i znowu mi hop na rączki..

jeszcze takich kociaków to nie miałam..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon gru 05, 2011 0:35 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

klauduska pisze:dziewczyny czy to normalne, że Socia tak bardzo nie odstępuje mnie na krok? cały czas się po mnie wala i mruczy i przytula i śpi. jak zostaje sama w domu, to nawet jeśli jest babcia, to i tak nie schodzi z łóżka i czeka na mój powrót.
trochę pobiega, pobawi się, pobryka i znowu mi hop na rączki..

jeszcze takich kociaków to nie miałam..

niestety normalne :twisted:

niektóre koty tak mają (patrz: Maniusia ;) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]