KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2011 12:40 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

po dyżurze:
Piotr zabrał Manię na sterylkę, Wiesiu podał zastrzyki i tabletkę na odrobaczenie Biedronowi.
Klimek coś kiepski,nie je,chyba trzeba będzie go zabrać do weterynarza. Wrócił Gapa, jest na zdrowej, na razie bardzo wystraszony.
Kończą się puszki,zostało może z 6 szt.,a dla maluchów nie ma wcale.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro sie 10, 2011 15:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

ja kupiłam puszki w dużej ilosci dla Longera i Klimka,

dziewczyny pobazarkujcie coś bo ciężko z kasą :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 10, 2011 16:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jeden zrobiony a drugi mi zżarło :evil: bo za długo wpisywałam - ale nie ma za bardzo zainteresowania :( Ten drugi (książkowo-multimedialny) mogę znów założyć, ale ktoś musiałby go pilotować przez ten tydzień jak mnie nie będzie :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 10, 2011 16:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mój Czesław 3/4 kota chory w szpitaliku już 3-ą dobę, robia mu badania bo nie wiadomo co mu jest :? a moje cholery po 3x odrobaczaniu srają glistami. :evil: Pfuj, nie lubię robali.A mam papiery z zakaźnych - he , he alem gooopia była.
Dzisiaj zawiozłam 15 kg kota w ilości sztuk dwie na odrobaczywienie bo próba podania im cokolwiek przeze mnie grozi śmiercią lub kalectwem - oczywiście moim :evil:
Zapodałam Profender zobaczymy jak zadziała bo jeszcze nie miałam.
Brrr, jak nie grzybol to inne cholerstwo :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro sie 10, 2011 18:37 Re: forum

Oj Maja jakas plaga cie dopada jak i nas, musimy chyba zaczac jakies czary mary :evil: Kciuki za kociaste :ok: i za ciebie :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 10, 2011 20:08 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zenek odebrany
za jego kastracje ja zaplace ale pani miala pacjentowi musialabym czekac wiec pani policzy na stowarzyszenie a ja wplace na konto ;)
Zenus ma sie dobrze-lżejszy o dwa jajka :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro sie 10, 2011 20:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:ok: :ok: :ok: za zdrowie kociastych i :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie i nerwy ich Dużych (choćby i tymczasowych). Mam nadzieję, że Czesio dojdzie szybko do siebie, że Miodek będzie dalej zdrowiał z zaskakującą wetów szybkością, Zenuś nie będzie tęsknił za jajkami, a Loger i Klimek nie dość że wyzdrowieją, to jeszcze domy obie wymiauczą :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro sie 10, 2011 20:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

majencja pisze:Mój Czesław 3/4 kota chory w szpitaliku już 3-ą dobę, robia mu badania bo nie wiadomo co mu jest :? a moje cholery po 3x odrobaczaniu srają glistami. :evil: Pfuj, nie lubię robali.A mam papiery z zakaźnych - he , he alem gooopia była.
Dzisiaj zawiozłam 15 kg kota w ilości sztuk dwie na odrobaczywienie bo próba podania im cokolwiek przeze mnie grozi śmiercią lub kalectwem - oczywiście moim :evil:
Zapodałam Profender zobaczymy jak zadziała bo jeszcze nie miałam.
Brrr, jak nie grzybol to inne cholerstwo :evil:

to współczuję a ja wysłałam pani chętnej na Mietka ankietę adopcyjną, zobaczymy co z tego wyjdzie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 10, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Czesio wrócił ze szpitalika, badania ma lepsze od moich, ja jestem lżejsza o 350 zł :evil: a i to nie koniec bo w piątek kontrola. Nie wiadomo co Czesiowi było i jest ale jest znacznie lepszy- przedtem miał problemy z chodzeniem - miałam wrazenie że wszystko go boli łącznie z włosami.
Małej znowu ropieją oczka ma nawrót KK, i to ona jest chyba głównym właścicielem życia wewnętrznego. Natomiast martwię sie co będzie z domkiem dla Prezesika bo pieron ma w łazience 2 kuwety , ładnie sika i qpali a za chwilę ..hops do wanny albo brodzika i na syfonie narżnięte jak trza :evil: Poza tym jest rozkoszny no ale jakoś nie może załapać że kuweta i tylko kuweta, chociaż jak był malusi to takich numerów nie wycinał. No to nalałam trochę wody do wanny i czekam czy wskoczy :twisted:
W domu sajgon w pracy syf , niech to szlag wszystko :evil: :evil:
Obrazek

majencja

Post » Śro sie 10, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

To super - Miecio czyli Męczysław jest strrasznie fajny :1luvu:
Obrazek

majencja

Post » Śro sie 10, 2011 22:15 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

I małe sprawozdanko z wieczornego dyzurku :)
dziś w kwestii sprzatania nie miałam zbyt wiele do roboty - ranny dyzur czyli Beatka wpucowała wszystko na glanc :1luvu:
1. Zakupiłam 40 tacek w Rossmanie pasztecika - zostało już mniej bo część wcięły kociaki, ten pasztecik im wyjątkowo smakuje - reszta jest w szafie.
2. Podawałam jakieś tam Flizynę, immunodol, poczysciłam uszy komu było trzeba.
3. Dwie buraski chyba już lepiej, jedzą brykają :D
4. Nelka też lepiej ładnie je i już tak nie smarkoli, ale kicha.
5. Klimek zjadł indestinal, kicha oczka mu łzawią, ale ten kot juz tyle nabrał lekarstw i antybiotyków, ze sama nie wiem czekać czy gnać już z nim do weta :(
6. Westa ok.
7. Fredka ok je lekko łzawią jej oczy.
8. Mańka dziś po sterylce ubrałam ją w kaftanik - i była zdziwiona :mrgreen:
9. Małe bure lata z Lemonkiem i szaleje - nic się nie dzieje pojadły.
Reszta na kwarantannie ok.
Na zdrowej też ok - Gapa rezyduje na wysokościach dałam mu tam picie i jedzenie sprawdzcie czy coś zjadł, ale jest lepiej o wiele niż wtedy jak go przywiozłyśmy ze schroniska.
Dziewczyny trzeba się zastanowić kogo można przenieśc na zdrową kociarnię w tej chwili - Westa już chyba mogłaby iść siedzi bardzo długo w boksie, w przypadku Mańki trzeba odczekać z jakiś tydzień po sterylce, nie wiem jak Smoła ona szczepiona oprócz rujki nic się nie dzieje.
Buraski musza się doleczyć. Może uda mi się znależć tymczas - rozmowy w toku jak wszystko dobrze pójdzie jakieś kociaste znajdą tymczasik.
Dobrze by było wspomóc schronisko jest cała masa kociaków i kotów - co wy na to :?: nie ma ich już gdzie i jak upychać :cry:
Pzydałoby się ze dwa boksy zwolnić :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 10, 2011 22:51 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011
08.08. pon. rano Beatka wie. Teresa
09.08. wt. rano Jadzia wie. MartynaP.
10.08. śr. rano Beatka wie. Teresa
11.08. czw.rano Asia i Bogusia wie. Cookie
12.08. piat rano Beatka wie.Teresa
13.08. sob. rano brak wie. Cookie
14.08. niedz. rano brak wie. Dorota

terenia1

Post » Śro sie 10, 2011 22:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziewczyny przyszły tydzień będzie bardzo ciężki :( ja wyjeżdżam na delegację nie będzie mnie cały tydzień, Mara urlop, Cookie urlop bardzo proszę wyjątkowo jeśli możecie zapisujcie się na większą ilość dyżurów :oops:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 15.08.-21.08.2011
15.08. pon. rano brak wie. Teresa
16.08. wt. rano brak wie. brak
17.08. śr. rano brak wie. brak
18.08. czw.rano brak wie. brak
19.08. piat rano brak wie.brak
20.08. sob. rano brak wie. brak
21.08. niedz. rano brak wie. Dorota

terenia1

Post » Czw sie 11, 2011 6:38 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ja też urlop i to wyjazdowy :( Za to niedzielę rano mogę wziąć - tę niedzielę czyli 14ego rano. :ok:

Alienor

Post » Czw sie 11, 2011 7:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011
08.08. pon. rano Beatka wie. Teresa
09.08. wt. rano Jadzia wie. MartynaP.
10.08. śr. rano Beatka wie. Teresa
11.08. czw.rano Asia i Bogusia wie. Cookie
12.08. piat rano Beatka wie.Teresa
13.08. sob. rano brak wie. Cookie
14.08. niedz. rano Alienor wie. Dorota
Marzenko dziękuje grafik przeklejam na 1 stronę brakuje nam tylko dyzuru sobota rano.

terenia1

[poprzednia][następna]