KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 21:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Rudasek ma imię w ksiązeczce bo jest domowy ale Piotrek jutro ją przywiezie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto cze 07, 2011 21:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Korzystam z tego że chwilowo mam internet i informuję , że dziś na kociarni była pani dr Katarzyna Bernacka z Przychodni Alaskan w Będzinie . Wizyta miała na celu obejrzenie oczek Gremlinkow, coś trzeba zdecydować bo niedługo koty pobija rekord pobytu w kociej chatce , a przecież poza plamani z łez są zdrowe , przyjazne - szczególnie Zuzka zaprezentowała się przymilnie. Najgorsze zmiany ma Pędzel- nastąpił zrost który jeszcze pogarsza niedrożność kanalika łzowego. Po niedzieli gdy pani doktor wróci z urlopu zaproponuje nam jakies rozwiązanie . Przepraszam za zostawienie nie umytych misek na zdrowej kociarni - koty bardzo dopominały się o jedzenie mokre, dałam im puszkę i zmieniłam wodę, bo te dwie miski na tyle kotów i w taki upał to niestety za mało - woda była zaniczyszczona i pełna sierści .
Na zdrowej kociarni BARDZO by się przydała taka 4-5 stopniowa drabinka -tam wszędzie jest bardzo wysoko.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto cze 07, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ja mam imię (już kiedyś chyba taki u Was był :mrgreen: )
CYTRYN :kotek: oto moja propozycja :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto cze 07, 2011 21:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Policzyłam dziś pieniądze z jednej kociarnianych skarbonek - druga jeszcze w kociarni i musi być rozpruta.
W skarbonce było łacznie 285zł - w tym część co zebrała siosta Marlenki i Jadzia w szkole :D , wpłaty a raczej wrzutki Marlenki z bazarków Dorotki 25zł+20zł i 10 zł od Marlenki z bazarku Alienor, i oprócz tego byłu jeszcze jakieś wrzutki, ale nie wiem co i jak i od kogo :oops: A jeszcze tam zostało wrzucone 10zł od Pani Wiesi za dorobienie klucza :) Jutro wpłacam na konto Stowarzyszenia. No i jeszcze zostaje jedna skarbonka do rozbicia :D
80zł ze skarbonki poszło wcześniej na regały do schronu :D

Tereniu drobne wrzucała jeszcze moja siostra, mówiłam o tym Jadzi ale nie napisałam na forum :roll:
Więc jeżeli chodziło Ci o drobną różnicę to może być to :pisanie:

Cookie1706

Post » Wto cze 07, 2011 21:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Rudasek ma imię w ksiązeczce bo jest domowy ale Piotrek jutro ją przywiezie

Ale On już ma imię... :roll:
Teraz doczytałam :roll:

Cookie1706

Post » Wto cze 07, 2011 21:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Policzyłam dziś pieniądze z jednej kociarnianych skarbonek - druga jeszcze w kociarni i musi być rozpruta.
W skarbonce było łacznie 285zł - w tym część co zebrała siosta Marlenki i Jadzia w szkole :D , wpłaty a raczej wrzutki Marlenki z bazarków Dorotki 25zł+20zł i 10 zł od Marlenki z bazarku Alienor, i oprócz tego byłu jeszcze jakieś wrzutki, ale nie wiem co i jak i od kogo :oops: A jeszcze tam zostało wrzucone 10zł od Pani Wiesi za dorobienie klucza :) Jutro wpłacam na konto Stowarzyszenia. No i jeszcze zostaje jedna skarbonka do rozbicia :D
80zł ze skarbonki poszło wcześniej na regały do schronu :D

Tereniu drobne wrzucała jeszcze moja siostra, mówiłam o tym Jadzi ale nie napisałam na forum :roll:
Więc jeżeli chodziło Ci o drobną różnicę to może być to :pisanie:

No wiem że Twoja siostrzyczka jeszcze pieniadze dorzuciła :D ale z tego co wiem co było zapisane na kartkach część zbiórki ze szkoły jest jeszcze w drugiej puszcze, a do 1 puszki jeszcze Asi dorzuciała 40 zł z bazarku Doroki za książki :D - no to taka skarbonka niespodzianka jak ktoś kto wrzuca nei napisze na kartce za co i kto :D to ja nie wiem :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 07, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To ja już nie wiem...
Ważne, że za dużo a nie za mało :spin2:

Cookie1706

Post » Wto cze 07, 2011 22:05 Re: forum

A ja jutro rano na dyzurze odbiorę Inez. Czy dac ja na zdrowa? A jak podczytuje to kurcze duzo nowych kotow 8O Ja juz nie ogarniam imion i kto skąd :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 07, 2011 22:14 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:A ja jutro rano na dyzurze odbiorę Inez. Czy dac ja na zdrowa? A jak podczytuje to kurcze duzo nowych kotow 8O Ja juz nie ogarniam imion i kto skąd :oops:

Dorotka raczej na zdrową no chyba żeby się coś strasznego działo :( i pamiętaj o książeczce zdrowia.

terenia1

Post » Wto cze 07, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Cookie1706 pisze:Kociaki dostały od Magdy (dziewczyny za którą musiałam iść w sobotę do pracy i dlatego nie kwestowałam z Jadziom :? ) 6 kg jedzonka suchego :mrgreen:

To tak w ramach przeprosin :smiech3:

Super Cooki juz ci daruje to kwestowanie :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto cze 07, 2011 22:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To wszyskim dla przypomnienia:
KOCIARNIA ZDROWA
3 Gremliny :D
Józek
Krawatka
nowy dziś przywieziony biało-rudy kocurek
------------------------------------------------------
łacznie na zdrowej 6 KOTÓW

KWARANTANNA:
na zewnątrz:
Wiki-biało-czarna ze schroniska
Smoła
Nela - ze schroniska co wpadła za regały
boxy:
2 buraski
Klimek
Tosia - szylkretka z biblioteki na Pogoni
Longer - kociak ze schroniska
2 buraski
1 malutki maleńtas burasek
---------------------------------------
łącznie 11 kociaków

terenia1

Post » Wto cze 07, 2011 22:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Mam pytanko
Czy Krejzol byl odrobaczony jesli tak to czym i kiedy?
Moze ktos mi odpowie bo chce mu wpisac do ksiazeczki.

Czy mi ktos powie czy mnie macie w nosie :cry:

jadziaII

Post » Wto cze 07, 2011 22:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pysi trzeba smarowac chore oczko neomecyna jest przypieta do boksu 2xdz.

jadziaII

Post » Wto cze 07, 2011 22:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:
jadziaII pisze:Mam pytanko
Czy Krejzol byl odrobaczony jesli tak to czym i kiedy?
Moze ktos mi odpowie bo chce mu wpisac do ksiazeczki.

Czy mi ktos powie czy mnie macie w nosie :cry:

Jadziu no mamy Cię w nosie :ryk: :wink: żartowałam :wink:
Jadziu Krejzolek był przywieziony do Almavetu tak się umawiałm z Panią która go oddała, i w sumie nie wiem czy w Almavecie jak czekał go odrobaczyli, bo w kociarni na 100% nie był odrobaczany. Choć mi się coś kojarzy że dostawał coś do pysia, ale nie jestem pewna.
Jadziu jutro Ewa zadzwoni do Pani Moniki bo w związku z tym ze mamy do zaszczepienia parę kotów tj 2 buraski, Smołę, Tośkę szylkretkę, i Longera moze się uada że ktoś z lecznicy podjedzie i zaszczepi w Kociej Chatce, ale to się jutro okaże co i jak.

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 7:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

W jednej ze skarbonek jest było też 50zł od tej Pani, co dała 2 kociaki szare z dolnych boksów.
Longer miał wczoraj kupę w miare ok. ale dałam mu tylko suchy intestinal (który się kończy) bo nie wiedziałam, że mokry też może jeść. Sporo wył w boksie, podobnie jak Tosia, która ponadto nie była zbytnio zainteresowana jedzeniem.
A czy Pysia nie może jeść normalnego mokrego dla maluchów?
Co do misek z wodą to faktycznie bardzo szybko się brudzi woda, zwłaszcza na zdrowej, gdzie zawsze wala się pełno kłaków - jakies koty białawe - pewnie Gremliny - chyba bardzo linieją :(

Kotka Mery, która obecnie jest w Almavecie na kroplówkach (dializach) bo jest nerkowwcem zmieniła imię na Zgredka

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]