PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 17:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Rety, Sol :(
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt kwi 15, 2011 18:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Sol - czym się kochana choćby przedłużacza...może da radę z tej piwnicy. U mnie w bloku niestety zrobili takie zabezpieczenie, że powyżej żarówki jak się coś włączyło to korki wywalało. No ale mieli podstawy - 4 rodziny sobie w piwnicy zamrażarki trzymały to koszta ogólne rosły. A dużo tych zaległości ci się Sol nazbierało,pisałaś o rozłożenie na maksymalnie niskie raty ?...bo spłacić toto w końcu trzeba no i jakby mieli podłączyć to też sobie dodatkowo zaśpiewają :oops: :(

Wracając do komunii - u mnie wszystkie dziewczynki miały mieć takie same wianuszki - tiulowe kwiatuszki z perełka w środku rozsadzony co 5cm od siebie. moją mamę grom strzelił jak to zobaczyła i zrobiła mi toczek na boku głowy z owego wianka + kupiła kieckę na miarę we Włocławku a...mieszkaliśmy wówczas na mazurach w Mrągowie :mrgreen:. Buty znajoma mamy wystała mi w kolejce :ok: . Włosy oczywiście mi się nie zakręciły - niestety nic do dzisiaj ich do tego nie zmusi choć same z siebie to się gną i bez prostownicy z domu lepiej nie wychodzić

Obrazek

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt kwi 15, 2011 20:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Sol :strach: :(
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt kwi 15, 2011 20:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Takie pytanie mam :
Czy ból żołądka, bez biegunek i wymiotów, natomiast z towarzyszącym bólem głowy, nudnościami, dreszczami i gorącem na zmianę, słabościami - może być wynikiem jakiegoś podstępnego virusa ? :evil: Dopadł mnie

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt kwi 15, 2011 22:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Poważna sprawa - lepiej idź do lekarza, szczególnie jeżeli masz gorączkę. To może być wiele rzeczy: zatrucie, grypa, kolka, zapalenie trzustki. Zgłoś się do lekarza, i to szybko!!!

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Sob kwi 16, 2011 6:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze:[color=#004080]Sol - czym się kochana choćby przedłużacza...może da radę z tej piwnicy. U mnie w bloku niestety zrobili takie zabezpieczenie, że powyżej żarówki jak się coś włączyło to korki wywalało. No ale mieli podstawy - 4 rodziny sobie w piwnicy zamrażarki trzymały to koszta ogólne rosły.

U mnie w bloku też zrobili i wcale nie niestety. :evil: To znaczy, nic nie mam do Sol, (sytuacja jest jednorazowa i pewnie krótkotrwała), ale wyobraźcie sobie blok 10 pięter; w każdym skrzydle (po dwa na piętro) było przynajmniej po 1, a czasem nawet więcej niż jednej "zaradnej" rodzinie, która sobie w piwnicy zamrażarki trzymała, albo w inny sposób oszczędności robiła. :evil: Okazało się to po kontroli, bo były ogromne straty i najpierw sprawdzali wszystkie liczniki indywidualne, a potem wpadli na tą piwnicę, ale przez długi czas buliłam jak za zboże. :evil: Jeden sąsiad z parteru, to miał podobno do domu przedłużacz pociągnięty 8O Te pieniądze są nie do odzyskania, a ja czuję się okradziona, bo to trwało mniej więcej rok . To znaczy może trwało dłużej, ale rok od czasu jak się tu wprowadziłam i potem zrobili z tym porządek, ale nie do końca. Do dzisiaj okazuje się co jakiś czas, że jakiś pomysłowy Dobromir podłączy się w zsypie, co zwykle jest dość szybko wyłapywane, ale w związku z tym, że blok jest duży, to nadal są to jakieś tam odczuwalne koszta. :evil: No i oczywiście kradną nie ci, którzy naprawdę potrzebują, tylko różne cwaniaki. :? I niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego ja mam płacić za cudze rachunki? Ja też ledwo wiążę koniec z końcem - samotna matka jestem do cholery :evil:

Tak mi się przy okazji ulało, :oops: ale chcę podkreślić, że moja wypowiedź nie ma nic do sytuacji Sol, która jest jak rozumiem, wypadkiem losowym. Znaczy nie Sol jest wypadkiem, tylko sytuacja :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob kwi 16, 2011 11:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

My mamy takie jazdy z wodą: niby każdy wodomierz ma ale na ogólnym są takie straty, że ho, ho. A ja (jedna osoba w domu) bulę za wodę i ścieki jakby ona ze złotem była, psia krew!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob kwi 16, 2011 12:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

A z wodą to swoją drogą też ciągle jakieś niedobory są :evil: ale one wynikają chyba z nieszczelności sieci, bo liczniki nam sprawdzają pod kontem oszustw też dosyć regularnie, więc chyba nikt nie kombinuje :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob kwi 16, 2011 12:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Oooo 8O Widzę,że problem wcale nie odosobniony. U nas też woda i prąd gdzieś wypływa bardzo regularnie. Spółdzielnia podobno szuka , albo udaje że szukaprzecieków ale złodzieje niestety są sprytniejsi. U nas poza licznikiem wypływa tyle wody, że basen można by napełnić co miesiąc :evil: Z prądem to samo, choć piwnica też została przystosowana do niepobierania prądu przez różne urządzenia. Każdy ma swoje podejrzenia i przypuszczenia, ale...
Trochę miżal, że mieszkam na II piętrze, bo na parterze mozna by nieźle zakombinować :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 16, 2011 12:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

U nas właśnie dwa razy złapali kobietę, która kombinowała, spraw niby miała iść do Sądu ale jak to się skończy to nie wiem. Ponadto zarządca zapłacił za główny licznik też z pieniędzy wspólnoty bez uchwały - o to też ludzie mają do niego pretensję, nie wiem, jak to powinno wyglądać od strony formalnej. W każdym bądź razie ja na liczniku mam (od początku) 40 m3 a zabuliłam już tyle, że własną sieć wodociągową bym wybudowała - też jest podobno przekręt u nas z wodociągiem :evil: tym ogólnym. Tak czy siak miałam jechać do wodociągów z tym swoim rachunkiem bo coś mi mocno nie pasuje no ale d... blada - pojechałam wczoraj na przegląd i okazało się, że trzasną przewód hamulcowy czy coś. W dodatku oba przednie wahacze do wymiany ale to to by jeszcze przeszło, chłopak powiedział, że jeszcze chwilę mogę pojeździć no ale z przewodami trzaśniętymi to się nie da. Musiałam zostawić i co najmniej do środy jestem uziemiona - modlę się tylko, cobym do weta nie musiała jechać - żeby dojechać parę kilometrów autobusem do tej miejscowości musiałaby jechać do nadłożyć ze trzydzieści kilometrów w jedną stronę nie mówiąc już o zmarnowanym czasie :evil: Połączenia autobusowe są tutaj naprawdę bezbłędne :evil:

jozefina1970

Post » Sob kwi 16, 2011 12:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Józefino łączę się w bólu - samochód to jest skarbonka bez dna :evil: Mój na razie jeździ, ale tak naprawdę, to w każdej chwili może coś w tym starym trupie wysiąść. :roll: Nie daj Bóg przed komunią - chyba bym się pocięła 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob kwi 16, 2011 12:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze:Józefino łączę się w bólu - samochód to jest skarbonka bez dna :evil: Mój na razie jeździ, ale tak naprawdę, to w każdej chwili może coś w tym starym trupie wysiąść. :roll: Nie daj Bóg przed komunią - chyba bym się pocięła 8O

Taak, szczególnie, że przeważnie psuje się w najmniej oczekiwanym momencie a tutaj bez samochodu jak bez ręki, pal lich pracę, teraz mam urlop a jakby co to na piechotę dolecę ale inne sprawy to :strach:

jozefina1970

Post » Sob kwi 16, 2011 12:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

W poprzednim mieszkaniu miałam ogrzewanie elektryczne a w łazience termę. Za gaz jedynie z termy i palników (piekarnik elektryczny) buliłam 2xtyle co sąsiad za 5 osobową rodzinę z 3 dzieci w wieku lat nastu co to codziennie jak czarne diabły wracały. Zgłaszaliśmy do gazowni, zmienili licznik bo ponoć był starego typu i...od tego czasu buliłam za gaz tyle co sąsiadka z ostatniego pietra mająca ogrzewanie gazowe! Nawet prosiliśmy o oddanie licznika od ekspertyzy ale odmówili z racji zainstalowania nowego typu. Później się okazało, że sąsiad od 5 dzieci a właściwie jego dzieci przyczepiły za swoim licznikiem magnes neodymowy czego skutkiem było nie tyle zwolnienie ich licznika co..przyspieszenie mojego :evil:

HALLO :!: Co słychać u naszej paktowej mamuśki :?:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob kwi 16, 2011 12:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

no i co? odzyskałaś kasę?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob kwi 16, 2011 12:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze: Później się okazało, że sąsiad od 5 dzieci a właściwie jego dzieci przyczepiły za swoim licznikiem magnes neodymowy czego skutkiem było nie tyle zwolnienie ich licznika co..przyspieszenie mojego :evil:

:evil:

jozefina1970

[poprzednia][następna]