TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. puszka już wyadoptowana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 13:56 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

propozycja jest zrobienia Lusi punkcji i pobrania moczu.
Kociaki dostały jeszcze Braunol do oczu .

ja dostałam propozycje od sąsiada ,jestem w szoku ,nie wiem co mam zrobić :cry:
spytał mnie czy go pochowam :roll: :oops:
dał mi klucze do mieszkania ,że jak by sie nie odzywał to mam zajrzeć.....
co robić :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sie 23, 2011 14:06 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

... już myślałam, że propozycja była matrymonialna :wink:
Czy ten człowiek nie ma żadnej rodziny?
Moim zdaniem, klucze wziąć, dla jego i swojego spokoju. A z pogrzebem i resztą, pytaj o rodzinę, nawet by tylko powiadomić ...

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto sie 23, 2011 14:21 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Wszystko zależy od rodziny...

U kolegi w kamienicy mieszkał starszy człowiek, miał córkę i syna, który nie utrzymywali z nim kontaktu,nawet pan adresu nie miał. Pochowali go sąsiedzi, pan nie miał żadnego majątku, rzeczy przed śmiercią porozdawał sąsiadom,a mieszkanie było komunalne. Po śmierci pana pojawił się jego syn- bo chciał jakiś majątek. Smaczku dodaje fakt, że pojawił się dzień lub dwa po pogrzebie.

Musiałabyś mieć jakiś kontakt do jego rodziny,żeby się nie wpakować w kłopoty. Nie wiesz na kogo trafisz, żeby cie ktoś nie oskarżył o zabór mienia.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto sie 23, 2011 20:56 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

U nas w bloku kilka starszych osób podawało klucze sąsiadom, żeby sprawdzali, jak ktoś się nie pojawią i zeby wtedy zawiadomili rodzinę.
Co do pogrzebu, to pan powinien chyba napisać swoją wolę w testamencie, że chce byc pochowany przez dana osobę, nie z rodziny ...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sie 24, 2011 5:31 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

oczywiście mój żołądek tez przeraził sie propozycji sąsiada i dał o sobie znać ,w pracy mało nie padła,niedobrze ,źle ,byle jak ...
o majątku mowy tu być nie może ,ale dzieci powinny o tym wiedzieć :evil:

będę z nim rozmawiała.

on mnie zna od 35 lat ,wie co ze mnie za ziółko :wink:

jestem w du.ie .

wczoraj odszedł ukochany kot Prezes ['] moje koleżanki Ewy ,nikt się nie poznał co kotu dolega :cry: szans i tak nie miał za dużych bo to 14 lat....ale przykre że 3 lecznice i zero wiedzy lub pomyślunku.

do popołudnia.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 24, 2011 7:10 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Witaj w d..e
zawsze razem raźniej

wczoraj przy czyszczeniu uszu pogryzł mnie kotek
dziś mam spuchniętą rękę i sączy mi sie ropa.
jedyna możliwość to obłożyć czosnkiem ( tylko czosnek mam).

A poważnie, to macie jakieś tanie sposoby żeby z tego wyjść, unikając lekarza?

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Śro sie 24, 2011 8:10 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

gośka, ja kiedyś używałam Ozonelli, to taki olej na odkażanie rany, ale nie wiem, w jakim stopniu masz tę ropę i czy bez antybiotyku się obędzie

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Śro sie 24, 2011 9:15 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Ja uzywałam maści z antybiotykiem. Zapomniałam nazwy ale kupuje sie ja w takich jednorazowych saszeteczkach bez recepty.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro sie 24, 2011 9:16 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

wymoczyć w gorącej wodzie z mydłem, albo w rivanolu.

a ten antybiotyk to tribiotic, ale ja bym dała ujść ropie zajpierw
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro sie 24, 2011 10:36 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

W takich wypadkach zmywam gary w możliwie tłustej i gorącej wodzie a potem smaruję maścią ichtiolową (tzw. czarną maścią). Okład z babki lancetowatej też bywa o.k.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro sie 24, 2011 10:58 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

gośka i zwierzyniec :) pisze:Witaj w d..e
zawsze razem raźniej

wczoraj przy czyszczeniu uszu pogryzł mnie kotek
dziś mam spuchniętą rękę i sączy mi sie ropa.
jedyna możliwość to obłożyć czosnkiem ( tylko czosnek mam).

A poważnie, to macie jakieś tanie sposoby żeby z tego wyjść, unikając lekarza?

Mnie użarł pers, wgryzł się,aż do kości (poniżej nadgarstka), rana spuchła, zaropiała.
Zawsze mam w domu maść baneocin (na receptę). Nie byłam u lekarza,zeszło po leczeniu. A że kocisko miało takie tendencje,to stosowałam baneocin często.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro sie 24, 2011 11:06 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Gosiu ,zobacz może masz sodę ,zrób sobie okład z dobrze ciepłej wody z sodą ,super ściąga .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 24, 2011 11:26 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

jestem tak okropnie rozżalona że siedzę i wyje ...
Były 4 kociaki ....3 już są przejechane ,został jeden...
viewtopic.php?f=1&t=131857
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 24, 2011 13:31 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Tak bardzo chciałabym móc go wziąć, ale:
- w klatce siedzą krówki, a każdego kota zwykłam izolować przynajmniej przez pierwsze kilka dni
- w przypadku dziczka czas ten zapewne musiałby być dłuższy
- musiałby znaleźć się sponsor na wszystko od a do z :oops:
Cholera jasna.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sie 24, 2011 13:47 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

co z mamusia?
IKE
Świat jest taki, jaki myślisz, że jest.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

[poprzednia][następna]