KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 14:43 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

animalon pisze:
piccolo pisze:w końcu dobre wieści !(podaję za gazeta.pl) :

Będzie postępowanie w sprawie 15-latka, który na portalu Youtube zamieścił brutalny filmik.
....jak trzyletni wówczas chłopiec wymachuje kotem trzymając go za głowę i uderza nim o ścianę - wyjaśnia sędzia Rafał Lisak. - Zachodzi więc podejrzenie, że ktoś, kto nagrywa nakłania do tego przestępstwa. Dodatkowo z filmiku można wywnioskować, że to nie koniec okrutnej rozrywki obu chłopców.

To także nie pierwsze problemy tej rodziny. - Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

Maltretowany kot trafił tymczasowo do nowego właściciela, rodzinie zostały odebrane także cztery psy i dwa inne koty.

W KOŃCU COŚ DRGNĘŁO - a ciekawe co sąsiedzi na to , że satanistów mają za ścianą ....dzisiaj kotek jutro sąsiad 8O

Sąsiedzi to raz.
Ojciec w zapowiedzi mówi, że boi się o rodzinę, bo internauci nawoływali wręcz do linczu....A ja się zastanawiam czy nie bał się o swojego młodszego syna zostawiając go pod opieką brata, który stwarza takie problemy i interesuje się satanizmem?

Co do informacji, oby nie tylko drgnęło, a huknęło i to z impetem.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro sty 12, 2011 14:45 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

No to w końcu jakieś wieści... Może im się pomyliło i chcieli napisać 4 koty i 2 psy...
Widocznie całe ich środowisko to patologia i zwyrole :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro sty 12, 2011 14:48 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

animalon pisze:
piccolo pisze:w końcu dobre wieści !(podaję za gazeta.pl) :

Będzie postępowanie w sprawie 15-latka, który na portalu Youtube zamieścił brutalny filmik.
....jak trzyletni wówczas chłopiec wymachuje kotem trzymając go za głowę i uderza nim o ścianę - wyjaśnia sędzia Rafał Lisak. - Zachodzi więc podejrzenie, że ktoś, kto nagrywa nakłania do tego przestępstwa. Dodatkowo z filmiku można wywnioskować, że to nie koniec okrutnej rozrywki obu chłopców.

To także nie pierwsze problemy tej rodziny. - Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

Maltretowany kot trafił tymczasowo do nowego właściciela, rodzinie zostały odebrane także cztery psy i dwa inne koty.

W KOŃCU COŚ DRGNĘŁO - a ciekawe co sąsiedzi na to , że satanistów mają za ścianą ....dzisiaj kotek jutro sąsiad 8O

Ciekawe, czy wiedzą. Powinno się podawać dane personalne takich elementów, żeby ludzie wiedzieli, że powinni się ich wystrzegać.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 12, 2011 14:50 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

ja_ana pisze:Ojciec w zapowiedzi mówi, że boi się o rodzinę, bo internauci nawoływali wręcz do linczu....A ja się zastanawiam czy nie bał się o swojego młodszego syna zostawiając go pod opieką brata, który stwarza takie problemy i interesuje się satanizmem?

wiesz, a ja w ogóle nie rozumiem takiej "linii obrony" - to jakiś ciężki absurd, powtórzę, co kiedyś tu pisałam: to tak, jakby ktoś się tłumaczył ze spowodowania wypadku komunikacyjnego "no dobra, przejechałem tego faceta, ale byłem pijany i nie widziałem, gdzie jadę" 8O
mnie się to w pale nie mieści, i tak jak piszesz: rodzice wiedzieli, że synek bawi się w szatanistę (bo koło satanisty to on nawet nie stał), a zostawiali z nim małe dziecko? nie już wspominam o zwierzakach, bo dla nas tutaj na forum zwierzę ma równoznaczną pozycję w hierarchii ważności życia, dla takich ludzi jak widać nie ma żadnej..
a jeśli oni brali te zwierzaki właśnie tylko po to, żeby ten psychol mógł się nad nimi znęcać zamiast nad młodszym bratem?.... :?
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 14:53 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

mieć po swojej stronie i miłośników zwierząt i antysatanistów - to rodzi się niezła grupka osób ZA ZAOSTRZENIEM PRAWA :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro sty 12, 2011 14:56 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:a jeśli oni brali te zwierzaki właśnie tylko po to, żeby ten psychol mógł się nad nimi znęcać zamiast nad młodszym bratem?.... :?

Od kiedy zobaczyłam zajawkę "Uwagi" zastanawiałam się nad tym. To jest prawdopodobne, tak samo jak fakt, że trzymali zwierzęta, żeby zwyrodnialec miał żywe zabawki. Mały psychopata też korzystał z zabawek starszego braciszka.

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 14:57 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

znowu robi mi się mdło na samą myśl....
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 15:04 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

- Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

Karol R. prawdopodobnie odpowie przed sądem jako nieletni. Może trafić do ośrodka wychowawczego, a w najgorszym przypadku do poprawczaka.

Stały nadzór kuratora 8O :ryk: ,czyli można się spodziewać że za lat naście nakręcą film w roli głównej z człowiekiem :!: :!: :!: :!:
Anna Kubica

Post » Śro sty 12, 2011 15:05 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:
ja_ana pisze:Ojciec w zapowiedzi mówi, że boi się o rodzinę, bo internauci nawoływali wręcz do linczu....A ja się zastanawiam czy nie bał się o swojego młodszego syna zostawiając go pod opieką brata, który stwarza takie problemy i interesuje się satanizmem?

wiesz, a ja w ogóle nie rozumiem takiej "linii obrony" - to jakiś ciężki absurd, powtórzę, co kiedyś tu pisałam: to tak, jakby ktoś się tłumaczył ze spowodowania wypadku komunikacyjnego "no dobra, przejechałem tego faceta, ale byłem pijany i nie widziałem, gdzie jadę" 8O
mnie się to w pale nie mieści, i tak jak piszesz: rodzice wiedzieli, że synek bawi się w szatanistę (bo koło satanisty to on nawet nie stał), a zostawiali z nim małe dziecko? nie już wspominam o zwierzakach, bo dla nas tutaj na forum zwierzę ma równoznaczną pozycję w hierarchii ważności życia, dla takich ludzi jak widać nie ma żadnej..
a jeśli oni brali te zwierzaki właśnie tylko po to, żeby ten psychol mógł się nad nimi znęcać zamiast nad młodszym bratem?.... :?

Do mnie to też nie dociera, ale moim zdaniem, to, co powiedział ojciec przez większość może nie zostać odebrane jako "usprawiedliwienie" czynu, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem dla sprawy taki wariant "obrony" jest lepszy, niż jakby usiłowali bronić go w inny sposób. Ojciec swoją wypowiedzią obalił teorię pani psycholog, że 15 latek nie wiedział co robi....

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro sty 12, 2011 15:07 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Anna Kubica pisze:- Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

Karol R. prawdopodobnie odpowie przed sądem jako nieletni. Może trafić do ośrodka wychowawczego, a w najgorszym przypadku do poprawczaka.

Stały nadzór kuratora 8O :ryk: ,czyli można się spodziewać że za lat naście nakręcą film w roli głównej z człowiekiem :!: :!: :!: :!:

A co z małym zwyrodnialcem, który płacze, bo niedobrzy ludzie zabrali z domku zwierzaczki, którymi tak lubił się bawić?

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 15:08 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

[quote="Anna Kubica"]- Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

dobrze wiemy jak taki nadzór wygląda - "....no to pojednym ... " i dalej w drogę... i jaki skutek ?
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro sty 12, 2011 15:12 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Dobrze, że się pojawiłaś mrr. Bądź uprzejma odpowiedzieć na moje pytania. Powtarzam:

vega013 pisze:
mrr pisze:Felisaquatica, to nie tolerancja dla skurwysyństwa.
Ci ludzie nie mają ryjów, tylko twarze, mieszkają w mieszkaniu, a nie w barłogu. Jak my. O to zdaje się chodziło Zofia&Sasza.
To, że ktoś jest s*synem, nie znaczy, że przestał być człowiekiem.

Jesteś tego pewna? Byłabym Ci bardzo wdzięczna za uzasadnienie takiej opinii. Co to znaczy, Twoim zdaniem, człowieczeństwo?
Zawsze wydawało mi się, że wyznacznikiem człowieczeństwa jest stosunek do istot słabszych, bezbronnych. Czy uważasz, że się mylę? Jeżeli tak, to dlaczego?
Czy ktoś, kto postępuje nieludzko, nadal jest człowiekiem?

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 15:13 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

ja_ana pisze: Ojciec w zapowiedzi mówi, że boi się o rodzinę, bo internauci nawoływali wręcz do linczu....A ja się zastanawiam czy nie bał się o swojego młodszego syna zostawiając go pod opieką brata, który stwarza takie problemy i interesuje się satanizmem?

I o to chodzi :ok: Niech mają miękko w gaciach.
Co do drugiej kwestii to, gdyby się nawzajem pozabijali, mnie by to specjalnie nie bolalo :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 12, 2011 15:18 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:Dobrze, że się pojawiłaś mrr. Bądź uprzejma odpowiedzieć na moje pytania. Powtarzam:

vega013 pisze:
mrr pisze:Felisaquatica, to nie tolerancja dla skurwysyństwa.
Ci ludzie nie mają ryjów, tylko twarze, mieszkają w mieszkaniu, a nie w barłogu. Jak my. O to zdaje się chodziło Zofia&Sasza.
To, że ktoś jest s*synem, nie znaczy, że przestał być człowiekiem.

Jesteś tego pewna? Byłabym Ci bardzo wdzięczna za uzasadnienie takiej opinii. Co to znaczy, Twoim zdaniem, człowieczeństwo?
Zawsze wydawało mi się, że wyznacznikiem człowieczeństwa jest stosunek do istot słabszych, bezbronnych. Czy uważasz, że się mylę? Jeżeli tak, to dlaczego?
Czy ktoś, kto postępuje nieludzko, nadal jest człowiekiem?

Proszę bardzo. Nie mieszaj tu człowieczeństwa, bo nie o to mi chodziło. Za sprawą tego, że są z nich nieludzcy (patrz: człowieczeństwo) s*syni (niezaprzeczalnie), nie zamienili się w konie, koguty, koty ani zające, prawda? Wciąż są ludźmi, tylko tego człowieczeństwa, o którym wspomniałaś, im brakuje. A ludzie nie mają ryjów i nie sypiają w barłogach.

A tak poza tym, niedobrze się robi, jak się wchodzi na ten wątek (uprzedzając miłe rady - owszem, już nie będę).
Udowadniajcie sobie dalej, pod wodzą przemianowanego szokoloko, jakimi wspaniałymi jesteście ludźmi. Jedyni sprawiedliwi. Im więcej i bardziej zgnoję, tym jestem sprawiedliwszy i bardziej godny podziwu! Wspaniałe to Wasze człowieczeństwo. Tylko czemu, o nieskazitelni, zmieniacie nicki? Jedna twarz Wam nie wystarczy? :twisted: :mrgreen: .
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 15:19 przez mrr, łącznie edytowano 1 raz

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro sty 12, 2011 15:19 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

animalon pisze:mieć po swojej stronie i miłośników zwierząt i antysatanistów - to rodzi się niezła grupka osób ZA ZAOSTRZENIEM PRAWA :ok:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]