DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 11:54 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
Kropa pisze:Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ten cały tajemniczy sponsor to ściema, wymyślona przez właściciela terenu i byłą opiekunkę, żeby zyskać na czasie?

To nie jest ściema. Ja wiem, kto to jest.

Miłośnik zwierząt czy ktoś z dziwacznym pomysłem na biznes? :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw gru 01, 2011 11:57 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Biznesmen.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 01, 2011 12:05 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
Kropa pisze:Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ten cały tajemniczy sponsor to ściema, wymyślona przez właściciela terenu i byłą opiekunkę, żeby zyskać na czasie?
Wydawało się w pewnym momencie, że Viva i Pogotowie przejmują kontrolę nad zwierzętami i wtedy wyskoczył ten tajemniczy nieznajomy. Nikt go nie widział, nikt nie wie kto to, a on ma pozostać nieznany.
Ogłoszono, że zawarł ugodę z właścicielem terenu i po sprawie.
Nikt nic nie wie, nikogo nie wpuszczą i jak ognia boją się czipów i świadków.

Kierownik nie zna się na zwierzętach, główny wolontariusz nie wie na czym polega ocieplenie budy.

Ten kierownik to kierownik czy figurant, i jeżeli go zatrudnił sponsor, to czy tym sponsorem nie jest właściciel i opiekunka?

Panie Tomaszu, twierdzi Pan, że w "schronisku" nie ma ciężarnych suk.
A widział Pan kiedyś ciężarną sukę? Potrafi ją Pan rozpoznać?
A budę Pan widział?
A w Korabiewicach Pan kiedykolwiek był?

Czy tam się cokolwiek dzieje, czy tylko gra na czas?

Zaznaczam, że to moje przemyślenia i domysły po przeczytaniu wątku i obejżeniu Uwagi.
Nie mam żadnej innej wiedzy na ten temat, oprócz tej z tvn i forum.

Nie wiem: śmiać się czy płakać? :roll:

Kropa

Od: Pt sty 09, 2009 14:57

Post » Czw gru 01, 2011 12:06 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

myamya pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Miłośnik zwierząt czy ktoś z dziwacznym pomysłem na biznes? :(

miłośnik zwierząt już był i srednio się sprawdził :wink:
dla mnie sytuacją idealną jest gdy schronisko prowdzi biznesmen współpracujący z oraganizacją prozwierzęcą
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw gru 01, 2011 12:09 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

... ale w tym przypadku najwyraźniej to nie wypali.
8)

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Czw gru 01, 2011 12:18 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

w okolicy aż huczy że ma tam powstać wielki park rozrywki i tylko dlatego biznesmenowi-developerowi potrzebna jest ta ziemia..
ObrazekObrazek

Parrot

Od: Śro sie 17, 2011 22:33

Post » Czw gru 01, 2011 12:31 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

[quote="tangerine1miłośnik zwierząt już był i srednio się sprawdził :wink:
dla mnie sytuacją idealną jest gdy schronisko prowdzi biznesmen współpracujący z oraganizacją prozwierzęcą[/quote]

tangerine1 problem jest że to biznesmen, który nie życzy sobie współpracy z jakąkolwiek organizacja prozwierzęcą, prócz takiej, co będzie siedzieć cicho, konta udzieli i nie będzie pytać o to na co pieniądze idą. Nie dla wolontariatu, nie dla adopcji, tak dla sprzedawania psów i kotów do Niemiec na doświadczenia (bo własnych nie mogą do tego używać - w sensie ze schronisk, a dzikie są trudne w obsłudze więc najłatwiej z Polski czy Rosji sprowadzić) - najlepiej już wyleczonych i "odpicowanych" a w lipcu sprzedaż ziemi - już bez zwierząt - w ręce kogoś tam. I biznes się kręci, kaska sama wpada do kieszeni. :evil:
Mogę się mylić - to wnioski, które można wyciągnąć z informacji na sieci i z "Uwagi". Po prostu wiem, że jak ktoś się sprzeciwia wolontariatowi, czyli darmowej pracy kogoś na swoją rzecz - to sprawa śmierdzi pod niebiosa. Bo jak nie ma nic do ukrycia, to pójdzie na to z uśmiechem.
A dawanie siana do budy jest głupotą - w ciagu max 2 dni będzie z tego ziębiące błoto a nie ocieplenie. Wiem, bo jak się co roku mieszka w średniowiecznym namiocie (spory i bez podłogi) ogaconym słomą i sypia się na sienniku, jest to coś, czego się człowiek uczy w try miga.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 01, 2011 12:33 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Parrot pisze:w okolicy aż huczy że ma tam powstać wielki park rozrywki i tylko dlatego biznesmenowi-developerowi potrzebna jest ta ziemia..

Ale w takim razie zachowanie osób które teraz się zajmują Korabiewicami nie ma najbledszego sensu... Przecież jeśli tam ma być jakaś inwestycja, to zainteresowani powinni dążyć do tego, żeby się zwierząt pozbyć. Więc adopcje powinny ruszyć z miejsca, wręcz powinni wydawać te zwierzaki na lewo i prawo każdemu, kto by skłonny był je wziąć. A oni chyba NIE chcą ich się pozbyć, bo przecież na to wskazuje ten idiotyczny obowiązek kilkukrotnego stawiennictwa w schronisku, żądania zwrotu psów, brak informacji o zwierzętach do adopcji, brak zamiaru wydania zwierząt do DT w celu podleczenia i zsocjalizowania ...

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw gru 01, 2011 12:39 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Alienor pisze:
tangerine1 pisze:miłośnik zwierząt już był i srednio się sprawdził :wink:
dla mnie sytuacją idealną jest gdy schronisko prowdzi biznesmen współpracujący z oraganizacją prozwierzęcą

tangerine1 problem jest że to biznesmen, który nie życzy sobie współpracy z jakąkolwiek organizacja prozwierzęcą, prócz takiej, co będzie siedzieć cicho, konta udzieli i nie będzie pytać o to na co pieniądze idą. Nie dla wolontariatu, nie dla adopcji, tak dla sprzedawania psów i kotów do Niemiec na doświadczenia (bo własnych nie mogą do tego używać - w sensie ze schronisk, a dzikie są trudne w obsłudze więc najłatwiej z Polski czy Rosji sprowadzić) - najlepiej już wyleczonych i "odpicowanych" a w lipcu sprzedaż ziemi - już bez zwierząt - w ręce kogoś tam. I biznes się kręci, kaska sama wpada do kieszeni. :evil:
Mogę się mylić - to wnioski, które można wyciągnąć z informacji na sieci i z "Uwagi". Po prostu wiem, że jak ktoś się sprzeciwia wolontariatowi, czyli darmowej pracy kogoś na swoją rzecz - to sprawa śmierdzi pod niebiosa. Bo jak nie ma nic do ukrycia, to pójdzie na to z uśmiechem.
A dawanie siana do budy jest głupotą - w ciagu max 2 dni będzie z tego ziębiące błoto a nie ocieplenie. Wiem, bo jak się co roku mieszka w średniowiecznym namiocie (spory i bez podłogi) ogaconym słomą i sypia się na sienniku, jest to coś, czego się człowiek uczy w try miga.

Zarobić na najsłabszych i bezbronnych. K. mać.

Jak te zwierzęta wyciągnąć?...

Zofia&Sasza, co może zrobić przeciętny obywatel (tego kraju nad Wisłą :? )?
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 12:50 przez mrr, łącznie edytowano 1 raz

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 01, 2011 12:48 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Też chciałabym wiedzieć, co można zrobić? Jest nas tutaj sporo, a nuż w jedności siła?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 01, 2011 12:50 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ewar pisze:Też chciałabym wiedzieć, co można zrobić? Jest nas tutaj sporo, a nuż w jedności siła?

Gdyby można było wejść, trzeba by posprzątać kociarnię...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 01, 2011 12:51 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze:Też chciałabym wiedzieć, co można zrobić? Jest nas tutaj sporo, a nuż w jedności siła?

Zofia&Sasza, a ludzie, którzy nie mogą tam pojechać? Ja na pewno mogę pomóc tylko na odległość. A bezsilność jest dołująca.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 01, 2011 12:59 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

.
Ostatnio edytowano Nie gru 04, 2011 12:04 przez katebush, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Czw gru 01, 2011 13:03 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:

Pytam, co zrobić ,żeby można było móc.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 01, 2011 13:08 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zastanawia mnie jedno, odnośnie tego, co powiedzieli ci policjanci:

Czy nikt dotychczas nie złożył doniesienia o popełnieniu przestępstwa?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]