kya pisze:Czyli cos podobnego jak moskitiera ramkowa tylko z porzadna siateczka? To sie sciaga czy na stale jest przymocowane do okna? Jaka cena za m2?( przed komarami tez chroni czy duze oczka?)
No to taka moskitiera na ramce (białej, płaskiej - ładnie wygląda na oknie nie odstaje). Żadne robactwo nie nałazi. Siateczka nie jest druciana - to jakiś plastik chyba. Wytrzymuje nawet dwa wiszące koty na raz, więc daje radę

Długotrwałe drapanie niewskazane - Piri co prawda dziury nie zrobiła ale takie jakby z deka pozaciągane się teraz wydaje w jednym miejscu.
Można ściągać - zakładane jest na takie metalowe zaczepy. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Metalowe blaszki przyczepione do ramy z siatką na śrubce - jak się przyłoży do okna to te zaczepy zaczepia się o ramę okna (na tych miękkich gumowych uszczelkach więc okno nie ucierpi). Normalnie się zamyka okno, na czas mycia można zdjąć ramkę.
Cena wychodzi spora - nie pamiętam już ile zapłaciłam za 2 ramy. Chciałam początkowo 3, ale jakoś cena mnie zniechęciła i poprzestało na jednej ramce na pokój