DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 11:34 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

J.D. pisze:ja czasami czuję się "stara ja świat" :roll:

Pocieszyłaś mnie tymi słowami,poczułam się mniej samotna :roll:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie lip 24, 2011 11:36 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Kobitki, proszę Was - przestańcie :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 24, 2011 11:41 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Erin pisze:Kobitki, proszę Was - przestańcie :cry:

Jak mogę przestać jak przed chwilą sprzątałam olbrzymią klatę na pół pokoju-leżąc brzuchem na pufie,a póżniej musiałam się bujać przez kilka minut,aby podnieść się do pionu :( Masakra w tym czasie modliłam się o szybką adopcję Zosi: Jeszcze trochę to nie dość,że będę stara to do tego dewota. :roll:

welina

Post » Nie lip 24, 2011 11:55 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Nie, no ja stąd idę ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 24, 2011 11:59 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Erin pisze:Nie, no ja stąd idę ...

:mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

welina

Post » Nie lip 24, 2011 12:22 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

horacy 7 pisze:Myślę ,ze o tytuł to poprosimy nasze talenty artystyczne Asię i Zosię ,dziewczynki pliss. :1luvu: Mnie to najlepiej wychodzi sprzątanie kuwet,robienie zastrzyków i kochanie zwierząt ,reszta kiepsko niestety. :ryk:

a o co chodzi z tym tytułem?Nie chce mi się cofać.Bom leniwa na tzw starość. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 24, 2011 12:49 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

ASK@ pisze:
horacy 7 pisze:Myślę ,ze o tytuł to poprosimy nasze talenty artystyczne Asię i Zosię ,dziewczynki pliss. :1luvu: Mnie to najlepiej wychodzi sprzątanie kuwet,robienie zastrzyków i kochanie zwierząt ,reszta kiepsko niestety. :ryk:

a o co chodzi z tym tytułem?Nie chce mi się cofać.Bom leniwa na tzw starość. :mrgreen:

Asia chce dać nowy tytuł na fb dla Nera :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lip 24, 2011 12:52 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

A jaki jest? I jaki musi być?
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 24, 2011 13:00 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

ASK@ pisze:A jaki jest? I jaki musi być?

Przepraszam :mrgreen: tutaj chyba chodziło o to
J.D. pisze:wróciłam-od trzech dni nie ma szylek pod mostem :? ,rudego nie ma już tydzień :(
myśle o utworzeniu wydarzenia na fb dla moich kotów :roll: nie potrzebuje dużo ale czasem muszę odsprzedać suchą karmę żeby było na mięso dla nich;tego one bardzo potrzebują i lubią przede wszystkim...zrobię też nowy bazarek dla nich...ot,tam takie pierdółki :wink:
nie wiem czy ten kto zarzuca mi,że proszę o pomoc zdaje sobie sprawę z tego co znaczy utrzymać 26kotów+4suczki+jeszcze ok.10 szt kotów dokarmianych w terenie;myślę,że nie ma zielonego pojęcia o tym 8O nie tak miało być ale jest i nic na to nie poradzę :( jestem zmuszona prosić choć tego nie chcę-marzeniem jest abym miała zapewnione od "sponsorów" stałe datki w wysokości chociaż 500zł./m-c -już nie musiałabym się martwić :roll: zaraz zakrzyczą mnie ci co są mi "mało przychylni",że co? 500zł.? jeszcze co!!! ale trzeba wam wiedzieć,że ja wydaję miesięcznie kilka razy więcej na zwierzaki-myślę,że nie mniej niż 2000-2500zł/m-c :roll: może trzeba byłoby wreszcie policzyć...
edit: do wydarzenia to jakiś "ładny" tytuł potrzebny tylko jaki?? takie zwykłe 'prosze o pomoc" to jakoś głupio :oops: może "Biznes mi się rypnął,urząd skarbowy mnie "skubie" a ja się w tym wszystkim gubię :( "
to oczywiscie żart ale na prawdę bez tytułu to nie ma wydarzenie :?

albo to
J.D. pisze:Ja też nie bardzo kumata w fb ale CatAngel ma teraz duże problemy z maluszkami i nie mogę zawracać jej głowy :? muszę więc sama ale pomóżcie mi wymyślić tytuł wydarzenia tylko taki zgodny z prawdą a nie ,że "umierają z głodu" bo nie umierają,nic im nie brakuje ale tylko dlatego,że dostałam sporo suchego no i uszczuplam swoje "grosze na czarną godzinę" bo chyba właśnie nadeszła :? ;tylko jeśli mój biznes nie poprawi się choć trochę to i tych "zaskórniaków" nie długo zabraknie;pożyczyć nie mogę bo nie wiem czy nazbieram na operację Nero wystarczająca ilość pieniędzy,nie wiem kiedy ludzie zaprzestaną wspomagać opłatę DT Nero a może tak być i wtedy będę potrzebowała kasy bo nie zostawię psa na pastwę losu;no i najważniejsze,że moja choroba wymaga niezłych pieniędzy,niestety :(

Ja tak wyrywkowo czytam :( bo nawet na to czasu nie mam :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lip 24, 2011 13:44 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

wyrywkowo ale dobrze kojarzysz :mrgreen:
tak myślałam o wydarzeniu dla moich kotów ale co to za wydarzenie byłoby-niczego dramatycznego w sumie-nie umierają jeszcze z głodu i nie umrą bo prędzej sprzęty z chałupy wysprzedam niż koty będą głodne;no i co ma niby przekonać ludzi,żeby mnie wspomogli? powiedzą -nie trzeba było brać :? łatwo mówić :? a co było zrobić jak koty po zmarłej pani prawie umarły z głodu i mrozu? nie przyjąć ?-dobrze,że ludzie nie zostawili ich tam na powolne dogorywanie :cry: ; co miałam robić jak wyburzali baraki i od razu weszła budowa? zostawić maluszki? co miałam powiedzieć jak koleżanka prosiła żeby wziąć parę buro-dymną bo kazali pozbyć się z zakładu pracy? ktoś nadgorliwy chciał "zlikwidować"; albo koty od "zbieraczki"....
tylko,że jak je brałam to moja sytuacja finansowa była dobra i nie przewidywałam takiego obrotu sprawy...co mam napisać? chyba tylko to,że w swoich zapędach pomocowych nie pomyślałam,że mogą mi się skończyć pieniądze;przyznaję się -nie umiem żadną miarą przejść obojętnie obok cierpiącego stworzenia :( każdy zarobiony grosz przeznaczam na zwierzaki,nic sobie nie kupuję,przyznaję się-nie jestem racjonalna w swych działaniach :oops: jedno wiem na pewno-nie mogę ich wyrzucić teraz przecież !!!! więc co mam robić? no mam jeszcze parę wartościowych rzeczy do sprzedania-choćby parę złotych drobiazgów....a może ktoś chce kupić wysokiej jakości rower GIANT? kiedyś kosztował mnie 1200zł..... i każdy mi go zazdrościł 8) a teraz stoi bo mój kręgosłup jest w rozsypce a moje chore ręce nie utrzymają kierownicy :? kurde -tak na prawdę to mam jeszcze sporo do sprzedania :mrgreen: to chyba nie jest jeszcze tak żle :ok: może ktoś chce kupić wiatrówkę-pistolet gwintowaną Beretta Storm 4x4 ?
albo wiertarkę bezprzewodową? albo wkrętarkę także bezprzewodową? czy takie rzeczy mozna wystawiać na bazarku?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie lip 24, 2011 13:58 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Asiu, muszę na spokojnie przeczytać. Bo serce boli. Prócz dobrego słowa i przytulenia,zaglądania na watek i wspierania nie wiele mogę pomóc. :oops:
Ale ja wiem co to znaczy karmić,dokarmiać i tachać siaty.Doskonale to rozumiem.Wstawać rano,pędzić by zdążyć nakarmić głodomory,latać przez pół miasta an różne stanowiska.Nawet mój własny osobisty TZ ma czasem do mnie o to żal. Choć bez szemrania idzie i kupuje miesięcznie tony nerek,serc czy to co akurat maja.A do tego jeszcze suche,leki...
Słysze często :przecież nikt ci nie każe,kot da sobie radę,to tylko kot... Ile razy rano myślę ,ze dziś nie pójdę bo jestem chora czy zmęczona.Jeden dzień zrobię sobie przerwę. Jednak zwlekam się a koty zaskoczone późnym przyjściem witają mnie z ulgą w oczach już w pół drogi.Życie kociary :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 24, 2011 14:21 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

ASK@ pisze:Asiu, muszę na spokojnie przeczytać. Bo serce boli. Prócz dobrego słowa i przytulenia,zaglądania na watek i wspierania nie wiele mogę pomóc. :oops:
Ale ja wiem co to znaczy karmić,dokarmiać i tachać siaty.Doskonale to rozumiem.Wstawać rano,pędzić by zdążyć nakarmić głodomory,latać przez pół miasta an różne stanowiska.Nawet mój własny osobisty TZ ma czasem do mnie o to żal. Choć bez szemrania idzie i kupuje miesięcznie tony nerek,serc czy to co akurat maja.A do tego jeszcze suche,leki...
Słysze często :przecież nikt ci nie każe,kot da sobie radę,to tylko kot... Ile razy rano myślę ,ze dziś nie pójdę bo jestem chora czy zmęczona.Jeden dzień zrobię sobie przerwę. Jednak zwlekam się a koty zaskoczone późnym przyjściem witają mnie z ulgą w oczach już w pół drogi.Życie kociary :roll:

u mnie to raczej z politowaniem komentują:"że też tobie chce się????" 8O 8O 8O
jakie chce?-może i nie chce :evil: ale jak pomyślę,że one tam czekają na jedzenie,skulone na schodach,po krzaczkami.....że moje na "lokatorskim" całymi dniami same,wyglądają mnie i czekają żeby pogadać i wymiauczeć swoje żale i pretensje,że muszą czekać,że smutno,że same...czasem myslę,że może lepiej byłoby gdybym je puściła po podwórku u znajomego :? gdyby nie było tak blisko do miejsca dawnego bytowania to może bym i tak zrobiła ale boję się,że poznają okolicę i wrócą "na stare śmiecie" a to mogłoby się dla nich żle skończyć :(

J.D.

Post » Nie lip 24, 2011 14:36 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Tytuł na wydarzenie na FB proponuję: Biznes padł, Urząd Skarbowy działa, koty nie mają co jeść. Wiele osób pewnie by ruszyło portfelem do działania na to hasło o US, ale sam US pewnie też...
Z tego, co tu gdzieś przeczytałam, przy zakupach w internecie powyżej 1 tys zł trzeba placić podatek, więc większe sprzęty odpadają :(
A o Nero... moze "otwórz psu oczy i przyszłość"?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lip 24, 2011 14:50 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

taizu pisze:Tytuł na wydarzenie na FB proponuję: Biznes padł, Urząd Skarbowy działa, koty nie mają co jeść. Wiele osób pewnie by ruszyło portfelem do działania na to hasłao o US, ale sam US pewnie też...
Z tego, co tu gdzieś przeczytałam, przy zakupach w internecie powyżej 1 tys zł trzeba placić podatek, więc większe sprzęty odpadają :(
A o Nero... moze "otwórz psu oczy i przyszłość"?

tytuł dla wydarzenia Nero :ok: :ok: chyba zaraz zmienię...
a tak w ogóle to Allegro zakończone!!!!! fanfary proszę...

J.D.

Post » Nie lip 24, 2011 14:54 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

dopiero załapałam z tymi"większymi sprzętami"-rower kosztował 1200 ale teraz to dobrze byłoby choć z 500zł. dostać :?

J.D.

[poprzednia][następna]