Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 21, 2013 12:53 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

cudna Lampeczka! :1luvu:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw mar 21, 2013 12:55 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

Pewnie go cała mordusia boli, to jeść nie chce. Kciuki, będzie lepiej, już widać, że lepiej się czuje :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro mar 27, 2013 19:19 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

Biedactwo tyle musiał przejść i Ty ale juz teraz ładnie wygląda. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro mar 27, 2013 20:13 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

JAk sie Lalek czuje???

WarKotka

Post » Pt mar 29, 2013 9:02 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

kiche_wilczyca pisze:JAk sie Lalek czuje???

Laluś czuje się doskonale :D Szaleje z całą ferajną, ale najchętniej chodzi za mną jak piesek - chyba narkoza coś w główce maleńkiej pomieszała :wink:
Krew w nosie i w buzi niestety nadal się pojawia, ale wet uspokaja, że ma prawo tak się dziać nawet tyle dni po operacji. Mimo wszystko drżę przy każdym takim epizodzie. Ale Lalek nie drży - On jest radosny, jak zwykle pełen energii i słodyczy :1luvu:
Dzisiaj mały będzie miał szczegółową kontrolę i zdjęcie szwów. Mam nadzieję, że będę miała tylko dobre wieści :ok: :ok: :ok:

Reszta moich Ukochań jakoś znosi widok fruwającego abażuru :wink: , tylko Bąbelek się boi i prycha na oślep - mój szczupaczek najdroższy :1luvu: Na szczęście dziś kołnierz zostanie zdjęty i będzie mógł odetchnąć!!! Zarówno Laluś, jak i Bąbel :mrgreen:

Planeta tęsknie wpatruje się w okno, które prowadzi do woliery i nadal widzi tylko biel... Sezon zimowy trwa czyli nici z wiatru w wąsiskach :twisted:

Po Świętach odwiedzi nas nasza kochana wetka i wówczas wszystkie doopki zostaną skłute (z wyjątkiem Lalka, bo On miał szczepienie jesienią). Oj, będzie się działo :lol:
Przy okazji Józinek odda troszkę krwi do dalszych badań. Nadal nie wiemy co się dzieje, a ja muszę mieć milion procent pewności, że nie przegapiamy niczego!!! Oczywiście nie mam na myśli poszukiwania choroby na siłę, wręcz przeciwnie!!! Mam nadzieję, że okaże się, że mój Król Słońce po prostu po roku diety zdziwaczał :wink: Ale martwię się jednak o to moje najdroższe słoneczko.

Miejmy nadzieję, że zima i smutki miną wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tego z całego serca Wam życzę, Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt mar 29, 2013 9:07 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

jerzykowka pisze:Miejmy nadzieję, że zima i smutki miną wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i ja Ci tego życzę, Asieńko!
i wszystkim podczytywaczom też :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt mar 29, 2013 15:57 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt mar 29, 2013 21:27 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego „Alleluja” życzą potfforki z Dużymi.

Obrazek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto kwi 02, 2013 8:34 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

Dziękujemy, Kochane :1luvu:
Spieszymy z akcentami postświątecznymi :wink: , ale najpierw kilka fotek postoperacyjnego Lalusia :wink: :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz delikatne jaja wielkanocne czyli:

Laluś z dodatkową parą wąsów wyrastających z noska :wink:
Obrazek

Pieśń wielkanocna w wykonaniu Smużki :wink:
Obrazek

Nasz Bąblowy Zajączek :wink:
Obrazek

oraz mój faworyt - Józinkowy Baranek wielkanocny :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto kwi 02, 2013 8:39 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - reoperacja oczodołu:(

ja nie chcę wnikać, ale Smużka i Józinek wyglądają jakby na jakimś wspomagaczu były, jakies kocie mleczko wysoko procentowe było? :mrgreen:

Kciuki za Lalka, oby juz było ok z oczodołem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Wto kwi 09, 2013 8:20 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - jak nowy;-) str. 94

Dziękujemy :D
Nic nie pisałam, bo jakoś za dużo się dzieje ostatnio.
Laleczek w doskonałej formie :D , niestety krewka w nosku nadal się pojawia, więc jeszcze kolejne 10 dni antybiotyku przed nim :( Na szczęście Pan doktor powiedział, że teraz to już chuchamy na zimne :ok:
Wreszcie pojawiły się osoby zainteresowane adopcją Laleczka. Jeden dom wydaje się idealny dla niego, niestety troszkę wystraszył się opieki nad chorym kotem :( A przecież nawet wet mówi, że Laluś jest kotem okaleczonym, nie chorym. Jest przebadany wzdłuż i wszerz, więc to naprawdę bezpieczna adopcja. Ale to wiem ja, a nie Państwo zainteresowani (teraz już mniej).
Drugi dom też wydaje się fajny, tylko ich kot jest raczej charakterny domino i tego się trochę obawiam. Laluś jest rozpieszczony jak dziadowski bicz również przez moje footra, które znoszą Lalka na głowie. Znoszą też zapasy, wyścigi oraz wszystkie inne inicjowane przez Lalika Koralika szalone aktywności. Żaden z nich go nie "ustawia", bo takie mają charaktery i tak traktują małego, który przy nich i na nich :mrgreen: dorastał. Tylko Myszka nie życzy sobie, co wyraża krótkim, acz zdecydowanym buczeniem :wink: Nie interesuje więc Lalusia, bo na szczęście ma innych kompanów do zabawy :wink:
Postanowiłam więc wziąć sprawy w swoje ręce czyli osobiście spotkać się i porozmawiać z tymi ludźmi.
Dzisiaj jadę odwiedzić tych Państwa, którzy mają kota charakternego. Będę dzwoniła też do tych nieco wystraszonych i zaproszę ich do siebie, aby mieli okazję poznać Lalusia osobiście. Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że jednak COŚ.
Do wczoraj strasznie przeżywałam, ale pod wpływem pewnego impulsu zdecydowałam wkroczyć do akcji i na luzie podjąć decyzję. O ile takie decyzje można podejmować na luzie :mrgreen:
Jeśli na Lalika zdecyduje się rodzina z 2 kotami adopcja dojdzie do skutku. Jeżeli dom z kotem charakternym - nie wiem.

A w międzyczasie wszystko kręci się wokół mojej ukochanej, najdroższej Babci, ale nie są to zakręty pląsów radosnych...

Kochane, trzymajcie kciuki, proszę. Bardzo ich potrzebujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto kwi 09, 2013 8:38 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - jak nowy;-) str. 94

Asiu, ten pierwszy domek - jeżeli przestraszyli się opieki nad okaleczonym kotem, to co w przypadku, kiedy Lalek będzie już starszy, czy tfu tfu zachoruje?

Kciuki trzymam za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Wto kwi 09, 2013 9:21 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - jak nowy;-) str. 94

kiche_wilczyca pisze:Asiu, ten pierwszy domek - jeżeli przestraszyli się opieki nad okaleczonym kotem, to co w przypadku, kiedy Lalek będzie już starszy, czy tfu tfu zachoruje?

Martuś, muszę z nimi porozmawiać osobiście i wtedy będę mogła ocenić. Oni zgłosili się po kota bez oka, a okazało się, że nadal coś się z nim dzieje i pewnie tego się wystraszyli. Też mnie to martwi :?
Nie jest to wszystko proste i teraz wiem, że nie powinnam być wygodnicka tylko od początku uczestniczyć w rozmowach.
Chciałam jednak by na pierwszych spotkaniach był ktoś obiektywny, bez emocji. Ja Lalka ratowałam, wychowywałam i kocham od 8 miesięcy i wiadomo, że mogłabym oczekiwać gwiazdki z nieba :wink: Poza tym Babcia... Nie chciałam więc iść na pierwsze spotkanie przedadopcyjne. I nie miałam racji, niestety.
Co ma być to będzie, do złych rozwiązań nie dopuszczę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto kwi 09, 2013 10:23 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - jak nowy;-) str. 94

Kochane, w najnowszym numerze "Kocich Spraw" można poczytać o ślepaczkach i przy okazji podziwiać Lalusia 8)
Serce matki pęka z dumy :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto kwi 09, 2013 16:34 Re: Bąbel& Spółka... Laluś - jak nowy;-) str. 94

Asieńko-serce matki pęka z dumy , ale i z żalu, gdy trzeba dziecko oddać!
Ja z całego serca życzę, byś dokonała właściwego wyboru!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]