Dziękujemy
Nic nie pisałam, bo jakoś za dużo się dzieje ostatnio.
Laleczek w doskonałej formie

, niestety krewka w nosku nadal się pojawia, więc jeszcze kolejne 10 dni antybiotyku przed nim

Na szczęście Pan doktor powiedział, że teraz to już chuchamy na zimne
Wreszcie pojawiły się osoby zainteresowane adopcją Laleczka. Jeden dom wydaje się idealny dla niego, niestety troszkę wystraszył się opieki nad chorym kotem

A przecież nawet wet mówi, że Laluś jest kotem okaleczonym, nie chorym. Jest przebadany wzdłuż i wszerz, więc to naprawdę bezpieczna adopcja. Ale to wiem ja, a nie Państwo zainteresowani (teraz już mniej).
Drugi dom też wydaje się fajny, tylko ich kot jest raczej charakterny
domino i tego się trochę obawiam. Laluś jest rozpieszczony jak dziadowski bicz również przez moje footra, które znoszą Lalka na głowie. Znoszą też zapasy, wyścigi oraz wszystkie inne inicjowane przez Lalika Koralika szalone aktywności. Żaden z nich go nie "ustawia", bo takie mają charaktery i tak traktują małego, który przy nich i na nich

dorastał. Tylko Myszka nie życzy sobie, co wyraża krótkim, acz zdecydowanym buczeniem

Nie interesuje więc Lalusia, bo na szczęście ma innych kompanów do zabawy
Postanowiłam więc wziąć sprawy w swoje ręce czyli osobiście spotkać się i porozmawiać z tymi ludźmi.
Dzisiaj jadę odwiedzić tych Państwa, którzy mają kota charakternego. Będę dzwoniła też do tych nieco wystraszonych i zaproszę ich do siebie, aby mieli okazję poznać Lalusia osobiście. Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że jednak COŚ.
Do wczoraj strasznie przeżywałam, ale pod wpływem pewnego impulsu zdecydowałam wkroczyć do akcji i na luzie podjąć decyzję. O ile takie decyzje można podejmować na luzie
Jeśli na Lalika zdecyduje się rodzina z 2 kotami adopcja dojdzie do skutku. Jeżeli dom z kotem charakternym - nie wiem.
A w międzyczasie wszystko kręci się wokół mojej ukochanej, najdroższej Babci, ale nie są to zakręty pląsów radosnych...
Kochane, trzymajcie kciuki, proszę. Bardzo ich potrzebujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!