Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 16:08 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Masz niesamowite pomysły:)
A te budki są w pomieszczeniu zamkniętym ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw lut 02, 2012 18:12 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

olafen pisze:Masz niesamowite pomysły:)
A te budki są w pomieszczeniu zamkniętym ?

To jest takie pomieszczenie które w lato otwieram ze wszystkich stron, a na zimę zamykam(i tak jest zimno) ale ważne że nie jest pod gołym niebem :)
Z miskami mój pomysł,a wykonanie Marcin :)

morelowa pisze:To od Twojego dbania tak dobrze wyglądają ? :D Piękne kicie.
Super rozwiązanie - te miseczki :ok:

Tylko ja się nimi opiekuję u mnie, reszta ludzi jest obojętna. Nie są na ten czas przeciw, ale właśnie obojętni. I oby tak zostało.
No i są ciachnięte więc im się trochę przytyło i do tego jeszcze futerko zimowe :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 02, 2012 18:53 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 20:06 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Nie są na ten czas przeciw, ale właśnie obojętni. I oby tak zostało.

Dokładnie. Obojętność jest okropna przy natykaniu się na nieszczęście, ale w tym przypadku chyba lepiej. Choć jakby pomagali... ech... to by było :D
Rzeczywiscie masz super pomysły. I dobrze, że masz Marcina :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 02, 2012 20:14 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

morelowa pisze:
Nie są na ten czas przeciw, ale właśnie obojętni. I oby tak zostało.

Dokładnie. Obojętność jest okropna przy natykaniu się na nieszczęście, ale w tym przypadku chyba lepiej. Choć jakby pomagali... ech... to by było :D
Rzeczywiscie masz super pomysły. I dobrze, że masz Marcina :1luvu:

Szczerze :wink: ale wolę żeby jednak byli obojętni, niż robili na złość, tak jak jest u innych.

CatAngel

Post » Czw lut 02, 2012 21:04 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Budki fajne. Nasze parkingowe kotki mają budkę z górnej części kuwety zrobioną , na spodzie mają styropian i po bokach i ta narzuta a w środku sweter i takie małe futerko. Jedzą pod przyczepą.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lut 02, 2012 21:24 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Właśnie przydałyby się jakieś stare ubrania do budek :( bo siano mało teraz daje.

CatAngel

Post » Czw lut 02, 2012 21:25 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Najlepiej jakieś stare polary, anoraki, bo one dobrze trzymają ciepło.

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 21:27 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

olafen pisze:Najlepiej jakieś stare polary, anoraki, bo one dobrze trzymają ciepło.

Wytargałam właśnie jakieś dwie kurtki stare-potnę i dam do budek :)
A czekają nas jeszcze większe mrozy :(

CatAngel

Post » Czw lut 02, 2012 21:29 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

U mnie kaloryfery przestały dziś grzać i już są zimne :(
Nie strasz mnie proszę :(

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 21:31 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

olafen pisze:U mnie kaloryfery przestały dziś grzać i już są zimne :(
Nie strasz mnie proszę :(

Najgorsze jest to że u nas nie było śniegu od tygodnia, a tu masz dwie godziny temu zaczął sypać :( i już wiem że w nocy będzie gorzej niż wczoraj.

CatAngel

Post » Czw lut 02, 2012 21:32 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

A ja miałam już nadzieję, że zimy w tym roku raczej nie będzie.
Ponoć klimat się ociepla :?

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 23:08 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Kapitalne miski:)
Powiedz jak wydłubywałaś te otwory. Mnie jakoś marnie wyszło, bo tez miałam taki pomysł. A potem i tak sąsiadka wyrzuciła, wredna:(
Teraz posklejałam takie pudełka ze styropianu i otuliłam czarnym streczem. Mniej to widać.

A już myślałam, że ten biduś poszedł do piwnicy gdzie jest cieplutko. Był jeden dzień i chyba rezydenci go wygonili:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lut 02, 2012 23:16 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Chodzi o wydłubanie otworów na miski ?
Przyłożyłam miskę do styropianu i odrysowałam. Marcin wydłubał nożem :) najpierw wzdłuż narysowanej linii, potem na środku trochę nożem wyciął i resztę ręką się powyrywało :) Tak jakby na kształt litery V :)
Co jakiś czas przykładając miskę i sprawdzając czy jest ok.

Pudełka tez dobra rzecz :) widziałam takie już gdzieś.

Ps: Można też na miski dać folię do pieczenia(będe dawać, bo ciężko czasami myć te miski, a tak jak jedzenie zamarznie to tylko folię wyrzucę i dam nową) :)

CatAngel

Post » Pt lut 03, 2012 1:19 Re: Wolno-żyjące zaczynają chorować :( nadchodzą mrozy :(:(:(

Ja wykorzystuje tacki po karmie takie na 300g. Przynajmniej mi ich nie żal jak sąsiadka porządnicka wywali.
I porobiłam sobie pudełka z 2cm styropianu na dwie takie tacki. Bo takie wynalazki tylko dla jednego kota na szczęście potrzebuje. Reszta w piwnicy sie grzeje. A odkąd porządnie okienko zabezpieczyłam jest super ciepło. Dodatkowo z jeszcze jej rurki zdjęłam otulinę więc naprawdę jest ciepło.

Wgłębienia w styropianie też nożem drążyłam ale wyszły mi dość nierówne. Pewnie trzeba dołożyc więcej staranności:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]