Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Georg-inia pisze:filmik boski, Aniu![]()
ale dalej już tak słodko nie będzie![]()
w schronisku jest dokładnie 96 kotów!!! to jakaś załamkaw dodatku wciąż są kocięta, dziś przyniesiono 5 sztuk 3 miesięcznych, w szafie trzy sztuki maleństw koło 5-6 tygodni, w szpitaliku jeden boks z małymi... ja nie wiem, nie rozumiem, tnie się ile wlezie, a wciąż są nowe. Skąd one się biorą?
![]()
dziś spotkanie forumowo-kotylionowo-schroniskowe, mam nadzieję, że uda się coś wymyśleć i przedsięwziąć jakiś plan, inaczej blado to widzę. Zrobiłam zdjęcia chyba 15 kotom, spisałam z kart, co one za jedne, zrobiłam notatki o ich charakterze. Niestety, dziewczyny, nie wystarczy strzelić fotkę i wstawić na miau - musimy się wziąć trochę za robotę, bo jak tak dalej pójdzie to będzie tych biedaków ze 150... Bardzo proszę, jeśli tu zajrzycie przed spotkaniem, spiszcie koty, które znacie, te wszystkie Arletki i Leony, dam szczegóły na ich temat, ok? Nie dam rady sama zrobić 15 opisów po prostu.
teraz na pociechędo domu poszły Izabella i drugi braciszek Lwie Serce. Oprócz nich - trzy młodziaki: 6-cio miesięczny nr 1 z jedynki, jeden na oko 3-miesięczny z klatki i jedna dziewczynka z tej piątki co dziś przyszła.
W jedynce jest biało-rude monstrum, nie wiem, czy widziałam kiedyś tak dużego kotajest bardzo wysoki, ma bursztynowe oczy, piękny
podobno jakaś baba dziś dzwoniła, że jej taki zginął, miała przyjechać - nie przyjechała, więc doszliśmy do wniosku, że niech on idzie do domu jak najszybciej. Byli dziś chętni, dom wspaniały, nie chcieli robić "kichy" skoro ta pani zadzwoniła i miała przyjechać, umówiliśmy się na tel jutro. Mają go zabrać. Btw. - oni przyszli po małego, 3 m-ce kocurka, wyjdą z 4-letnim Hulkiem
ja to potrafię
![]()
magicmada pisze:Jak ma katar, to je mało. bo nie czuje smaku. Nie wiem, może by się dało jakiś posiew zrobić z tej wydzieliny? Zapytaj może Ani, czy jest to w ogóle wykonalne i praktykowane.
magdaradek pisze:magicmada pisze:Jak ma katar, to je mało. bo nie czuje smaku. Nie wiem, może by się dało jakiś posiew zrobić z tej wydzieliny? Zapytaj może Ani, czy jest to w ogóle wykonalne i praktykowane.
ale o kim mowa, Madziu?![]()
![]()
wątki Ci się czasem nie pomyliły??? ;P
magdaradek pisze:ruru ja zrobię opisy, ustaliłyśmy to z Georg-iniąmam prośbę. Georg-inia nie znalazła koteczki Iskierki nr 36, którą znalazłyśmy pod kożuchem w jedynce w zeszły weekend. Sprawdź proszę czy ona jest... jej też chciałabym zrobić opis.
Hulk w zeszłym tyg był w szafie. Ponoć po wypadku i zalamany, nie zgłosila się po niego właścicielka. Cieszę się, że czuje się dobrze. Oby znalazł dobry dom![]()
Kotuś Fido nr 218 nie miał jednak zrobionego tego RTGGeorg-inia twierdzi, że on w ogole się wczoraj nie podnosił... Krzyś powiedzial, że on chodzi ale tylko jak się nim ktoś zainteresuje... ruru może jego też poobserwuj, jak z chodzeniem będzie ok, to zrobię mu opis.
trzeba powtórzyćmagicmada pisze:Tatiano, myśmy wyszły ze spotkanie ok. 22.30, jeszcze kilka osób zostało, trzeba było przyjeżdżać.
ruru pisze:
o to szkoda bo tak się biłam z myślami czy podjeżdzać jeszcze czy nie, i nawet do Anetki dzwoniłam, żeby zapytać, ale nie łodbierała i pomyślałam, ze już za późno
ruru pisze:Dzisiaj tylko 3 adopcje
wszystko to maluchy.
Fido 218, cały czas śpi, leży nie chce jeść...![]()
to podobno od kastracji jest tak gorzej
Krzysio ma przypilnować zrobienia badań
Podobnie jest od kastracji z czarno białym kocurkiem
który jest w szpitaliku, chudy, gaśnie w oczach
w piatek miał badania, moze wyniki coś wyjaśnią
Iskierka jest w trójce, przeniesiona, bo z jedynki wciąż chciała uciekać
no i niestety cały czas siedzi schowana pod posłaniem
trzeba ja wyciągać, boi się kotów, i one na nią syczą
no, bidulka taka, zestresowana, dom bardzo potrzebny
ruru pisze:nie przyszli państwo po rudego![]()
Ale fajne jest to, że od nowego roku Krzysiek bedzie miał możliwość prowadzenia w schronisku strony kocich adopcji
i że na bieżąco będzie mógł aktualizować, i tak jak mówił, ze na stronie schroniska szybki, taki podstawowy opis kotów, a szczegóły w kotylionie...
rybcie pisze:zapraszam na bazarek na fundusz schroniskowy viewtopic.php?f=20&t=104122
Użytkownicy przeglądający ten dział: banka, Google [Bot], Sillka i 152 gości