czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 03, 2009 8:23 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

zajrzyjcie do pierwszego postu - koty czekają na domki na zawsze ale także wiele czeka na

- pomoc finansową - na przykład Kociosław,koty Prażek z pnn, Lolek i nie tylko
- na do TYMCZASOWY - szczególnie te, które mogą zginąć w schronisku...

zajrzyj, poczytaj....
Ostatnio edytowano Nie mar 07, 2010 7:09 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw gru 03, 2009 19:52 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

przypominam o seniorach...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 04, 2009 8:16 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

zaczynamy dzień...może na Mikołaja jakiś domek?

słuchajcie, bardzo zależy mi na aktualizacjach a wiele osób jeszcze mi nie odpowiedziało. Jeśli ktoś z Was coś wie - podrzucajcie "newsy" tutaj - będzie łatwiej :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 04, 2009 9:16 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

dagmara-olga - prośba o edycję przy Liliowej, bo się jakieś urle pałętają luzem ;)

Z wieści o Liliowej - jest u _kathrin (w zasadzie to teraz lepiej mnie w ogóle wykreślić z tego opisu, bo Kaśka wie więcej), niestety ma klapnięte nerki. Oczywiście szuka wsparcia, potrzebuje co jakiś czas badań i specjalistycznego żarcia.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt gru 04, 2009 9:21 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

pogoniłam urle :-) dziękuję!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 04, 2009 9:39 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

jopop pisze:
Wszystkie koty są wykastrowane i wysterylizowane. Mają zupełnie odmienne charaktery, wszystkie są przyzwyczajone do wychodzenia na dwór - do bloku się nie nadają. Ogólnie nie ma z nimi problemu, nie rozrabiają, nie niszczą mebli, nie obgryzają kwiatków, nie bujają się na firankach i zasłonkach.

Co do tego nienadawania się do bloku - negocjuję z panią, próbuję ją przekonać, by nie skreślała domów niewychodzących :roll:

2.
Jest u nas około 9 lat, jest wykastrowany. Jak widać na zdjęciach to typowy "dachowiec"
Dominuje - mówiąc fachowo - samiec alfa. Jest pogodny, skory do zabawy mimo swojego wieku.
Załatwia się na dworze, łapie myszy, je wszystko - kocie jedzenie, wędline, surowe mięsko, nerki, wątróbkę, a także zupy, naleśniki oraz inne resztki z obiadu. Nie ma z nim żadnych problemów.

ObrazekObrazek

3.
Kolejnym kotem jest siostra poprzednio opisanego kota "dachowca". Oczywiście tak samo ma około 9 lat, jest bardzo podobna z wyglądu. Bardziej lubi przebywać w domu niż na dworze, straszna pieszczocha - cały dzień spałaby tylko na kolanach, bardzo towarzyska, wybiera jednego z domowników i całym sercem się przywiązuje i ufa bezgranicznie. Je
kocie jedzenie oraz czasem wędlinę, surowe mięsko, nerki, wątróbkę, jest wysterylizowana, nigdy nie miała potomstwa.
Załatwia się na dworze i do kuwety.

ObrazekObrazekObrazek

viewtopic.php?f=1&t=104372

Poza tą dwójką seniorów domu szukają jeszcze dwa inne koty.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 04, 2009 17:10 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

Kotki czekają na domki :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 04, 2009 20:09 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt gru 04, 2009 22:54 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

85-letnia miła pani z Warszawy szuka kotki wysterylizowanej, odrobaczonej, zaszczepionej, zdrowej, najlepiej nie czarnej. Pani kiedyś miała trzy koty. Dwa tygodnie temu umarła jej na raka 8-letnia kotka. Teraz w domu nie ma żadnego kota. Chciałaby adoptowac kotkę w miarę szybko.

Telefon do pani podam na pw.

Wątek poszukiwawczy: viewtopic.php?f=13&t=104450
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Sob gru 05, 2009 9:30 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

Już byłam na wątku poszukiwawczym. Może to szansa dla któregoś z seniorów?

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 05, 2009 9:31 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

8 letnia półsyjamka ma DS - już to uwzględniłam w drugim poście.
Powodzenia, koteczko :D

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 05, 2009 10:51 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

Mikitka się znalazła - ale znów szuka domu..na razie DT chociażby aby nie wróciła do schronu
viewtopic.php?f=1&t=103928&start=675

Ja-Ba pisze:
Mikitka musi natychmiast znaleźć DT. Może być tylko na miesiąc, jeśli nie będzie DS to ja ją potem zabiorę do siebie.
Ale teraz DT jest najpilniejszą sprawą!!!!!

Proszę pogadajcie ze znajomymi, dowiedzcie się, może akurat.

U Pani Ani przepełnienie, schron odpada. DT dla Mikitki koniecznie musi mieć jakieś doświadczenie z kotami, nie może być "surowy". I musi bardzo kochać koty, musi pamiętac że to kotka po przejściach i nie wolno w żadnym momencie denerwować się na nią czy w czymkolwiek zaniedbać.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob gru 05, 2009 14:18 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

dagmara-olga pisze:zajrzyjcie do pierwszego postu - koty czekają na domki na zawsze ale także wiele czeka na

- pomoc finansową - na przykład Kociosław, Zuzia i Gucio, koty Prażek z pnn, Lolek i nie tylko
- na do TYMCZASOWY - szczególnie te, które mogą zginąć w schronisku...

zajrzyj, poczytaj....

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob gru 05, 2009 14:52 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

jopop pisze:dagmara-olga - prośba o edycję przy Liliowej, bo się jakieś urle pałętają luzem ;)

Z wieści o Liliowej - jest u _kathrin (w zasadzie to teraz lepiej mnie w ogóle wykreślić z tego opisu, bo Kaśka wie więcej), niestety ma klapnięte nerki. Oczywiście szuka wsparcia, potrzebuje co jakiś czas badań i specjalistycznego żarcia.

To jeszcze poprosiłabym o dodanie przy opisie Lili tego zdjęcia
Obrazek

Co mogę jeszcze dodać. U LIli pracujemy nad nerkami, w niedalekiej przyszłości pozbywamy się zębów, i pasiemy dobrą karmą.
Kicia miała zrobioną ostatnio wlewkę, co jej bardzo poprawiło samopoczucie.

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob gru 05, 2009 15:58 Re: zima z przyjacielem...KOCI SENIORZY szukają domów....

kciuki za zdrowie, zdjęcie Liliowej dodałam
Ostatnio edytowano Sob gru 05, 2009 16:13 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]