Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2009 9:33

Dobra, dobra już piszę.............
Wczoraj po pracy o 18:05 zadzwoniła p. Agnieszka, że jednak ma alergię i się dusi. Faktycznie umawialiśmy się że dajemy tydzień próbny. I jak coś nie wyjdzie to niestety miał Skrzacinek wrócić. No i tak...pani była chora brała antybiotyk więc nie czuła alergii, ale zaraz po odstawieniu leków wszystko wyszło no i telefon SKRZAT musi wrócić. Pani załamana, Ja prawie już zabita tym faktem, no ale cóż niech wraca do Nas.....(żałuję tylko, że dałam szansę alergii ). Byliśmy umówieni na 21:40.
A o 19:45 zadzwoniła p. Maria. Czy ogłoszenie Skrzacika jest jeszcze aktualne? ZAMUROWAŁO MNIE :!: :!: :!: No, ale cóż powiedziałam, że tak. A skąd Panie są? Z Żor. A gdzie to jest? około 60 km od Sosnowca 8O 8O 8O Ja juz przerażona, bo nie lubię adopcji na tak dużą odległość. Nie czarujmy się, że szanse ewentualnej kontrolki osobistej <a taką najbardziej lubię> są nikłe :?
Ale ta p. Maria i jej córa miały tak przekonywujący do siebie ton że uległam. Wierzcie babeczki bardzo konkretne i kochające zwierzaki. Dlaczego tak mówię?? Bo widzicie miałam Panią odstawić na jutro - może koniec tygodnia. Ale coś mnie tknęło i sprawa się rypła, że właśnie za godzinę Skrzacinek wraca z adopcji. I wiecie co ............... :!: :!: :!: Paniu się wkurzyła, chyba mało nie popłakała i wsiadły w samochód z córką i PRZYJECHAŁY, BO SKRZACINEK NIE MOŻE BYĆ JUŻ NA KOCIARNI!!!!!!!! I rzecz jasna racja, bo przykre było by to, że po kołdrze, miziankach, trafiłby by ponownie do Nas :? Tak więc Pani Maria i jej córka przyjechały do kociarni jeszcze przed Skrzacinkiem i czekały na niego. Było przekazanie z rąk do rąk, płacz, uściski, no mówię Wam - TAKA ADOPCJA WCZORAJ BYŁA :!: :!: :!: 8O 8O 8O Panie wymieniły się telefonami - będą ze sobą i z nami w kontakcie.
REASUMUJĄC Skrzacik u p. Agnieszki był poniekąd jakby na tymczasie i został adoptowany na stałe przez p. Marię w Zorach :P :P :P :P

TO BYŁ ODRUCH SERCA !!!!!!
MIKUŚ

Post » Śro lut 18, 2009 10:56

Pani Mario,to co Pani zrobiła było piekne. Szkoda, ze tak mało jest ludzi z takimi odruchami serca.
Moze Pani Maria wstawi jakies zdjecia :D Skrzacik miał wielki fart. :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lut 18, 2009 11:07

No to super, cudny zbieg okolicznosci a moze przeznaczenie....Skrzacika.
Wielkie Dzieki Pani Mario i oby wiecej takich Pan z tak wielkim Sercem.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro lut 18, 2009 11:43

no super :ok: .
Widzisz czasami też są dobre wieści. :P
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lut 18, 2009 12:06

Tak abstrahując od tematu - ta alergia to niekoniecznie musi być alergia, czasem to po prostu mechaniczne drażnienie dróg oddechowych przez fruwającą sierść, zwłaszcza w okresach, gdy zwierzak futro zrzuca...

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lut 18, 2009 12:09

Słuchajcie, żeby jeszcze bardziej rozreklamować filmik, a jednoczesnie uzyskac pomoc dla fundacji, moze osoby, które są na Naszej-Klasie mogłyby wkleić zdjecie i link w swojej galerii?
Ja tak zrobiłam i myśle, że nawet jak tylko jedna osoba z ogladajacych moje zdjecia w galerii ,zwróci uwagę na zdjecie i link do filmiku ,a potem obejrzy i zaoferuje swoją pomoc to i tak dużo :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lut 18, 2009 13:57

W opis na gg sobie wkleiłam, przy okazji się poryczałam, nienormalna jestem naprawdę :/

Axa76

Post » Śro lut 18, 2009 14:30

Axa76 pisze:W opis na gg sobie wkleiłam, przy okazji się poryczałam, nienormalna jestem naprawdę :/

ja też. i mialam skarge od jednej osoby ze takie placzliwe liniki umieszczam. ale to nie od Ciebie :wink:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro lut 18, 2009 14:33

No to zabrałam Gazza na tymczas. Na razie boi się bardziej niz Zaba.Najpierw wlazl pod szafe. Jak poszlam do kuchni to przebiegl i teraz siedzi za pralka :roll: Jest bardzo wystraszony, ale powoli, spokojnie, mam nadzieje ze osmieli i wyjdzie z kryjowki. Staram sie go bardziej nie stresowac, niech najpierw poczuje sie bezpieczniej :)

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro lut 18, 2009 14:50

hidi pisze:No to zabrałam Gazza na tymczas. Na razie boi się bardziej niz Zaba.Najpierw wlazl pod szafe. Jak poszlam do kuchni to przebiegl i teraz siedzi za pralka :roll: Jest bardzo wystraszony, ale powoli, spokojnie, mam nadzieje ze osmieli i wyjdzie z kryjowki. Staram sie go bardziej nie stresowac, niech najpierw poczuje sie bezpieczniej :)

Jejku ja ledwo co się dokulałam do domu.Ślisko jak pieroni sypie :roll:

Daj chłopakowi czasu sam wyjdzie ze swojej kryjówki :)
Reklamujcie filmiok gdzie się da .Narazie to nasza jedyna reklama :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 18, 2009 15:55

Axa76 pisze:W opis na gg sobie wkleiłam, przy okazji się poryczałam, nienormalna jestem naprawdę :/

normalna jestes na pewno. mnie tez zcisnelo w gardelku i lezka prawie sie w oku zakrecila po obejzeniu
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro lut 18, 2009 15:59

Banerek dla Sosnowca :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/vz9s][img]http://img187.imageshack.us/img187/5905/78083468rt0.png[/img][/url]

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lut 18, 2009 16:01

Cameo pisze:Banerek dla Sosnowca :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/vz9s][img]http://img187.imageshack.us/img187/5905/78083468rt0.png[/img][/url]

Dziekujemy ślicznie :love:

mar_tika

Post » Śro lut 18, 2009 17:50

hidi pisze:No to zabrałam Gazza na tymczas. Na razie boi się bardziej niz Zaba.Najpierw wlazl pod szafe. Jak poszlam do kuchni to przebiegl i teraz siedzi za pralka :roll: Jest bardzo wystraszony, ale powoli, spokojnie, mam nadzieje ze osmieli i wyjdzie z kryjowki. Staram sie go bardziej nie stresowac, niech najpierw poczuje sie bezpieczniej :)

ktoś tu mówił, że już nigdy ;)

Axa76

Post » Śro lut 18, 2009 17:58

Dziś futra były na wizycie u weta.
Pluton skończył leczenie ,dziś wziąl ostatni zastrzyk.
Salem zaczął kaszlec więc od wczoraj jest na antybiotyku.
Silver też podkasluje (jest na antybiotyku)i leczymy też u niego świerzba (paskudnego ) brrr

Dziś nasi panowie czegoś się nawąchali bo kocury zachowywały się jak male kociątka :roll:
Silver
ObrazekObrazekObrazek
i Gazz(od dzis na tymczasie u HIdi:)
ObrazekObrazekObrazek

Szalone kocurrry :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]