Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
rudawa2 pisze:Mój Syberyjczyk ''Bandyta'' zwany tagże ''Lolek'' żył 18 lat A BYŁ ŻYWIONY TYLKO WHISKASEM, NIE MIAŁ ŻADNYCH CHORÓB ANI NIE BYŁ CIĄGLE GŁODNY, MIAŁ PIĘKNĄ LINIĘ![]()
TERAZ BĘDE MIAŁA NORWEGA ''CALAMIEGO'', BĘDE GO ŻYWIŁA PURINĄ PRO PLAN ALBO ANIMONDĄ....BO MAM ZAMIAR GO WYSTAWIAĆ
Ayane pisze:Mi chodzi o Ariona, gdyby ktoś wiedział to niech się ze mną podzieli tą wiedzą.
Orijen jest dobrą karmą, właśnie czytam, że ma 70% mięsa ale worek 13,5 kg kosztuje w Krakvecie 211 zł co porównując z 99 zł za 8 kg Acany (przy moich kotach straczy na jakieś 2 miesiące) daje mało zachwycający wynik.
xandra pisze:no tak, to za mała roznica w %, tez bym nie kupiła
Ayane pisze:Rudawo, niektórzy palą po dwie paczki papierosów dziennie i zyją po 90 lat. Czy to oznacza, że palenie jest zdrowe??
Tak samo niestety jest z Whiskasem i temu podobnymi karmami.
rudawa2 pisze:Mój Syberyjczyk ''Bandyta'' zwany tagże ''Lolek'' żył 18 lat A BYŁ ŻYWIONY TYLKO WHISKASEM, NIE MIAŁ ŻADNYCH CHORÓB ANI NIE BYŁ CIĄGLE GŁODNY, MIAŁ PIĘKNĄ LINIĘ![]()
TERAZ BĘDE MIAŁA NORWEGA ''CALAMIEGO'', BĘDE GO ŻYWIŁA PURINĄ PRO PLAN ALBO ANIMONDĄ....BO MAM ZAMIAR GO WYSTAWIAĆ
torwik pisze:Kinga-Kotki pisze:Być może jest dobry,skoro jest 65% mięsa.
Witam . zawsze chętnie sie włącze w temat jedzonka. Mam pytanie do wszystkich, którzy widzieli "nowego Whiskasa": ile tam jest wody czy też wilgotności wszystko jedno?
bo skoro mięsa jest 65 %, uwzględniając pozostałe składniki - średnio ok. 25% (minerały, włókna pokarmowe i takie tam różne) na wodę pozostaje jakieś 10% - CZYLI TO KARMA SUCHA TAK? No bo jeśli wody jest więcej to proszę Was nie dajcie sobie robić "wody z mózgu". Zupełnie inaczej trzeba spoglądać na zawartość mięsa w karmach mokrych i suchych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 85 gości