koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 12, 2021 13:43 Re: koty

Dzisiaj przyszła karta pamięci do aparatu. Aparat nie jest nowy( ani bardzo nowoczesny)- Olympus camedia c765 ultra zoom.
Zobaczymy jak sobie będzie radził ze zdjęciami.

Na razie przetestowany w domu. Z 4 zdjęć wyszło (średnio) tylko 1.
Hardy

Obrazek

A na dworze z 57 tylko 4 są ok.

Henio Opiekun wirtualny Szymkowa
Obrazek Obrazek

Gabryś Opiekun wirtualny Marmolada18
Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pt lis 12, 2021 15:04 Re: koty

Podobają mi sie te Kocurrry :1luvu:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lis 12, 2021 15:15 Re: koty

Kociambry cudne:) :20141
A jaki aparat myślisz że byłby lepszy?
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pt lis 12, 2021 15:28 Re: koty

JózefK. pisze:Kociambry cudne:) :20141
A jaki aparat myślisz że byłby lepszy?

Nie wiem. Na razie będziemy używać tego, który mamy na zmianę z telefonem.
Ten aparat Olympus-a nie ma stabilizacji obrazu i to największa wada. Jak się kot ruszy choć odrobinę to nie ma opcji żeby zdjęcie wyszło.

Ale działa, ma baterię( a nie paluszki AA)- mamy ładowarkę, kartę pamięci i jakiś futeral.
Aparat może nie jest zły, tylko trzeba opanować jego używanie. Na razie na 60 zdjęć dobrych było tylko kilka. Może po nabraniu wprawy będzie długo służył.

Szaraczek Opiekun wirtualny Cindy wyszedł całkiem ładnie- zwłaszcza na 2 zdjęciu.

Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pt lis 12, 2021 15:35 Re: koty

Szaraczek ma takie czółko, że chciałoby sie go pocałować w ten łepek :1luvu:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lis 12, 2021 16:50 Re: koty

Szaraczek to zawsze ładnie wychodzi bo jest bardzo fotogeniczny!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt lis 12, 2021 19:17 Re: koty

Ustaliłam z P.Izą, że to co udało się dotychczas zebrać na bazarku przeleję na konto, bo środki są pilnie potrzebne. Tak sobie pomyślałam, że żeby dać coś od siebie opłacę w całości koszt druku kartek które się sprzedały, zatem całość wpłat (poza kosztami wysyłki oczywiście) będzie przekazana P.Izie. Rozliczenie bazarku jeszcze się pojawi, na razie go nie zamykam, zostało mi jeszcze po kilka szt kartek:)

Reasumując - przelewam 300 zł, jak dotrze wpłata to proszę o potwierdzenie 8)

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wpłaty, zwłaszcza za te zawyżone :s2:

JózefK.

Post » Pt lis 12, 2021 19:34 Re: koty

LimLim pisze:Szaraczek ma takie czółko, że chciałoby sie go pocałować w ten łepek :1luvu:

Taaa...on do całowania- akurat.On tylko tak milutko - wygląda- ale pazury potrafi pokazać w najmniej odpowiednim momencie.

Myślałam ze sie dzisiaj poryczę z bólu i nie wrócę z ostatniego karmienia.Jest to samo co rok temu- znowu karmie koty za P.Ewę.I to już ponad dwa miesiące a zapowiada się jeszcze długo.Ja to powiedziałam P.EWIE OFICJALNIE ZE DZIWNYM ZBIEGIEM OKOLICZNOŚCI W UB.ROKU była operacja kolana pod koniec sierpnia.I potem sama karmiłam koty aż do lutego.Jak sie wiosna zrobiła nagle P.Ewa zaczęła karmić i to po moim nacisku bo nawet słyszałam teorie ze kotów juz nie ma bo się rozeszły.

Wsparcie dała przez 2 miesiące-a karmiłam pół roku.Pierwsze wsparcie dobrowolnie drugie musiałam wyżebrać.Naturalnie było o połowę mniejsze.

A w tym roku zbliza się jesień plucha za chwilę śniegi mrozy Bóg wie co jeszcze i nagle operacja oka.Fajnie P.Ewa sobie te terminy ustala bo mi się nie wydaje to przypadkowe.Zreszta ja Jej to powiedziałam.

Zeby było mało co trzy dni muszę latać do Feli i sprawdzać czy jeszcze ma co jeść i donieść kolejny zapas.Fela teraz siedzi w domu i dobrze bo Szarak tak jej nie znosi ze kotka tylko przez to cierpi.Raz zapomniałam pójść i nie bardzo też miałam co jej zanieść i przyleciała nastepnego dnia głodna.Dałam jej na dachu.A Szarak w te pędy do niej- wystarczyło ze znikłam w budynku.Leciałam do niej z jedzenie i ratować aby jej krzywdy nie zrobił.

Ostatnio jak weszłam żeby jej zostawić i suche i puszkę to miała w domu w miseczce pół gotowanego jajka.

Czasem mnie przeraża mój własny ciężar spraw....... :(
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 12, 2021 19:39 Re: koty

JózefK. pisze:Ustaliłam z P.Izą, że to co udało się dotychczas zebrać na bazarku przeleję na konto, bo środki są pilnie potrzebne. Tak sobie pomyślałam, że żeby dać coś od siebie opłacę w całości koszt druku kartek które się sprzedały, zatem całość wpłat (poza kosztami wysyłki oczywiście) będzie przekazana P.Izie. Rozliczenie bazarku jeszcze się pojawi, na razie go nie zamykam, zostało mi jeszcze po kilka szt kartek:)

Reasumując - przelewam 300 zł, jak dotrze wpłata to proszę o potwierdzenie 8)

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wpłaty, zwłaszcza za te zawyżone :s2:

Bardzo :1luvu: bardzo :1luvu: mocno dziękujemy :1luvu: :201494

No my Bazarku dwa dni ogarnąć nie możemy. :oops: Ale za to dzisiaj sprawdziłam wczorajszą swoja robotę.Oj jak milutko i cieplutko w tych budkach -po włożeniu reki.I nawet odkryłam ze z całą pewnością albo Nusia albo Liza spały w jednej połowie.Może i Liza bo jakaś taka dzisiaj wypoczęta wyglądała podczas karmienia.

Babki mi wysłały te koce zakupione wczoraj.Będa 3 sztuki.Muszę już ta robote budkową dokończyć bo ciągle jest tyle do zrobienia a chociaż z tym będzie już diametralny spokój.

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2021 19:44 Re: koty

Yocia :1luvu: pięknie dziękuję za wpłatę wirtualną 50 zł. :D Na razie Bąbelka okazaliśmy -ale jest cała masa kotków bez Opiekuna.Portos jest z Bąbielkiem.Tez wolny.Masa to malo powiedziane-tylko kilka ma Opiekuna.Liza jest cudowna.Niusia.Kicia szara od Rybaków.Znaczy ona nasza- ale tam sie urodziła.

Zezolek jest uroczy.Murzynek- bardzo duży gabaryt.A Focia śliczna.Maruda - też nikt go nie pokochał.Wirtualnie znaczy- bo my go kochamy bardzo.Kurde tych kotów jest masa.

Wybierzesz coś? :roll:

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2021 19:53 Re: koty

iza71koty pisze:Yocia :1luvu: pięknie dziękuję za wpłatę wirtualną 50 zł. :D Na razie Bąbelka okazaliśmy -ale jest cała masa kotków bez Opiekuna.Portos jest z Bąbielkiem.Tez wolny.Masa to malo powiedziane-tylko kilka ma Opiekuna.Liza jest cudowna.Niusia.Kicia szara od Rybaków.Znaczy ona nasza- ale tam sie urodziła.

Zezolek jest uroczy.Murzynek- bardzo duży gabaryt.A Focia śliczna.Maruda - też nikt go nie pokochał.Wirtualnie znaczy- bo my go kochamy bardzo.Kurde tych kotów jest masa.

To podepnę się, bo chciałam zaczekać z pytaniem do czasu aktualizacji wirtualnych opiekunów, ale napiszę już teraz - czy o Dorci to opiekun pamięta czy tak nie bardzo jest z nim kontakt ?

JózefK.

Post » Pt lis 12, 2021 20:01 Re: koty

JózefK. pisze:
iza71koty pisze:Yocia :1luvu: pięknie dziękuję za wpłatę wirtualną 50 zł. :D Na razie Bąbelka okazaliśmy -ale jest cała masa kotków bez Opiekuna.Portos jest z Bąbielkiem.Tez wolny.Masa to malo powiedziane-tylko kilka ma Opiekuna.Liza jest cudowna.Niusia.Kicia szara od Rybaków.Znaczy ona nasza- ale tam sie urodziła.

To podepnę się, bo chciałam zaczekać z pytaniem do czasu aktualizacji wirtualnych opiekunów, ale napiszę już teraz - czy o Dorci to opiekun pamięta czy tak nie bardzo jest z nim kontakt ?

A to Dorcia jeszcze tutaj widnieje ze ma Opiekuna? :roll: :oops: Dorcię zabraliśmy w Mikołaja ub.roku.Ale Opiekunka nie wpłacała na nią od dłuższego czasu.Wysłałam maila z informacją ze musieliśmy Dorcie zabrać i że moze od czasu do czasu zajrzeć na wątek- bo jakieś zdjęcia na pewno się od czasu do czasu pojawią.Nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Ta Adopcja trochę trwała.Jednak wpłaty były regularne- kiedy jeszcze Dorcia była na stronie Vivy! potem nasza grupę rozwiazano.Opiekunka wspierała ją co jakiś czas wtedy- większą kwotą.Czyli np.najpierw kwartalnie a potem raz na pół roku było to 150 zł.Zwykle pisałam kiedy było żle i wtedy mogłam liczyc na pomoc.Tak to wyglądało.

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2021 20:11 Re: koty

iza71koty pisze:
JózefK. pisze:

A to Dorcia jeszcze tutaj widnieje ze ma Opiekuna? :roll: :oops: Dorcię zabraliśmy w Mikołaja ub.roku.Ale Opiekunka nie wpłacała na nią od dłuższego czasu.Wysłałam maila z informacją ze musieliśmy Dorcie zabrać i że moze od czasu do czasu zajrzeć na wątek- bo jakieś zdjęcia na pewno się od czasu do czasu pojawią.Nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Ta Adopcja trochę trwała.Jednak wpłaty były regularne- kiedy jeszcze Dorcia była na stronie Vivy! potem nasza grupę rozwiazano.Opiekunka wspierała ją co jakiś czas wtedy- większą kwotą.Czyli np.najpierw kwartalnie a potem raz na pół roku było to 150 zł.Zwykle pisałam kiedy było żle i wtedy mogłam liczyc na pomoc.Tak to wyglądało.

Tak, tak, czytałam że była zabrana, a wirtualnych opiekunów można wyłowić tylko z wpisów i zdjęć, także jak znajdziecie czas którego nie macie na aktualizację listy opiekunów to byłoby super

Czyli że Dorcię możemy uznać za wolną ???
Czy wolelibyście aby opiekunów posiadały raczej koty wolnożyjące ?

JózefK.

Post » Pt lis 12, 2021 20:23 Re: koty

JózefK. pisze:Tak, tak, czytałam że była zabrana, a wirtualnych opiekunów można wyłowić tylko z wpisów i zdjęć, także jak znajdziecie czas którego nie macie na aktualizację listy opiekunów to byłoby super

Czyli że Dorcię możemy uznać za wolną ???
Czy wolelibyście aby opiekunów posiadały raczej koty wolnożyjące ?

Dorcia może zostać adoptowana wirtualnie- jak najbardziej :ok:
Postaramy się zrobić listę aktualnych Opiekunów wirtualnych. W sumie z tego wątku mamy ok. 45 kotów wolno-żyjących + ponad 20 kotów z nowych działek- większość kotów z nowych działek nie ma imion i nie proponujemy adopcji wirtualnej, bo i tak jest Opiekunów mało. No i koty z drugiego wątku- ok. 40 z terenu zielonego tez nie ma Opiekuna wirtualnego.

Tak więc z 40 kotów z tego wątku mamy chyba( Iza później sprawdzi, czy dobrze napisałem) 12 Opiekunów wirtualnych i są to wszyscy Opiekuni wirtualni, na których pomoc możemy liczyć regularnie.
Ogólnie więc na ok. 120 kotów mamy 12 Opiekunów, ale tylko 40 kotów przedstawialiśmy jako propozycję do adopcji.

Damian- iza71koty

Post » Pt lis 12, 2021 20:52 Re: koty

Koty z nowych działek. Na zdjęciach się powtarzają. Nowy aparat chyba się w miarę sprawdził jeśli chodzi o zdjęcia z flashem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Damian- iza71koty

[poprzednia][następna]