SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2016 21:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zmien weterynarza.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lip 01, 2016 11:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mam pytanie do tych,którzy karmili lub karmia Brit Care: ile jest tauryny w BC Lilly? Albo podobnej, bo pewnie maja po tyle samo.
Sprawdzalam na stronach 3 sklepow, w 2 w ogóle nie wymienili. W jednym wymienili, ze jest, ale nie podali ile. Chciałabm kupic dla pewnego chudzienkiego niejadka i sprawdzic czy moze Brita bedzie chetniej jadł, ale nie wiem ile musiałabym suplementowac tauryny.

I czy moze ktos testował juz Carnilove? To prawdopodobnie jakas nowa bezzbozówka Brita. Co o niej sadzicie? Jak ze smakowitoscia u kotów?
regułą w przypadku kotów jest to, że nie ma żadnych reguł.. Obrazek

Kamionka

Od: Pon lut 23, 2015 2:17

Post » Pt lip 01, 2016 12:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie mam w tej chwili opakowania, bo akurat mi się BC Lilly kończy, kupiłam kiedyś "na spróbowanie" i okazało się, że chętnie jedzą, ale i tak króluje Purizon. Jest info o taurynie:
https://www.mall.pl/karma-sucha-koty2/b ... stion-7-kg
http://klub.azan.com.pl/brit-care-cat-l ... n-2kg.html

uga

Od: Śro kwi 22, 2015 9:26

Post » Pt lip 01, 2016 12:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Zmien weterynarza.

Oj tak! Dwumiesięczne kociaki spokojnie mięsko mogą wcinać. Tylko nie ucz kota, że mięsko to jest czyściutki filet drobiowy (takie akurat ma najmniej wartości odżywczych) - dawaj mu kawałki z żyłkami, błonkami itp., niech żuje, to jeszcze na zęby mu dobrze wpłynie.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pt lip 01, 2016 14:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Carnilove to faktycznie karma Brita ale nie chcą aby kojarzono te dwie linie... Nie wiem dlaczego ale poproszono mnie abym oddzieliła w sklepie produkty Brit od Carnilove i nie pisała, że producentem Carnilove jest Brit. Czym się różni Carnilove, nie ma ziemniaków w składzie tylko żółty groch. Też jest na mączkach. Plus za wersję dla kotów dużych ras bo chrupka faktycznie spora. Co do smakowitości jeszcze nie wiem, nie ma jeszcze odzewu.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Pt lip 01, 2016 14:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

uga pisze:Nie mam w tej chwili opakowania, bo akurat mi się BC Lilly kończy, kupiłam kiedyś "na spróbowanie" i okazało się, że chętnie jedzą, ale i tak króluje Purizon. Jest info o taurynie:
https://www.mall.pl/karma-sucha-koty2/b ... stion-7-kg
http://klub.azan.com.pl/brit-care-cat-l ... n-2kg.html

Dziękuję :) 2300 niezle

Nasz starszy tez Purizona, ze smakiem zajada.
Ale mam teraz 11 tyg kocie i Purizon, Applaws, CFL i Trajner juz przetestowane. Jak nie wlozysz na sile do pyszczka 1 chrupka i nie karmisz tak po 1 to nie je. Podejdzie do michy powacha i odchodzi. Podzeral swojej kociej mamce Whiskasa i jadl, ale u mnie ma szlaban. Tak, jestem wredna, nieodpowiedzialna ryzykantka, zmienilam kocikowi karme na wejscie, nie liczac sie z tym, ze moze nie jesc czy miec problemy z trawieniem. Ale po tym Whiskasie tez za dobrze nie wygladal - chudy szczypior z byle jaka sierscia nie wiadomo jakiego koloru.
Dlatego wciaz szukam suchej i do puki jej nie znajde przynajmniej z glodu zjada wiecej mokrego :) Przez 9 dni przybral 250 gr to niezle.
Ale sucha tez musi miec na noc i jak mnie nie ma w domu. Teraz lato to jak nie zje mokrej od razu to po godzinie karma do wywalenia.
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2016 14:38 przez Kamionka, łącznie edytowano 1 raz

Kamionka

Post » Pt lip 01, 2016 14:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Bogusia dziękuje za szczegółowe informacje. I przy okazji na dywanik wzywam :) i o podanie ilosci tauryny przy Brit Care ( Carnilowe nie sprawdzalam) na stronie sklepu prosze - na pewno klientom sie przyda :) To miedzy innymi u Ciebie nie znalazłam :)

Kamionka

Post » Pt lip 01, 2016 14:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kamionka pisze:Bogusia dziękuje za szczegółowe informacje. I przy okazji na dywanik wzywam :) i o podanie ilosci tauryny przy Brit Care ( Carnilowe nie sprawdzalam) na stronie sklepu prosze - na pewno klientom sie przyda :) To miedzy innymi u Ciebie nie znalazłam :)

Dzięki za uwagę już poprawiam zaniedbanie :)
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Pt lip 01, 2016 14:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Sprawdzalam teraz to Carnilove. Wydaje mi sie, ze wiecej w niej tej maczki miesnej procentowo niz w Bricie. I o dziwo w wersji kitten nie ma kukurydzy. W Bricie jest. W ogole w wiekoszosci tych tanszych bezzbozowek, w wersji dla kociat juz jest kukurydza zeby kociaki podtuczyc. No, ciut wiecej tej maczki, nie ma kukurydzy to i cena wieksza.
A swoja droga ciekawe czemu sie wstydza Brita - nie chca do niego przyznawac. Troche glupie zachowanie, bo i tak prawie na kazdym forum pisza, ze to ich karma choc dopiero niedawno weszla na rynek.

Kamionka

Post » Pt lip 01, 2016 15:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

To jest skład nowego Applawsa dla kotów dorosłych. Oceaniczna ryba z łososiem.
Składniki:

białe mięso ze świeżych ryb (18%), groszek, potrawka śledziowa (12%), mąka z ciecierzycy, soczewica, świeży łosoś (8%), potrawka z białego mięsa ryb (5%), siemię lniane, drożdże piwne, olej z łososia (3%), lucerna, potrawka z łososia (2,5%), hydrolizat białka ryb (2.5%), suszone żurawiny, witaminy i składniki mineralne, olej kokosowy, suszone jabłka, suszone gruszki, inulina, suszone pomidory, suszony szpinak, ekstrakt z owoców cytrusowych, ekstrakt z rozmarynu, ekstrakt z juki.

Analiza:
białko 34%
tłuszcz 15%
błonnik 6%
popiół 10%
omega 3 1,2%
omega 6 3%
tauryna 2000 mg/kg
Cena taka sama jak wersje poprzednie ale opakowania mniejsze bo 1,8 kg i 6 kg. Czy tylko ja mam wrażenie, że to karma bez mięsna?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Pt lip 01, 2016 15:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Karmie nowym Carnilove, Kaczka z Bazantem. Jestem bardzo zadowolona :)

Po janiecinie zdarzaly sie wymioty, kaczka i bazant super
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pt lip 01, 2016 15:43 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Karmie nowym Carnilove, Kaczka z Bazantem. Jestem bardzo zadowolona :)

Po janiecinie zdarzaly sie wymioty, kaczka i bazant super

Dziekuje :) ja wlasnie chcialam jagniecine wyprobowac bo tylko taka jest wersja dla kociat.
To wyprobuje najpierw BC Lilly bo tez te same miesa ma i moge kupic na wage pare deko na sprobowanie w zoologu niedaleko. Jak bedzie ok po tej jagniecinie to dopiero zamowie w necie Carnilove.

Kamionka

Post » Pt lip 01, 2016 15:47 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Wistra, a mozesz jeszcze powiedziec jak duze chrupy sa w tej Carnilove dla doroslych? Przyrownac do jakichś ?
Jakby byly nieduże to moze bym ta kaczke z bazantem sprobowala.

Kamionka

Post » Pon lip 04, 2016 11:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:A Animonda sobie jakies jaja robi, mialam jedna partie zepsuta, zooplus oddal mi za nia kase, zamowilam nowe puszki i co? Ten sam nr partii. Inna data waznosci, ale efekt w kuwecie ten sam - plastelina.

Po podaniu puszki animondy z innym nr partii przechodza rewolucje kuwetowe prawie od razu.
Ale chyba przerzuce sie z Animondy na cos innego...

Wistra - czy mogłabyś podać numer tej felernej partii Animondy? Czy chodzi o Animondę vom Feinsten? Podejrzewam, że też ją mam, ale chciałabym się upewnić.

Majka13

Od: Śro cze 23, 2004 8:57

Post » Wto lip 05, 2016 16:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Jasne: DE 08125000313.

Kupilam na probe Natural Taste (Dolina Noteci). I super, wlasnie zamowilam 50szt :D
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

[poprzednia][następna]