Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Boo pisze:
ciekawe czy złe tłumaczenie czy faktycznie tak jest bo suszony filet z kurczaka a mączka z kurczaka (całego "z kurnikiem") to jednak różnica jest.
nataleia pisze:Słuchajcie, jesli karmię mokrą GranataPet, to ona ma tam w składzie niby taurynę i olej z łososia..i tutaj moje pytanie, czy to wystarczająco? Czy może powinnam dodawać do jedzenia (?) można z tym przegiąć w drugą stronę..?
saphirith1987 pisze:Ja gdzieś czytałam, że nadmiar oleju z łososia może powodować rozwolnienie, ale nie zauważyłam tego u swoich kotów, a stosowałam czasami naprawdę duże dawki tego oleju.
nataleia pisze:Przez długi okres czasu podawałam różne mokre karmy, ale teraz chciałabym żeby 80% gotowych karmy to była granatapet bo jest po prostu pochłaniana w całości, aż miseczki wylizują koty moje..a po co mam wydawać grubą kasę na catzfinefood jak z puszki 200g niecałe pół musiałam wyrzucać, bo po prostu nie dojadały tego koty (sztuk 2) i teraz taka puszka 100g jest idealna. Ale faktycznie mimo tego, że teraz jest okres linienia i w ogóle, to moje dziewczyny tracą sierść w ilościach hurtowych (ale wszystko w graniach zdrowotnych - zostało to sprawdzone), po prostu chyba im czegoś brakuje.
A wlaśnie, jesli chodzi o masło to mogę dać kotu np. 2 razy w miesiącu po łyżce na talerzyk? Moja dziewczyna uwielbia masło, zawsze próbuje je "ukraść",ale do tej pory nie pozwalałam jej, a teraz widzę, że to masło można podawać.
Generalnie jest tak, że jedna kotka zje i twarożek i jogurt, a druga tego nie tknie..ona w sumie nie chce nic z "dodatków" do karmy..
PumaIM pisze:CatzfineFood jest trochę mniej wydajny niż GranataPet - zalecana na opakowaniu ilość dzienna na przeciętnego 4 kg kota to 250g, a GP - 200g.
Użytkownicy przeglądający ten dział: BillyRen, Majestic-12 [Bot] i 86 gości