Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 30, 2014 15:16 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

:D -przeczytałam-myślałyśmy równolegle o tej samej osobie 8)
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto gru 30, 2014 15:33 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Kot z Szamotuł miał propozycję DS w Bydgoszczy, szpital go nie chciał oddać...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto gru 30, 2014 15:44 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

jerzykowka pisze:Kot z Szamotuł miał propozycję DS w Bydgoszczy, szpital go nie chciał oddać...

No własne coś juz Dag mi o tym telef. mówiła- wiec co jest grane? :roll:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 30, 2014 15:46 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

A co to za kot Asiu?-chyba sie pogubiłam :oops:
Kot w tak złym stanie,ze nie kwalifikował się do DS?, czy DS nie spełniał wymogów?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto gru 30, 2014 15:57 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Prawdopodobnie to kot szpitalny i ktoś go spotkał, wzruszył się i zaczął szukać pomocy, bez "rozpoznania", nie porozmawiawszy wcześniej z kimś za kota odpowiedzialnym. Bo najwidoczniej ktoś taki jest.
I może ten kot mieszka tam od lat?
Nie wiem, ale wiem jak wiele niesprawdzonych informacji niektórzy wrzucają na fb, pewnie nie tylko tam.
Przykro...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto gru 30, 2014 16:00 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

brzydko powiem, że właśnie dlatego jestem tu a nie na fb... ale nic - na pewno nie ostatni to kot potrzebujący!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 30, 2014 16:44 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Ola, ja Cię proszę... :twisted: Ty weź pod uwagę mój wiek, zdrowie i pogarszająca się inteligencję...
Wprawdzie się zdziwiłam , że jeździsz do lekarza do Szamotuł... ale.. w końcu.. jak kto lubi..
I myślałam, że to Twoja relacja :twisted: Mój wzrok ominął link do fb bo zwykle tak robi - nie jest to mój ulubiony portal, i jak nie muszę to nie wchodzę.
A było po prostu zmienić na kursywę, wziąć w cudzysłów, zatytułować , że cytat.. co ja Cię będę uczyć - się zdenerwowałam, bo się nie mogłam połapac na początku, dlaczego nie chcą oddać kota..
I teraz o kim 'coś myślimy" , o którym..??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 30, 2014 16:57 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

kuresywom to ja piszem, bys Ciocia zrozumła,że Tulinek jeździ i gozrej z nim i dopiero by siem zrobiło :roll:

alessandra

Post » Wto gru 30, 2014 17:00 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

kurza d.. powiem sobie tak -dlatego nie lubie fb
ok, ale dlaczego Animals Security wrzuciło bez zupełnego sprawdzenia ,nawet nie zadzwonili, zanim ukazała się notka :?

Czyli co, zostaje ta koteczka trzustkowa, tak? To prawdziwe?

alessandra

Post » Wto gru 30, 2014 17:10 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Znaczy trzustkowy MC pilotowany przez Kropkę?

Gdzie Tulinek jeździ ? 8O "Tulinek jeździ i gozrej z nim " i komu gorzej? 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 30, 2014 17:14 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

ło jeju, Ciocia, skup siem byś zrozumła , a Tys zrozumła no i miałem racjem [/i] :roll:

jakąś nalewkę robiłas czy jak? :lol:

alessandra

Post » Wto gru 30, 2014 17:22 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Wiesci z rana -przeniosłam z watku ślepaczków, bo Brus ślepaczkiem nei jest

I są wieści po wizycie czarnego kotka -ma na imię Bruce

Kochani, nie mamy jeszcze zdjęć czarnego kocurka z wybitym kawałkiem szczęki, ale będą dzisiejsze z lecznicy. Był dziś u weta. Wyniki testów w kierunku Fiv/Felv ujemne, niestety kolejne wieści są smutne - kocio cierpi na PNN (przewlekła niewydolność nerek).
W tej sytuacji optymalnym rozwiązaniem byłby dom tymczasowy dla niego.
Więcej szczegółów przedstawi Weronika z Fundacji Kłębek - to w fundacyjnej kotulni jest Bruce (tak właśnie ma na imię).
Potrzebna jest też karma nerkowa, którą powinien jeść.

Kolejna będzie wizyta u stomatologa, bo zęby pozostałe po pobiciu są w strasznym stanie. To oczywiście ma wpływ na nerki Jednak zabieg w tym momencie wykluczony - kreatynina ponad 4.
W poniedziałek czeka czarnulca pomiar ciśnienia krwi.

Bardzo się zmartwiłyśmy, ale też bardzo się cieszymy, że doczekał transportu! Nie podzielił losu Liki ['], którą chore nerki zabiły tydzień przed wyprawą do Polski...
Przy dobrym prowadzeniu jeszcze sporo życia przed naszym kocurrem!!!
I tej wersji się trzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo prosimy o pomoc dla Brusika

Co jedzą koty nerkowe , tzn powinny, bo i tak same sobie wybiora co be a co dobre, dlatego trzeba mieć trochę pomysłów :wink: , ja kupuję z wielu firm:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... har/247822
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... erki/48899
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... enal/32225
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... phar/60926
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... erki/31671
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... tal/307046
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... nal/212008

i cała gama w tym trovet

http://animalia.pl/sklep.php?kat=45&przeznaczenie=7159

Gdyby ktoś zechciał "zaopiekować" Brusika w jedzenie-bylibyśmy wdzięczni :1luvu:

Brus już po wizycie. Tak jak było napisane ma chore nerki. Nie mamy części wyników krwi i moczu, które będą jutro. Dodatkowo ma zapalenie kanału słuchowego oraz skóry. Dostał dziś antybiotyk oraz krople do uszu. Za tydzień będzie mieć kontrolę podczas, której pobierzemy jeszcze krew na kolejne badania. Jak będziemy mieć wszystkie badania porobione konieczna będzie wizyta u stomatologa. Kocurek w gabinecie był bardzo grzeczny

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 30, 2014 17:30 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Wto gru 30, 2014 17:25 Re: Tulinek ,czyli kot, który...jest sprawa str. 92

Żadnych nalewek.. :roll:
Ty tego kota naucz pisać porządnie po prostu - Migdał sie nauczył to i Tuliś się nauczy,mądry jest .. jak będzie miał od kogo :mrgreen:

Dobra, już zrozumiałam , choć to trwało :lol:

Ależ ten czarnul śliczny ! :1luvu: do przytulania i całowania ..

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 30, 2014 17:49 Re: Tulinek ,czyli kot, który...Brus z Doniecka str. 93

Tulinek ma miszcza od pisania- Morfa . Siem zapaczyłem na niego , on jest mój auto.. autor.. autorory.. no ten, co jest najlepszy , no i czarny, sie wie Tuliś :wink:

p.s. a wieszCiocia, jak mje tak trudno pisać, aby było trudno czytać ? T. :mrgreen:
a Gupolek , znaczy Parys ,fcale nie umi pisać, o.

alessandra

[poprzednia][następna]