KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 09, 2013 19:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dziewczyny a jest galastop w chatce? To trzeba dać Hildzie żeby nie dostała zapalenia sutka, jakby co jest w schronisku

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie cze 09, 2013 20:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Galastop chyba jest, ale może być przeterminowany, trzeba sprawdzić :roll:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie cze 09, 2013 20:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Super pogoda była, więc pojechaliśmy (bez Toffiego, bo za ciepło, a on się nie nadaje na takie wycieczki) na piknik z psem :) Pospacerowaliśmy sobie i zrobiliśmy dość dużo zdjęć :) znów będę miała co wybierać do wywołania :D
Musimy pochwalić Renię :D nie obudziła nas rano :D pospała do 9 :) no a teraz odpoczywa po ciężkim dniu :ryk:
Ineczka jak to Ineczka :) tu łazi, tam łazi... :) CHIPSY ZJADA 8O mieliśmy miseczkę z chipsami w sypialni, no i siedzimy przed TV w pokoju i coś słychać, że kot coś je, poszłam sprawdzić a Inusława się zajada.. ciekawe co jej bardziej smakowało, zielona cebulka czy papryka :?: mały gupi kot :ryk:
Sprawdziliśmy dziś czy pamięta jak się siada :D pamięta :D
Na stoisku Stowarzyszenia Nadzieja na Dom był kalendarz na którym była Renia :D ten sam co my mamy :) i pochwaliliśmy się kotem :) kupiliśmy buttonik z psiakiem :) zjedliśmy kiełbaskę i pajdę chleba ze smalcem :D dobre, ale maało :lol:
A takie foteczki z dzisiaj mamy :)

Kociaste :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I pozostałe :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie cze 09, 2013 20:30 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:wypadnę w przyszłym tygodniu z dyżurów , bo w nawiązaniu do poprzedniego wpisu, zdecydowałam się zostać matką-karmiącą dla maleństwa, trzeba nabierać praktyki w różnych działaniach :D
jak sama nie dam rady w karmieniu to ostatecznie mam dwie kocice, niech pomagają :ryk:

To jest dobra decyzja :ok: :D

The Szops

Post » Nie cze 09, 2013 20:31 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Duzi od Józia też byli, podobała im się impreza i stoisko NND :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 09, 2013 20:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:
mir.ka pisze:wypadnę w przyszłym tygodniu z dyżurów , bo w nawiązaniu do poprzedniego wpisu, zdecydowałam się zostać matką-karmiącą dla maleństwa, trzeba nabierać praktyki w różnych działaniach :D
jak sama nie dam rady w karmieniu to ostatecznie mam dwie kocice, niech pomagają :ryk:

To jest dobra decyzja :ok: :D

w razie czego będe się konsutować z bardziej doświadczonym osobami :wink:
z panią od kotka rozmawiałam i twierdzi ,że nie jest bardzo kłopotliwy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 09, 2013 20:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Amanda chyba kiepsko się czuje, źrenice wielkie i nie chciała wyjść z koszyczka :?
Do woliery dałam też Misię i zabrałam dziewczynom jedzenie. Misia usiadła na półeczce koło koszyczka Amandy i czeka aż koszyczek się zwolni :wink:
Kto wiezie jutro rano dziewczyny do weta?

Amanda ma jechać do schroniska czy do Lupusa?Czy w Lupusie wiedzą w jakim kierunku badania krwi?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie cze 09, 2013 21:54 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

balbina38 pisze:
The Szops pisze:Amanda chyba kiepsko się czuje, źrenice wielkie i nie chciała wyjść z koszyczka :?
Do woliery dałam też Misię i zabrałam dziewczynom jedzenie. Misia usiadła na półeczce koło koszyczka Amandy i czeka aż koszyczek się zwolni :wink:
Kto wiezie jutro rano dziewczyny do weta?

Amanda ma jechać do schroniska czy do Lupusa?Czy w Lupusie wiedzą w jakim kierunku badania krwi?

Już się zgadałyśmy :D

The Szops

Post » Nie cze 09, 2013 22:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Galastop chyba jest, ale może być przeterminowany, trzeba sprawdzić :roll:

sprawdzę jutro

balbina38

Post » Nie cze 09, 2013 22:05 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Beatko, to sprawdź jeszcze proszę, czy jest w Chatce książeczka Mielona (Leona) i czy jest tam jakieś szczepienie :roll:

The Szops

Post » Nie cze 09, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Beatko, to sprawdź jeszcze proszę, czy jest w Chatce książeczka Mielona (Leona) i czy jest tam jakieś szczepienie :roll:

ok

balbina38

Post » Pon cze 10, 2013 10:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Fundacja Świat Zwierzętom znalazł już dom dla psa, który był na tymczasie u mojego ojca ;):

Obrazek

:piwa:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon cze 10, 2013 12:22 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara zawiozła Misie i Amandę do Lupusa. Dziewczyny w wolierze chyba ustalały "hierarchię", koszyczek był zrzucony,Amanda na górze a Misia na dole, no i chyba posypały się "pióra",bo było trochę "wydartej"sierści. Ale rano wyglądało na to że chyba doszły do porozumienia i nie wchodzą sobie w drogę.
Powyrzucałam przeterminowane leki,znalazłam przy okazji Immunoactiv balans,trzeba zaczęć podawać,jedna kapsułka dziennie,nie wiem tylko jak maluchom i czy w ogóle.
Galastop podałam Hildzie,założyłam kartę.Ona biedna tęskni za maluchami.
Szafę na kwarantannie opróżniłam bo jakaś wilgoć tam jest,drzwi od niej niech będą otwarte przez jakiś czas.

balbina38

Post » Pon cze 10, 2013 12:55 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Beatko, to sprawdź jeszcze proszę, czy jest w Chatce książeczka Mielona (Leona) i czy jest tam jakieś szczepienie :roll:

a była może w chatce książeczka Mielona? pytam z ciekawości czy są tam jakieś dane dotyczące jakichkolwiek szczepień chodzi o to choróbsko oczywiście, bo nie zdążyłam go zaszczepić a byłam w chatce

a czy te 3 szare buraski zostały czy też się biedaki pochorowały?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon cze 10, 2013 12:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Beatka nie namierzyła książeczki Milelona. Mara jesteś pewna, że ta książeczka była? Skoro kocurek był kastrowany, więc raczej wcześniej był zaszczepiony.

The Szops

[poprzednia][następna]