NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 15:17 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Byłam dzisiaj w schronie, ale zdjęcia będę miała czas dopiero jutro wrzucić.

Nie kojarzę, żeby w tym wątku był poruszony temat Karmelka: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 687&type=1
Na żywo jeszcze większe nieszczęście :cry: :cry:
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Sob lis 16, 2013 17:04 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Chyba na fejsie go udostępnialiśmy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lis 16, 2013 23:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Wiadomo co mu jest? Nie je? Ma biegunkę? Trafił do schronu taki zabiedzony, czy w schronie mu się pogorszyło? Miał robione badania krwi? Jest na kociarni w takim stanie?

Gdyby Doris nie okupowała mi łazienki... :( Ale ona się stamtąd nie chce wyprowadzić, a behawiorysta zachorował i odwołał wizytę... więc nadal nie wiem, od której strony się za tę małą terrorystkę zabrać. :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie lis 17, 2013 14:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:Wiadomo co mu jest? Nie je? Ma biegunkę? Trafił do schronu taki zabiedzony, czy w schronie mu się pogorszyło? Miał robione badania krwi? Jest na kociarni w takim stanie?

W takim stanie trafił do schronu. Jest tam miesiąc i nic a nic mu się nie poprawiło. Do karmienia jest wynoszony do osobnego pokoju, dostaje saszetki Conva. Średnio je po pół saszetki 2-3 razy dziennie (to informacje od pani, która wczoraj go karmiła), ale w ogóle nie nabiera masy. Przebywa na kociarni i raczej przy innych kotach nie je. Prawdopodobnie one go stresują. Badania ma dobre. O biegunce nic nie słyszałam. W kiepskim stanie ma też skórę i ma lekkie wyłysienia, zwłaszcza z tyłu. Poza tym jest naprawdę przekochany i od razu ładuje się na kolana. Później wrzucę zdjęcia z wczoraj.
Obrazek

dase

Post » Nie lis 17, 2013 16:47 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Miał testy? Jakie miał badania, nerki?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 17, 2013 16:58 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Niestety nie wiem, wczoraj była na kociarni tylko jakaś starsza pani, która nie umiała sprecyzować o jakie badania chodzi.
Obrazek

dase

Post » Nie lis 17, 2013 17:25 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

dase pisze:
myamya pisze:Wiadomo co mu jest? Nie je? Ma biegunkę? Trafił do schronu taki zabiedzony, czy w schronie mu się pogorszyło? Miał robione badania krwi? Jest na kociarni w takim stanie?

W takim stanie trafił do schronu. Jest tam miesiąc i nic a nic mu się nie poprawiło. Do karmienia jest wynoszony do osobnego pokoju, dostaje saszetki Conva. Średnio je po pół saszetki 2-3 razy dziennie (to informacje od pani, która wczoraj go karmiła), ale w ogóle nie nabiera masy. Przebywa na kociarni i raczej przy innych kotach nie je. Prawdopodobnie one go stresują. Badania ma dobre. O biegunce nic nie słyszałam. W kiepskim stanie ma też skórę i ma lekkie wyłysienia, zwłaszcza z tyłu. Poza tym jest naprawdę przekochany i od razu ładuje się na kolana. Później wrzucę zdjęcia z wczoraj.

Badania pewnie zrobili mu podstawowe - u Wisznu zrobili maszynowo morfologię, mocznik, kreatyninę, bilirubinę, GOT (AST), ALP i GPT (ALT), więc taki pewnie jest standard. Co może dawać chudnięcie mimo jedzenia, zmiany skórne i nie wyjść w takich badaniach? Nadczynność tarczycy? Cukrzyca? Nowotwór? Choroby nadnerczy? Jakieś zaburzenia wchłaniania? W schronie mu tego raczej nie zdiagnozują porządnie... :(

myamya

Post » Nie lis 17, 2013 17:52 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Trzeba by mu było zrobić mnóstwo badań żeby było jasne o co chodzi. On mi się kojarzy z Jasiem u Ani - z tym że Jaś jest w jeszcze gorszym stanie i też nie wiadomo co mu jest.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lis 17, 2013 18:03 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Tak czy inaczej, w schronie za dużej przyszłości nie ma. :|

myamya

Post » Nie lis 17, 2013 19:01 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:
dase pisze:

Badania pewnie zrobili mu podstawowe - u Wisznu zrobili maszynowo morfologię, mocznik, kreatyninę, bilirubinę, GOT (AST), ALP i GPT (ALT), więc taki pewnie jest standard. Co może dawać chudnięcie mimo jedzenia, zmiany skórne i nie wyjść w takich badaniach? Nadczynność tarczycy? Cukrzyca? Nowotwór? Choroby nadnerczy? Jakieś zaburzenia wchłaniania? W schronie mu tego raczej nie zdiagnozują porządnie... :(

dodaj do tej listy jeszcze FIV, dlatego pytałam o testy

odnośnie Jasia u Ani - pierwszy test wykazał białaczkę ale Jaś był wydaje mi się w gorszym stanie niż ten, kolejny test już był ujemny. Jaś ma chyba kilka różnych przyczyn i wciąż go diagnozują ale w takim stanie cieżko stwierdzić co jest przyczyną a co już skutkiem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 17, 2013 19:04 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

1178/13
Kocur, 2 lata, w schronisku od 5-11-13, bardzo lgnie do człowieka:
Obrazek
Obrazek

Tutaj nie do końca wiadomo, na karteczce były wpisane 3 koty, a w klatce tylko 2 były:
1184/13
Kocur, 2,5 miesiąca, w schronisku od 6-11-13
1185/13
Kotka, 2,5 miesiąca, w schronisku od 6-11-13
1187/13
Kocur, 2,5 miesiąca, w schronisku od 6-11-13:
Obrazek
Obrazek

1156/13
Kotka, 1 rok, świerzb, w schronisku od 28-10-13:
Obrazek
Obrazek

1199/13
Kotka, 13 lat, w schronisku od 9-11-13, bardzo piękna kocia babcia, lgnąca do człowieka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1195/13
Kotka, 12 lat, "Perełka", domowa, w schronisku od 8-11-13:
Obrazek
Obrazek

1173/13
Kotka, 1 rok, w schronisku od 3-11-13:
Obrazek
Obrazek

Tutaj cos nie pasuje z tą karteczką, chyba to była karta od innego kota źle umiejscowiona?
695/13
Kocur, 2 miesiące, w schronisku od 30-07-13, baaardzo smutny maluszek:
Obrazek
Obrazek

1210/13
Kotka, "Józia", 2 lata, w schronisku od 11-11-13, kontaktowa:
Obrazek
Obrazek

1099/13
Kocur, 3 miesiące, bardzo chudy i biegunkowy, w schronisku od 16-10-13
937/13
Kocur, 4 miesiące, w schronisku od 12-09-13:
Obrazek
Obrazek

1122/13
Kocur, 4 miesiące, w schronisku od 19-10-13
1123/13
Kocur, 4 miesiące, w schronisku od 19-10-13
1124/13
Kotka, 4 miesiące, w schronisku od 19-10-13:
Obrazek
Obrazek

W przypadku tej kotki nie mogę się rozczytać z karteczki, dlatego proszę o pomoc w rozszyfrowaniu, co jest napisane na niej. Ta kotka najbardziej zwróciła moją uwagę na kwarantannie. Leżała we własnym moczu, mokre futro, na niej przewrócona miska z mokrą karmą, w ogóle nie reagowała na to, co się dzieje wokół niej,no żal kompletny :( Moim zdaniem na kwarantannie to teraz jeden z pilniejszych przypadków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1192/13
Kocur, 4 miesiące, w schronisku od 7-11-13:
Obrazek

1221/13
Kotka, 2 lata, "Nina", domowa, miła, czysta, w schronisku od 12-11-13:
Obrazek
Obrazek

1220/13
Kotka, 9 lat, w typie persa, w schronisku od 12-11-13, miła, niestety nie chciała zapozować:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1224/13
Kotka, 2 miesiące, w schronisku od 14-11-13:
Obrazek
Obrazek

1097/13
Kotka, 2 lata, w schronisku od 15-10-13:
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 20:18 przez dase, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dase

Post » Nie lis 17, 2013 19:05 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

1201/13
Kotka, "Balbinka", 4 lata:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1228/13
Kocur, 12 lat, w schronisku od 15-11-13:
Obrazek

1227/13
Kotka, 5 lat, w schronisku od 15-11-13:
Obrazek
Obrazek

1226/13
Kotka, 1 rok, w schronisku od 14-11-13, ciągnie do człowieka:
Obrazek
Obrazek

1120/13
Kocur, 4 lata, w schronisku od 19-10-13, niestety nie miał ochoty się lepiej pokazać:
Obrazek

1038/13
Kocur, 2,5 miesiąca, w schronisku od 8-10-13:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

1207/13
Kotka, "Milka", 3 lata, w schronisku od 10-11-13:
Obrazek
Obrazek

KOCIARNIA:

Pokój 12:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokój 10:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokój 9:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 20:40 przez dase, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dase

Post » Nie lis 17, 2013 19:05 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Pokój 7:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka z małym:
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokój 6:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokój 5:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pokój 4:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli chodzi o Karmelka, to byłam pewna, że zrobiłam mu parę zdjęć. Ale tak się przejęłam jego widokiem, że widocznie chyba zapomniałam o tym :oops: Mam tylko dwa, które za to pokazują, jaki jest kochany:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dase

Post » Pon lis 18, 2013 0:47 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

myamya pisze:
dase pisze:

Większość wymienionych plus niedoczynność tarczycy, rzadka u kotów, więc bywa, że weci pomijają tą możliwość...
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon lis 18, 2013 11:22 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Naprawdę proszę, błagam:
viewtopic.php?f=1&t=158402
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[poprzednia][następna]