Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 21:48 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Nietety adopcja Miśka będzie bardzo trudna na Tablicy ma 1269 wyświetleń:/ I zero odzewu

Mnie to nie przeszkadza. Wiemy że to najtrudniejszy poziom adopcji. Chyba że wieczny tymczas jak Adolf :mrgreen:

Ale serio, serio szukamy mu domu idealnego takiego jak dla Kseni, Mokki, Zachir itd. :kotek: Tylko do takiego domu go oodam.
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 8:09 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nawet nie wiedziałam, że Cezar mógłby mieć jakieś badania pod kątem przyczyn choroby. Nie natknęłam się na ten artykuł, który o tym mówi. Badanie kału po nawrocie wykazało lamblie, przeszedł leczenie Aniprazolem i jest spokój. Może to było powodem choroby, czas pokaże. Na razie jest spokój i oby tak pozostało. Na pytanie, czy go w ogóle ogłaszać, nie potrafię zdecydowanie odpowiedzieć. Na razie są ogłoszenia, może jakiś super dom się nim zainteresuje. Ale z tym mankamentem zdrowotnym nie będzie to takie proste. Jeśli do zimy nikt go nie zechce, wezmę go do siebie na wieczny tymczas. Wiem, że mój wiek nie kwalifikuje mnie do tak młodego kota, nie chcę mu zrobić krzywdy. Póki co ogłaszajmy go i zobaczymy.

Byłam wczoraj z maluchami u weta, ważą równiutko po 51 dag. Dziś rano podałam im na czczo pastę,wychodzi na to, że Munio ją zwrócił po kilku minutach, matkę też odrobaczyłam ale poprawiła sobie kurację zżerając "piankę". I znów kłopot. :( Najlepszym i sprawdzonym środkiem jest Advocat, ale dzieciaki pewnie są za małe. Za 2-3 tygodnie trzeba będzie powtórzyć.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro cze 20, 2012 8:24 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Elu jak Ja Cię dobrze rozumię :mrgreen:

Szukamy domków najlepszych pod słońcem. Koleś tez długo czekał na swój idealny dom. Myślę że i Cezarowi znajdziemy taki. :ok:
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 9:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Właśnie miałam pisać, że znajomy rozbierze dziś piec i pozbędziemy się niepotrzebnego grata. Niestety żonę zwinęli mu do szpitala. Prawdopodobnie nogę złamała kobitka. :roll:
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 16:38 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Zapomniałam napisać o diecie Cezara. Otóż....nie ma żadnej diety. Jada wszystko, najlepiej smaczne, surowe mięsko, paszteciki z Rosmanna, tuńczyk, sucha karma RC light. Jada często, ale niewielkie ilości. No, to tyle.

elape

Post » Śro cze 20, 2012 18:32 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

to ja poprosze w pszyszlym tygodniu dyzor sroda czwartek
I ZNIKAM NA DWA MIESIACE sorry moja siostra sie odgraza ze wezmie dyzory za mnie ale nic nieobiecuje bo z nia jest roznie.....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro cze 20, 2012 19:08 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kurcze to szkoda że znikasz na 2 miechy,ale zapewne widzimy się po wakacjach :wink:

Elu to może nowe foteczki dla Cezarka jak tak bardzo go chcesz wyadoptować 8) :mrgreen: Lada dzień będę robiłam Lunie i Moonowi to i Cezarek może się załapać na psrtyk :wink:

Dziś do pani doktor dojechał Glutek ,Baska napisze szczegóły,bo ona i Daria były w gabinecie na konsultacjach.Darka nie umie pisać więc liczę na Baśkę :mrgreen:
Porobiłyśmy też roszady na kociarni i trochę zdjęć w plenerze .Z racji tego że mamy cudowna pogodę ,padam na pysk ,więc jutro zdjęcia obrobię i zamieszczę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 20, 2012 19:30 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Mr. Ogonek pojechał do domu, do Rzeszowa :D

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro cze 20, 2012 20:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Mr. Ogonek pojechał do domu, do Rzeszowa :D

Cudowna wiadomość :lol:
Trzymamy kciuki za szybką aklimatyzację :ok: :ok: :ok:
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 20:16 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Cezar fotek ma sporo, i to całkiem niezłych, ale można dołożyć za jednym podejściem. U niego nie w fotkach tkwi problem. Maluchy poza klatką biegają bokiem ( jak kraby), z wygiętymi grzbietami i ogonkami nastroszonymi jak okrągłe szczoteczki. Nie boją się człowieka, ale wyrywają się, mają co innego do roboty, muszą tuptać.

elape

Post » Śro cze 20, 2012 20:24 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

A jak czuje się Pimpuś? Wyniki dobre, wygląda pięknie, w nowym domku powinien odżyć naprawdę. Za niego też mocno trzymam :ok: :ok: :ok:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro cze 20, 2012 20:34 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:......Dziś do pani doktor dojechał Glutek ,Baska napisze szczegóły,bo ona i Daria były w gabinecie na konsultacjach.Darka nie umie pisać więc liczę na Baśkę :mrgreen: .....

Hehehe (jakby Daria się zaśmiała) :ryk: Daria nieoceniony pomocnik, zapewniła Gutkowi rozrywki podczas badań :wink:

EKG - mięsień serca jest przerośnięty i po przebytych stanach zapalnych. Stan serca uniemożliwia chwilowo kastrację. :roll: Więc Romeo wciąż śpiewać będzie..........ale komu :idea:
LEKI: 1/2 TABL * 1 DZ (podaje wieczorny dyżur tylko!!!!) tabletki wiszą na tablicy korkowej.

Wszystkie inne leki odstawiamy, karmę jemy już normalną (jak pozostałe koty na kociarni).

Niestety resztę nowin przekażę jutro, ponieważ zagapiłyśmy się z mar_tiką i nie dość że nie kupiłyśmy żwiru to zapomniałam zadzwonić do wetki, a teraz jest już 21 więc rano będę dzwonić.
Żwir na szczęście zakupiłyśmy z Sylwią - za co wielkie dzięki bo koty jechały na oparach :roll:
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 20:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:A jak czuje się Pimpuś? Wyniki dobre, wygląda pięknie, w nowym domku powinien odżyć naprawdę. Za niego też mocno trzymam :ok: :ok: :ok:

Pimpuś ma się bardzo dobrze, i co lepsze, zaczął szukać kontaktu z człowiekiem, to dobry znak 8) W czwartek dostanie Zylexis.
Pytanie mam. Pani Iwonko kiedy można go najwcześniej szczepic na choroby zakaźne.?
MIKUŚ

Post » Śro cze 20, 2012 20:48 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Mr. Ogonek pojechał do domu, do Rzeszowa :D

To trzymamy ogromne kciuki za Ogonka.Za kilka dni wielki dzień Pimpisia :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 20, 2012 20:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Iwoo mam wieści z nowego domu kota nr 10.
Pani jest niezwyjkle usatysfakcjonowana nowym lokatorem. Jest leczony w Almavecie tu u Nas na Brackiej. Dostała fenbendazol (pasta na robaki), dziś III dawka. Ma się całkiem dobrze i już w pełni czuje się jako swój! Rozmawia z pozostałą bandą przez drzwi 8) Nudzi mu się samemu. Co będzie siedział skoro po drugiej stronie drzwi czeka na Niego Nowa Rodzina 9 braci i sióstr :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]