TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 22:19 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

jopop pisze:Sprawa adopcji Poświnki jest otwarta, czekam na zdjęcie tego ogrodzenia i bramy.

Super! :D Czyli wybrali Poświnkę, a nie kota skądinąd? 8) :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 03, 2013 0:25 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Szalony Kot pisze:Szkoda, że nie chcą dwupaku, mam obsesję dwupaków ostatnio :ryk:

Martynko,czy Rysio i Sasanka mają aktualne ogłoszenia?
Sasanka,to grzeczna dziewczynka,może w jako jedynaczka,byłaby super towarzyszką dla ludzia.U nas jest bardzo wycofana i nieszczęśliwa,zaś Rysio,ostatnio jest nie do zniesienia.Tłucze wszystkie koty,sika na wszystko,monitor bufety kuchenne,ściany i meble pokojowe.Jak tak dalej pójdzie zostanę bez mebli i betonem na podłodze,bo panele nie wytrzymują codziennego zmywania.To jest jak jakiś koszmar...zły sen.Mam nadzieję ,że się obudzę ...Budzę się ...niestety to rzeczywistość... :?
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto wrz 03, 2013 0:47 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Sasanka ma, Rysio (Ricardo?) nie, ale poproszę ekipę ogłoszeniową o nowe :ok: :ok: :ok: chociaż sikunom ciężko o dom...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto wrz 03, 2013 12:48 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Sikuny nie koniecznie są sikunami same z siebie. :roll:
Lesiek jest u mnie od dawna, nie sikał a zaczął. :roll: Najprawdopodobniej niewysterylizowana maleńka Konwalia tak prowokuje (a przed wyprostowaniem gospodarki hormonalnej przez panią endokrynolog zalecono wstrzymanie się ze sterylizacją). Więc mam cierpliwie znosić sikanie jeszcze jakiś czas. :?
Pewnie Rysiek też może reagować na wiele częstych zmian, a przecież u Renaty, tak jak i u mnie, ich nie brakuje. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 03, 2013 13:02 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Najlepszym przykładem sikuna co przestał w DS jest Agneskowy Maluszek.

U mnie część kotów posikiwała i posikuje bo za dużo ich na metr kwadratowy. Do tego jak dojdzie stres w postaci choroby jakiegoś zwierza, nie wyciętego kota/kotki od razu leją, nerwów... Czasem wystarczy,że my jesteśmy poddenerwowani i cała atmosfera jest nie fajna a np Wojtek ,nasz osobisty, olewa sprawę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 03, 2013 13:56 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Maluszek to był niezły przykład, co nawet mnie, starą babę, zaskoczył. :lol:
Przez dwa lata w mojej łazience izolowany FIV+. Wcześniej miał kilka propozycji domu stałego, na dokocenie FIVka lub na jedynaka, fajnych domów. Ale wiadomość, że załatwia się wyłącznie do wanny zamykała mu drogę do własnego domu.
Po tak długim czasie znalazło się fajne małżeństwo, które straciło jednego FIVka i doszło do wniosku, że towarzystwo dla osamotnionego kocura jest niezbędne. Spodobał im się właśnie Maluszek, wanna jako duża kuweta nie stanowiła najmniejszego problemu - uznali, że czyszczenie brodzika zajmuje jedynie kilka sekund, więc o co o całe zamieszanie. :ok:
I ku mojemu zdziwieniu, po kilku tygodniach od adopcji poinformowali mnie, że Maluszek bez problemu załatwia się do kuwety. Wyłącznie. :mrgreen: Ot, co to znaczy spokój ducha kota i ludzi... 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 03, 2013 23:02 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Poświnka nadal szuka domu. Tamten dom rozważył dokładnie sprawę i uznał, że kot może jednak ulec wypadkowi. Bardzo rozsądne podejście, cieszę się, że są tacy rozważni ludzie.

A sama Poświnka ma się znakomicie. Może nawet za bardzo :twisted: Wczoraj z lekkim przerażeniem stwierdziłam, że zajmuje już cały koszyk, wypełnia go bardzo szczelnie :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto wrz 03, 2013 23:21 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

jopop pisze:Poświnka nadal szuka domu. Tamten dom rozważył dokładnie sprawę i uznał, że kot może jednak ulec wypadkowi. Bardzo rozsądne podejście, cieszę się, że są tacy rozważni ludzie.

A nie dało się żeby kot nie wychodził? (czasem się nie da - drzwi na taras otwarte w lato ciągle albo przebiegające przez drzwi dzieci ;) )

jopop pisze:A sama Poświnka ma się znakomicie. Może nawet za bardzo :twisted: Wczoraj z lekkim przerażeniem stwierdziłam, że zajmuje już cały koszyk, wypełnia go bardzo szczelnie :roll:

Postaw jej większy koszyk. Zapewne też go niedługo wypełni :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 03, 2013 23:23 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

nie. trudno, cieszy mnie odpowiedzialne podejście. Poświnkę będziemy tuczyć dalej :wink:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw wrz 12, 2013 7:17 kosmity wylądowały

znaczy podobno były to koty, ale ja nie jestem pewien

sprawiają wrażenie pewnej hierarchizacji...

Obrazek

wykonuja gesty jakby porozumiewawcze ... czyzby proponował korzyść materialną za dostęp do pozywienia???

Obrazek

to tacki z mokrym dzisiaj nie bedzie?????

Obrazek

mam cie w nosie, i tak dostałem swoje!!!

Obrazek
Ukłony
Sqpien
SP5VJS
SP-0330-Wa

sqpien

Od: Sob paź 16, 2010 17:31

Post » Czw wrz 12, 2013 7:23 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Takie jakieś raso podobne wyszły ,na zimę nie bardzo fajne :mrgreen:
ech 7 biedaków :|

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40