DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2013 8:38 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ ..wraca Kubuś:(

Wiecznie coś :cry: Trzymam kciuki :ok:
A Placek nie miała w tym miejscu strupka,zastrzyku czy czegos takieo? Czasem odpada strupek i taki placek zostaje.

Kiedy Kubulek wraca?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lut 13, 2013 9:10 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ ..wraca Kubuś:(

Po Kubę i jego koleżankę jedziemy w sobotę rano -właśnie rozmawiałam z Panią
(jak Ona płacze, jak się martwi o koty -czasem dorosłe dzieci są bez serca).
Zabierzemy koty razem z podusiami, kuwetą, zabawkami i miskami i od razu do B. na szczepienie i odrobaczenie, a potem do nas.
Oby wszyscy to jakoś spokojnie znieśli.

A u Placka nic wcześniej nie widziałam, dopiero po wydrapaniu sierści zobaczyłam, że ma tam malutkie zadrapanie i nie wiem czy ono spowodowało wydrapanie sierści, czy powstało w trakcie tego drapania.
Ale mam problemy :mrgreen: :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro lut 13, 2013 9:22 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ ..wraca Kubuś:(

To para wraca?
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 13, 2013 18:03 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ ..wraca Kubuś:(

Hania66 pisze:Po Kubę i jego koleżankę jedziemy w sobotę rano

:!:
Haniu,
Ty to umiesz robić interesy - z jednego .......dwa :roll: .
Pieniążki też tak rozmnażasz ? :wink:
Tak , tak , kto ma mientkie serce :1luvu: ten ma twardą d...
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lut 13, 2013 20:39 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ ..wraca Kubuś:(

MalgosiaZ pisze:
Hania66 pisze:Po Kubę i jego koleżankę jedziemy w sobotę rano

:!:
Haniu,
Ty to umiesz robić interesy - z jednego .......dwa :roll: .
Pieniążki też tak rozmnażasz ? :wink:
Tak , tak , kto ma mientkie serce :1luvu: ten ma twardą d...

bo to trzeba mieć zdolności :evil: :twisted: tylko nie do kasy rzecz jasna

Właśnie dostałam wiadomość o kolejnym rocznym kocie, którego starsza opiekunka w najbliższych dniach idzie do szpitala na operację kręgosłupa i nie da rady dłużej zajmować się kotem :|
Kolejny domowy, kochany kociak, który traci dom :|
No przecież ja już nie mam gdzie go wziąć :!:
Kto weźmie kota Czupurka :?: :?: :?: :?:

Hania66

Post » Sob lut 16, 2013 18:56 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Trochę się działo :D

Okazało się, że Czupurek może mieszkać ze swoją panią dopóki nie znajdzie nowego domu, więc problem zabrania kota na szczęście odpadł.
Co prawda znajomi opiekunki szukają nowego domu między znajomymi, wiec nie wiadomo jak długo to potrwa, ale kot nie wyląduje na ulicy.

W tygodniu Zenek stracił jajka, ale pogodził się z tym faktem momentalnie i teraz już gania jak zwykle :ryk:

Dzisiaj rano przywieźliśmy Kubę i jego koleżankę Zuzię.
Koty są ze sobą dopiero od miesiąca (Pani znalazła koteczkę w śmietniku pod domem w mrozy i po prostu zabrała ja do siebie -nie wiedziała, że za chwile sama będzie szukała dla kotów domu :| ), tolerują się, ale nie pałają do siebie miłością, a właściwie to Kuba jest niechętny towarzyszce, bo kita bardzo stara się nawiązać dobre stosunki z kolegą.
Oba kociaki zostały przez Panią zaszczepione i odrobaczone, więc wizyta w B. była tylko formalnością: stan futerek określono na :ok:
Kuba jest bardzo wystraszony, siedzi sobie w budce w łazience, nawet jeszcze nie skorzystał z kuwety (ze stresu aż sie załatwił w kontenerku bidulek :( ).
Nic też na razie nie jadł.
Obawiam się, że potrwa trochę zanim przyzwyczai się do nowych warunków.
Zuzia natomiast bez problemu weszła w nasze stado, nawet nie było jakiś większych syków, od razu postanowiła zaprzyjaźnić się i próbowała myć główki po kolei kilkorgu z futer, na co oni zupełnie zgupieli i w większości nawet nie protestowali :lol:
Teraz dziewczynka śpi sobie spokojnie na łóżku koło Tosi i Tolka.

Dzisiaj też do nowego Domku pojechała Tara :dance: :dance2:
Jesteśmy z Januszem ogromnie wdzięczni Marysi i Grzegorzowi, bo to Oni postanowili dać opiekę małej wiedząc, że nie jest to łatwa adopcja.
Miesiąc temu odeszła Brittunia i teraz gdy już mogli wziąć nowe futerko, wybrali właśnie płochliwą i wciąż bojącą się człowieka Tarę.
Jestem przekonana, że Tara trafiła do możliwie Najlepszego Domu, który da jej miłość i czas na przekonanie się, że ludzie są ok :D

Hania66

Post » Sob lut 16, 2013 19:48 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

bądź szczęśliwa dzieciaku :1luvu:
was przytulam :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 16, 2013 20:09 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

O rany, Tara :1luvu: super :ok: :ok: :ok:

Kubę i Zuzię chętnie zobaczę na fotach i z opisami, ale to wiadomo, jak się zaklimatyzują. Biedny Kuba, stracił wszystko i nie rozumie co się dzieje :(
Wrzuciłam Zenka na wydarzenie o poszukiwaniu domów tymczasowych. Pomyślałam, że gdyby zgłosił się jakiś fajny domek, nawet tymczasowy, to by Was odciążyło na trochę..? Czasem ludzie reagują, zwłaszcza, jak kot zdrowy i oporządzony, tylko ogłaszać go trzeba i domu szukać :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 16, 2013 22:04 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Uprzejmie donoszę, że Tarunia przed sekundą włączyła traktorek!
Zrobiliśmy jej tymczasowe centrum dowodzenia pod stołem, pod którym schowała się po przyjściu do nas - ma tam miseczkę z wodą, troszkę chrupek, posłanko i kuwetę. Co jakiś czas przychodzi przytulić się do niej Gucio (mała nadstawia główkę, żeby Gustaw mógł ją pocałować), a przed chwilą G. wczołgał się do niej i zaczął ją głaskać, a ona się tak rozmruczała, że słyszałam ją z drugiego końca pokoju!!! :) Już widzę, że będzie córeczką tatusia :)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Sob lut 16, 2013 23:10 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

O rany, ona była Wam pisana od początku :mrgreen: pamiętam, jak się zastanawialiście nad nią, ostatecznie wybierając Brittę - a Tara i tak na Was czekała. I od razu kocha :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 17, 2013 7:10 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Cieszę się bardzo :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 17, 2013 10:17 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Haniu, pokaz tego Czupurka. Przystojniak? :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lut 17, 2013 12:42 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Super wieści o Tarze! :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lut 17, 2013 14:09 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Kuba wrócił, Tara w DS

Cieszę się, że z Tarą wszystko ok :1luvu:
Od początku mówiłam, że u Marysi będzie kocie dobrze i że będzie miała czas na spokojne dojście do siebie po przeprowadzce :ok:

Kuba od południa poznaje kocich kolegów i powiem Wam, że jest super :piwa:
Ani syków, ani bójek, ani przeganiania, tylko trochę skradania się na ugiętych łapach i to wszystko.
Przed chwilą Kubełek nawet zabawowo zaczepiał Rysieńkę i biegał sobie koło budki/domku, a teraz morduje myszę z kocimiętką :ryk:

A teraz kolejna ważna wiadomość:
do nowego domku zawieźliśmy dzisiaj Zenka i Zuzię (która została przez Dużego nazwana Zosią) :dance: :dance2:
Kociaki mają bardzo fajnego Opiekuna zakochanego w nich już, a co to dopiero będzie za jakiś czas :smiech3:
Mają całą wyprawkę łącznie z dwoma drapakami i zabawkami i całe mieszkanko do dyspozycji.
Dostałam już pierwszego sms i podobno szalony Zenek poznaje nowy dom spod łóżka, a spokojna Zuzia/Zosia zwiedza odważnie wszystkie pomieszczenia :lol:
Wszystkiego dobrego w nowym życiu :ok:

Chcę też zawiadomić, że dzięki wpisowi na fb nowy domek znaleźli też.....Juniorek i Tolek :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Chwilę temu rozmawiałam jakieś małe pół godzinki z bardzo sympatyczną Panią i w wyniku tej rozmowy obaj chłopcy są zarezerwowani :ok:
Duzi muszą skompletować całą wyprawkę dla panów-kotów i za tydzień będą czekali na naszą wizytę i podpisanie umowy.

SzK wielkie dzięki za ogłoszenia na fb, a Zenka można już zdjąć z listy oczekujących na dt :D

Hania66

Post » Nie lut 17, 2013 14:25 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ Tara, Zenek i Zuza w D

Wow, ale się cieszę z domu dla Syczka i Tolka! Bo o tym, że Zenek szybko znajdzie dom byłam przekonana :)

U nas duże postępy. Co prawda w nocy Tara płakała (tak, jak przy wyjściu z transportera), więc 3/4 nocy spędziłam z nią śpiąc na kocu pod stołem (płacz zaczynał się, kiedy przewracam się do niej plecami - musiałam być zwrócona do niej, żeby mogła... PRZYTULIĆ mi się do czoła!), ale dziś od rana zwiedza mieszkanie. Nie biega jeszcze, tylko chodzi z nisko opuszczonym brzuszkiem, ale jest coraz bardziej ciekawska.

Niestety pogardziła (na razie) swoim suchym i dzisiejszym pasztetem z indyka, ale przecież ma ciekawsze rzeczy do roboty niż jedzenie :) Właśnie siedzi obok mnie, na drugim fotelu, i patrzy mi przez ramię, czy nie piszę głupot :) A miała być taka strachliwa! :D

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

[poprzednia][następna]