KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 15:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:
wolontariusz pisze:Ja zabrałem dzisiaj dwie kotki i już gonią na wolności... i proszę o wybaczenie bo tylko złapałem kociaste i jechałem dalej.... boks4 zostawiłem "brudny"... mam nadzieję, że mi dyzurni wybaczą?

Ale że niby boks 4 też wypuściłeś to taka fajna kicia myziata była 8O

Tak - kotka goni sobie po działkach.... ma swoich opiekunów i była bardzo szczęśliwa jak tylko drzwiczki z kontenerka otworzyłem...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon lis 28, 2011 15:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:cry: a ja się nią zauroczyłam
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 28, 2011 15:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze::cry: a ja się nią zauroczyłam

Jak chcesz mogę Ci dostarczyć kilka kocistych, miziastych - nawet dzisiaj!!!!
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon lis 28, 2011 15:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

a jest taka krówka na kwartantannie którą wujek Longer przytulał? w sobotę przyszła sie miziać razem z Longerem i spała z nim w koszyczku

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lis 28, 2011 15:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Tak to Biedronka - siostra Triśki.
Triśka już grzeje doupke w domku :ok:
A wczoraj byli państwo od Longerka - oddali transporterek i troszkęsię martwią bo Longerek myziasty ale coś nie chce jeść :cry: trzymamy kciuki i czekamy na wieści :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lis 28, 2011 17:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano Beatka wie. MaraS.
29.11. wt. rano Marta wie. Ewa
30.11. śr. rano Beatka wie Cookie
01.12. czw.rano Marta wie. Agata
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. Agata

Co do mnie, to chciałabym przyjść w czwartek wieczorem na dyżur do Agaty podszkolić się jeszcze trochę, a w sobotę rano mogę przyjść sama. Pytanie do Agaty - nie masz nic przeciwko temu? O której przychodzisz?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lis 28, 2011 17:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwona11 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano Beatka wie. MaraS.
29.11. wt. rano Marta wie. Ewa
30.11. śr. rano Beatka wie Cookie
01.12. czw.rano Marta wie. Agata
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. Agata

Co do mnie, to chciałabym przyjść w czwartek wieczorem na dyżur do Agaty podszkolić się jeszcze trochę, a w sobotę rano mogę przyjść sama. Pytanie do Agaty - nie masz nic przeciwko temu? O której przychodzisz?

No myślę że Agacie to na rękę będzie zabiegana ostatnio bidulka i ma mało czsu. Podam ci na pw tel do niej to się umówicie :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lis 28, 2011 20:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzięki Dorota :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lis 28, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Longer może trochę tęskni za "przybraną córeczką"... Oby potrafił się pogodzić z rozstaniem lub oby państwo zabrali małą Biedroneczkę :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 28, 2011 21:56 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:A i trwaja rozmowy z potencjalnym domkiem dla Zuzi :ok:

Zuzia dzisiaj miała coś w rodzaju kaszlu. Trzeba ją obserwować.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lis 28, 2011 22:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:A wczoraj byli państwo od Longerka - oddali transporterek i troszkęsię martwią bo Longerek myziasty ale coś nie chce jeść :cry: trzymamy kciuki i czekamy na wieści :ok:

Biedny Longi, pewnie tęskni za chatkowym gwarem, za maluchami :cry: Inka lub Biedronka powinny do niego dołączyć, bo kochał je najbardziej :kotek:
Trudno się przyzwyczaić do jego braku, zawsze w drzwiach witał nas biały miś, nasza kochana baryłeczka...
Longerku-wiele szczęśliwych lat dla Ciebie dzióbku :1luvu:

Teraz na kwarantannie pierwszy biegnie do drzwi Imbirek z maluchami, on jest przecudowny :ok:
Mała Inka często kicha, ale p. Jadzia zmierzyła jej temperaturę i była w miare w normie - podałam małej Immunodol.
Kocurek Pingwinek jest bardzo fajny, mruczy i nadstawiea brzuszek do głaskania, ale boi się nowej sytuacji, ma średni apetyt, natomiast lgnie do człowieka.
Kocia rodzinka superowa, tatuś lubi się głaskać, a maluchy rozrabiają i mały burasek (ona) bardzo wyrywa sie z boksu, więc podczas dyżuru wypuściłam ją, by poszlalała z maluchami.
Niestety za boksy schowała mi się Michalinka, zostawiłam na noc jej boksik uchylony, moze sama wróci :roll: Dziś fajnie pochodziła sobie po kociarni, ale niestety potem sie schowała :oops:
Sabincenadal bardzo łzawią oczka, posmarowałam jej.
Pozostałe kociaste ok :ok:

Dzisiaj w Chatce drzwi sie nie zamykały, urwanie łba.... Przyjechała Pani Martyna z interferonem, Pani Jadzia podała go Pędzelkowi.
Przyszła Pani Małgosia, przywiozła jedzonko i zabrałą Paulinkę na USG.
Na szczęście Paulinka jest całkowice zdrowa!!! Badania nie wykazały niczego złego, jej śledziona jest ok :ok:
Przyszła Pani, która zamierzała adoptowac Paulinkę i przyprowadziłą swoją znajomą. Nie wiem, przyszły pooglądać koty, przyniosły trochę jedzonka. Pani stwierdziła, że może adoptowałaby Imbirka, może siostrę Paulinki, która jest u p. Małgosi a może jednak Paulinkę :roll: Głowa boli... Niestety nie jest to 100% odpowiednia kandydatka, bo sama nie bardzo wie czego chce, a jej mąż powiedział,że nie chce chorego kota... :? Tłumaczyłam Pani, że każdy kociak prędzej czy póżniej choruje i trzeba brać to pod uwagę, ale Pani chyba szuka kotka , który będzie bezproblemowy... :evil:
Bardzo długo nie było wody z powodu awarii chyba rury, bo cała ulica była zalana. Dlatego na zdrowej są w zlewie nie umyte miski i łopatka :|
Józio kocha grzejniczek, nie wiedziałam,że jest aż tak ciepłolubny :ryk:
Nawet wypuszczony z woliery, zamiast na oknie, siedzi przy grzejniczku. Dorotko super miałaś pomysł, że wstawiłaś mu go do woliery :ok:
Pędzelek czasami kicha, a Zuzia nie dzisiaj, ale w sobotę przy mnie kaszlała - nie wiem czy to nie kaszel astmatyczny :( bo tak to wyglądało....
Aha - na zdrowej nie ma sensu dawać im Kitekata, bo tego nie jedzą - całe miski były pełne. Dołożyłam im pasztetu z kurczaka do tego i dopiero wtedy zabrały sie za jedzenie. Za to Whiskasa uwielbiają :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon lis 28, 2011 22:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wiesiak pisze:
Kocia Mama Ewa pisze:Po dyżurku:

Oczka [b]Gremlinków
były w fatalnym stanie :!: Proponuję im przemywać 2 razy dziennie - na każdej zmianie i na przykład smarować neomycynką tylko na noc. Pamiętajcie proszę, bo takie zaschnięte potem trudniej doprowadzić do lepszego stanu.

Ta informacja jest dla osób dyzurujących które moze nie wiedzą co jest Gremlinom i dlaczego zawsze należy przemywac oczka 2 razy dziennie.Po operacji udrazniania knałów łzowych okazalo się ze mają takie zrosty po kocim katarze ze nie dało sie udroznic kanałów.Dlatego pani doktor zaleciła przemywanie wacikiem z ciepłą wodą oczek.Potem przemywa się Betadine rozcieńczonym w soli fizjologicznej w ilości 19 ml soli na 1 ml Betadine.Nastepnie natłuszcza się pod oczkami neomycyną.
Zabiegi te trzeba wykonywać zawsze 2 razy diennie aby nie dopuscić do stanu zapalnego ktory bedzie dla kotow bardzo bolesny.W poniedziałek jak przywiozłam interferon na zdrowej w szafie zostawilam kupioną sol fizjologiczną i 2 opakowania neomycyny.Rozpuściłam też lek w strzykawce 20ml.W imieniu Gremlinków bardzo proszę o pielegnacje oczków

Obrazek

Baaardzo ważne :!: :!: :!: Ku pamięci :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon lis 28, 2011 22:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:A i trwaja rozmowy z potencjalnym domkiem dla Zuzi :ok:

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lis 28, 2011 23:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Napiszcie kolezanki co z ta mamuska, ktora rowniez przywiezlismy w sobote, to taka kotka buro-biala z przycietym uszkiem po sterylece - ulubiennica Piotra :lol: nic o niej nikt nie pisze, a ja bedac dzis i wczoraj nie zwrocilam uwagi ona jest wogole?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lis 28, 2011 23:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kolombo dzis byl u weta, ma wyciagniety dren z usunietego oczka, strasznie przy wyciaganiu plakal wyobrazam sobie jak go to musialo bolej tak jakby sznureczek chyba ze 30 cm mial wsadzodzony w ten oczodol, ale wytrzymal, dostal p/bolowy i antyb. w czwartek do kontr.
Ale juz w domu dobrze pojadl zaraz po powrocie troszke polezal a teraz biega i bawi sie.
Mysle ze wszystko bedzie dobrze tylko tyle ze oczko zaszyste, ale ogolnie rozkoszny kociak i rozbrajajaco patrzy tym jednym slicznym oczkiem.
Chyba sie udalo :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]