Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 11:03 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

meggi 2 pisze:Osoba Jo.anna, która sama się deklarowała do pomocy przy karmieniu wolszczaków, 2 tygodnie temu napisała mi pw.(do wglądu), że nie chodzi karmić kotów bo dostala kilka pw. z forum informujące ją, że koty cmentarne mają bardzo dobrze , że jest peŁno karmicieli tylko z karmą jest gorzej.

Meggi, moze warto poprosic Joanne o to, by napisala, kto jej przesyla takie info. na pw. Jak piszesz, Joanna dostala ostrzezenia na pw i to nie od jednej, ale od kilku osob. Moze warto te osoby przedstawic, bo po pierwsze: teraz zaapewne snuje sie domysly, kto to mogl byc, a po drugie, moze te osoby sprowokuje sie, by pisaly o tym publicznie, albo nie pisaly wcale. W takich sprawach musi byc jasnosc przekazu.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto lut 19, 2013 11:26 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ja tez tak uważam :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 19, 2013 12:43 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Czy w soboty będzie ktoś chodził na cmentarz? Pisałam do Fleur i trzeba by najpierw wybadać, czy w piątki tak późno cmentarz będzie w ogóle otwarty. Soboty były dla mnie wygodniejsze, bo mam je wolne i mogłabym jechać za dnia.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto lut 19, 2013 14:44 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Dorota Wojciechowska pisze:Ja tez tak uważam :ok:

Tez sie podpisze.
Albo jest niebezpiecznie, co wszyyscy powinni wiedziec, albo niech "zyczliwi" poswieca swoja energie na inne cele
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto lut 19, 2013 15:00 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

neron pisze:Czy w soboty będzie ktoś chodził na cmentarz? Pisałam do Fleur i trzeba by najpierw wybadać, czy w piątki tak późno cmentarz będzie w ogóle otwarty. Soboty były dla mnie wygodniejsze, bo mam je wolne i mogłabym jechać za dnia.

Póki p. Wiesia jest chora, soboty są nieobsadzone, pomoc mile widziana. Warto jednak pamiętać, że wtedy brama wejściowa na teren do holenderskich domków bywa zamknięta albo przymknięta (wg p. Ani wystarczy popchnąć i sprawdzić). Wtedy, jeśli nie pada, można podejść od strony cmentarnej alejki i na daszek domków wkładać pojemniki z jedzeniem przez otwory w murze.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lut 19, 2013 15:41 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

brama nie jest problemem, wysłałam neronowi PW w tej sprawie :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto lut 19, 2013 15:48 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

jo.anna, masz pw
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lut 19, 2013 16:10 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Ok, to ja w takim razie obstawiam póki co soboty. Jakby mi coś kiedyś wypadło, że nie mogłabym iść to dam znać wcześniej.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto lut 19, 2013 16:20 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

ponieważ mapki są dość skomplikowane, zapraszam chętnych w piątek do towarzyszenia mi w obchodzie i naocznego obejrzenia sytuacji ;-)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto lut 19, 2013 21:49 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Byłam dziś z meggi2 karmić kociaste. Kilka kotów się pojawiło, jadły przy nas. meggi2 nagotowała im klusek na rosołku z cielęciny i kurczaka, dodałyśmy jeszcze serduszka. Dodatkowo dostały dobrej karmy, zarówno suchej jak i mokrej. Pojadły z apetytem :D Było bardzo miło, mimo że śnieg cały czas sypał :evil:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro lut 20, 2013 12:01 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Renato dziękuje za wspólne rodzinne karmienie :D ja tylko służyłam jako przewodnik. (dla mnie to jedak ogromny wysiłek przebijania się przez ten śnieg padlam w domu jak mucha).
Jak sama widziałaś w 10 miejscach czekają kocie mordki na jedzonko. Same się przekonałyśmy ile schodzi pokarmu na 1 wizyte na cmentarzu (mała paczka makaronu z 2 piersiami kurzymi + 1,5kg serduszek drobiowych), 10 puszek, 3 kg suchego, 1 litr mleka.
Jak widze moje zamówienia z pieniedzy darczyńców są kroplą w morzu do potrzeb kotów na cmentarzu.
Rozmawialam dziś z p. Wieslawą, ma zakrzepice żył i dziś w nocy miała atak serca bardzo jest słaba, plakala przez telefon, że na pewno nie da rady iść na cmentarz do marca do stopnienia śniegu.
ObrazekObrazek
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lut 20, 2013 19:43 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

jutro ok 15 będę na cm karmić wolszczaki, jeśli ktoś chce się przyłączyć to proszę o pw.
.
jo.anna

Post » Śro lut 20, 2013 23:34 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

Fleur pisze:
mziel52 pisze:
neron pisze:A i jeśli nikt by nie mógł w ten piątek to mogę podejść po pracy.I właśnie przydałaby się mapka i informacja ile wziąć jedzenia.

Masz pw, bo na wątku bezpieczniej nie pokazywać szczegółów. Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mogłabyś mi jeszcze puścić te mapki? trochę się pozmieniały miejsca karmienia, są lepiej ukryte, jest parę nowych, mogłabym nanieść je.

czy ja moge prosić też o mapke z tymi nowymi zmianami.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lut 20, 2013 23:46 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

jo.anna pisze:jutro ok 15 będę na cm karmić wolszczaki, jeśli ktoś chce się przyłączyć to proszę o pw.
.

:ok: Szkoda że jestem tak daleko bo bym pomogła.
:? Niestety i w naszych rejonach - temat kotów jest nie do ogarnięcia pomimo starań :?
Super że się zdecydowałas wrócic i pomagać :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 21, 2013 9:27 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

jo.anna pisze:jutro ok 15 będę na cm karmić wolszczaki, jeśli ktoś chce się przyłączyć to proszę o pw.
.

:ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

[poprzednia][następna]