PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 8:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

AYO pisze:KANDYDATURY WRZESIEŃ 2011

becia_73 pisze:Ponieważ mam jakieś zaćmienie mózgu...pytanie mam :oops:
można zgłaszać kandydatów do pomocy paktowej?
Jeśli można to ja zgłaszam dwie koteczki z tego wątku-jeszcze dzieciaki
viewtopic.php?f=1&t=132979
skopiuję opisy
Werneu pisze:Amanda Walczy !!!
W DT od: 21.08.2011
Amanda była w stanie skrajnego wycieczenia, gdy dochodziła do zdrowia nagle jej wątłe ciałko odmówiło posłuszeństwa. Kotka przebywała w klatce i nagle przestała chodzić na tylnie nogi. RTG kręgosłupa nie wskazało na jakiekolwiek uszkodzenie. Nieznana jest dokładna przyczyna jej stanu, ale znany jest koszt jej leczenia. Tygodniowa kuracja zastrzyków i tabletek kosztowała ok. 100 zł, a leczenie może potrwać kilka miesięcy.
By móc pomagać w tak skrajnych przypadkach potrzebujemy wsparcia na jej leczenie.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa

81 1370 1109 0000 1706 4838 7309 z dopiskiem:

"Bezbronne Zwierzęta- Amanda" lub "BZ- Amanda"

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa
SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

ZOBACZ FILM !!!
http://www.youtube.com/watch?v=WDn3Czf5 ... r_embedded

Werneu pisze:Lilia
W DT od: 06.09.2011
Młoda około 2,5 miesiąca kotka została znaleziona w Gdyni na Karwinach w bardzo ciężkim stanie.
Praktycznie nie mogła się poruszać, nie wiadomo też ile dni nic nie jadła i nie piła. Skrajnie wycieńczona trafiła do nas przypadkowo. Kiedy dowiedziałyśmy się o tragicznym jej stanie, kotka była niemal nieżywa.

Teraz walczymy o jej życie.

Zaczęła już się trochę poruszać, lecz nadal zatacza kółeczka wokół siebie, trzęsie główką. Wiemy jedynie, że nie słyszy, powodem tego jest zapalenie ucha środkowego, nieleczone spowodowało uszkodzenie błędnika.

Jeśli chodzi o kota z takim urazem, mam bardzo duże doświadczenie, ponieważ około 3 lata temu znalazłam przed blokiem kotkę, o identycznej przypadłości. Nie słyszy i ma problemy z koordynacją ruchu tak jak Lilia. Do dziś mieszka ze mną i wcale ani mi ani jej nie przeszkadza taka choroba.
Nie mniej jednak chcemy pomóc Lili, leczenie jest bardzo długie i kosztowne.

Błagamy o pomoc w leczeniu kotki.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa

81 1370 1109 0000 1706 4838 7309

z dopiskiem:
"Bezbronne Zwierzęta- Lilia" lub "BZ- Lilia"

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa
SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

ZOBACZ FILM
http://www.youtube.com/watch?v=3pYhGoOYZQw

jasdor pisze:Poczekajcie, poczekajcie Siostry. Ja w tym miesiącu chciałabym tez poddać pod głosowanie szanownych czarownych głów pewną kandydaturę zgłoszona już wcześniej, ale teraz oficjalnie.

Uns (Marcin) ok. 15 letni chłopak opiekujący się kotami w swojej miejscowości i okolicach. Gdyby sam nie przyznał sie do swojego wieku nikt nie zgadłby, że ma do czynienia z nieletnią osobą. Poziom zrozumienia problemu kocich sterylizacji, chorób, bezdomności na okolicznych działkach, sposobu przekazywania i wypowiadania się publicznie tego chłopca przerasta niejedną dorosłą osobę.
Niedawno, gdy pewna osoba zgłosiła problem małych kociąt przebywających w jej altanie działkowej, Uns bez zastanowienia zaoferował swoją pomoc. Nie będę opisywać, jak osoba ta podeszła do forum, osób wykazujących chęć pomocy i zainteresowanych. Kociaki zostały przekazane prawie zagłodzone, w strasznym stanie, chore z KK, a jak się później okazało też PP. Z chorych kociaków ocalał tylko 1 maluszek, który nadal walczy dzielnie pod opieką Unsa.
Marcin jest uczniem gimnazjum. Dodatkowe zajęcia pozalekcyjne, bierzmowanie w tym roku. Jednak codziennie znajduje czas na bieganie do weta, podłączanie kroplówek, robienie zatsrzyków, karmienie, sprzątanie, oswajanie, szukanie domów, kastracje/sterylizacje.
Chłopak mieszka w typowym wiejskim środowisku, gdzie, jak każdy wie, podejście do kotów jest różne. Nie wstydzi się swojej działalności, próbuje w tym środowisku robić wszystko, co możliwe, żeby podnieść świadomość ludzi, że kocich noworodków nie trzeba topić w wiadrze, że wystarczy sterylizacja, aby skutecznie ograniczyć bezdomność, żę koty należy leczyć, a nie usypiać jeśli zachorują....
Poza tym ten chłopiec sam się pewnie do tego nie przyzna, ale napewno jest w swoim środowisku pokazywany palcami, jak my wszyscy nieco "nawiedzeni". Wcale się tym nie przejmuje i robi swoje, to co postawił sobie za swój cel - pomoc kotom wsiowym, bezdomnym, działkowym.

Unsowi nie brak determinacji, chęci, odwagi i samozaparcia. Jedyną przeszkodą, na jaką trafia to niestety brak funduszy na swoje działania. Ten chłopak nie ma przecież żadnych dochodów, a te, którymi dysponuje (pewnie jakieś kieszonkowe) też jest przeznaczane w celu wiadomym. Pomagają mu forumowicze przesyłając czasem parę groszy, paczkę z karmą i jakieś akcesoria.
Jest przy tym osobą tak niesamowicie skromną, uważa, że to co robi to przecież nic wielkiego i każdy na jego miejscu zrobiłby to samo. No właśnie - NIE KAŻDY !!!! czego dowody mieliśmy na wątku, który niestety, nie wiedzieć czemu został usunięty przez Moderatora. A szkoda.

Poczytajcie wątek Unsa - każdemu życzę takiego wychowania, odpowiedzialności i wrażliwości, jaką posiada ten chłopiec. Moim zdaniem takie coś powinno zostać nagrodzone i podtrzymywane, bo zdarza się niestety bardzo rzadko.
To tyle, dziękuję .

EDIT - wątek jest tu --> viewtopic.php?f=1&t=128306&start=0 zapomniałam wstawić

Mam i ja swojego kandydata w tym miesiącu. Jest to kandydat na tyle wyjątkowy, że jedyny na całym miau!!!

Kocie Hospicjum Agn
wątek viewtopic.php?f=1&t=129673

Krótko o Hospicjum: wiadomo, tu się umiera. Większość kotów to przypadki terminalne [wady wrodzone, wypadki], większość pierwszy raz w życiu ma dom, w którym może się najeść. Kotami zajmuje się Agn, udostępniając im swoje mieszkanie.

Aktualnie sytuacja Hospicjum jest dramatyczna. W ostatnich tygodniach przybyło kilka kotów powypadkowych, ale już dla kilku kolejnych - niestety - zabrakło miejsc [wiadomo, koszty, czas...].
Organizację pomocy dla tych najbiedniejszych z biednych kotów utrudnia dodatkowo fakt, że Agn musi spłacić po-Argosowy dług za leczenie kotów z Boguszyc [wątek viewtopic.php?f=1&t=127821 ].
Dodatkowo, mimo że dom Agn to hospicjum, znajdują tu schronienie kocięta [na ogół są chore albo tak małe, że nie przeżyłyby w schronisku]. Wszystkie maluchy na starcie są zabezpieczane surowicą przed pp [co znów generuje koszty...], ale niestety, surowica nie chroni przed wszystkim - ostatnio kilka kociąt choruje i wymaga leczenia.

Krótko mówiąc - przyda się każda pomoc.
Tu każda złotówka może być wydana na 2 sposoby: przedłuża czas życia, jaki pozostał kotom hospicyjnym [na ogół jest to bardzo krótki czas...] albo przyśpiesza adopcje kociąt [leczenie, szczepienia, kastracje]. A trudny jesienny czas, gdy koty zaczyną się podziębiać sprawia, że tych złotówek bardzo mocno brakuje. Pomóżmy!

We wrześniu wygra dwóch kandydatów z największą ilością głosów. Chciałabym, aby koty hospicyjne były jednym z nich. :oops:

EDIT: :oops: :oops: :oops:

Molli pisze:Drogie Czarownice.
Nie jestem w stanie przeczytać tych wszystkich waszych wątków :oops:
Czy dobrze zrozumiałam, że każdego miesiąca w tym temacie są zgłaszane kocie biedy i później jest głosowanie które koty otrzymają pomoc od Czarownic?
Jeżeli tak, to zgłaszam koty z Lubonia: viewtopic.php?f=1&t=132391
Pozdrowienia dla wszystkich Czarownic :wink:

Rzeczywiście sytuacja wymaga pilnego działania, ale wydaje mi się, że potrzebującego może zgłosić tylko czarownica.
Uważam, że ten przypadek "kwalifikuje" się do takiego zgłoszenia.

Niniejszym zatem zgłaszam oficjalnie Molli i koty z Lubonia jako kandydata do pomocy Paktu.
20-30 chorych, niewysterylizowanych kotów.
Aż strach pomyśleć co się stanie, jak nastąpi wysyp kociąt :strach:
Przyda się każdy grosz. Na leczenie, sterylki i karmę

Nie wiem, kto wygra głosowanie ( tyle kociego nieszczęścia wokół :( ), ale warto przynajmniej dać szansę lubońskim kotom.

Oczywiście będę monitorować wątek.
Zaraz idę go sobie zaznaczyć.
Ostatnio edytowano Wto wrz 20, 2011 10:17 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto wrz 20, 2011 8:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Beciu - jakie koty po studentce? Muszę to jakoś nazwać :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 20, 2011 8:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Kochane jeszcze raz pięknie dziękuję za życzenia :1luvu: :1luvu: :ok: . Aż się wzruszyłam :oops: :mrgreen: . Dziś z kolei moja kocia księżniczka ma urodziny i to w dodatku 10te. A za kilka dni będzie półtora roku jak jest z nami :D .
Mulesiu dużo zdrówka dla Mamy. Pomponmamo cieszę się że z Twoim tatą lepiej :ok: . I nieustająco kciuki za wszystkie potrzebujące czarownice, ich rodziców i zwierzaki!!!!!!!
Jeszcze pytanie do głosowania mam - czy każda z nas oddaje jeden głos czy dwa??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto wrz 20, 2011 8:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Mściwoj i Sun - to sa koty pilnie potrzebujące ogłosze, jeśli dobrze myślę.
Beciu ale jeszcze jakieś koty zgłaszałas do ogłoszeń... Nie przypadkiem ze schronu w Józefowie??
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto wrz 20, 2011 8:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

skwareek pisze:Jeszcze pytanie do głosowania mam - czy każda z nas oddaje jeden głos czy dwa??

Każda z nas oddaje jeden głos!!!
A wygra dwóch kandydatów z największą liczbą głosów.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto wrz 20, 2011 8:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Tak Agn pisała:
Wczoraj odwiedziłam porzuconą Sun i Mściwoja. Kotki w dobrej kondycji, dobrze wyglądają - za co jestem wdzięczna Asi, którą obarczono opieką nad nimi. Zostawiłam karmę dla nich i podrzucę jeszcze wióry. Niestety, ze względu na współlokatorów Asi obie kotki trafią do mnie pod koniec września...
Sun
Obrazek Obrazek
Mści
Obrazek Obrazek

Vil..chciałam zgłosić,ale nie dostałam żadnych fotek z Józefowa ..nic zupełnie ..tylko jedno zdanie..".nie ma fotek, zrobimy , wyślemy "..więc uważam ,że nie aktualne...
Ostatnio edytowano Wto wrz 20, 2011 8:12 przez becia_73, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 20, 2011 8:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

villemo5 pisze:
skwareek pisze:Jeszcze pytanie do głosowania mam - czy każda z nas oddaje jeden głos czy dwa??

Każda z nas oddaje jeden głos!!!
A wygra dwóch kandydatów z największą liczbą głosów.

Ok :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto wrz 20, 2011 8:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Skwareczku, to ja połączę życzenia dla Ciebie i Twojej panienki :piwa: Wszystkiego najlepszego, szczęścia, poukładania wszystkich swoich spraw! Buziaki od nas!
Pomponku, cieszę się, że z Tatą lepiej i za wszystki Siostry i ich bliskich trzymam kciukasy!

Mnie się wydaje, że dwa.
Aha, już Siostra Villemo odpowiedziała.
Edit: Bosh, jakie śliczne to białe jest 8O
Bure, oczywiście też.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto wrz 20, 2011 8:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Bardzo ładnie proszę :wink:
Czy kandydat do pakietu ogłoszeń jest jeden czyli temat dwóch porzuconych kotków, którymi zajmuje się agn?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 20, 2011 8:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

AYO pisze:Bardzo ładnie proszę :wink:
Czy kandydat do pakietu ogłoszeń jest jeden czyli temat dwóch porzuconych kotków, którymi zajmuje się agn?

Wygląda na to, że mamy jednego kandydata - to jest pakiet dwóch kotek ;) do ogłoszeń.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto wrz 20, 2011 8:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

villemo5 pisze:
AYO pisze:Bardzo ładnie proszę :wink:

Wygląda na to, że mamy jednego kandydata - to jest pakiet dwóch kotek ;) do ogłoszeń.

tak, bo chyba Agn chciałby im znależć wspólny dom...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 20, 2011 8:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

GŁOSOWANIE WRZESIEŃ 2011

1. :arrow: BZ - Amanda :arrow: 0

2. :arrow: BZ - Lilia :arrow: 0

3. :arrow: Uns :arrow: 0

4. :arrow: Hospicjum Agn :arrow: 0

5. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 0

GŁOSOWAŁY :arrow:
Ostatnio edytowano Wto wrz 20, 2011 10:20 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 20, 2011 8:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

ciocia Ola zacznie - AGN
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto wrz 20, 2011 8:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

GŁOSOWANIE WRZESIEŃ 2011

1. :arrow: BZ - Amanda :arrow: 0

2. :arrow: BZ - Lilia :arrow: 0

3. :arrow: Uns :arrow: 0

4. :arrow: Hospicjum Agn :arrow: 1

5. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 0

GŁOSOWAŁY :arrow: dolabra,
Ostatnio edytowano Wto wrz 20, 2011 10:22 przez AYO, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 20, 2011 9:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Pomponowa, to Ty też najpierw psia, a potem kocia jako i ja :mrgreen:
Bardzo się cieszę, że u taty określili diagnbozę i że to w sumie pikuś. Za szybką naprawę wielkie kciuki :ok: :ok: :ok:

Alez będzie niesamowite głosowanie w tym miesiącu 8O :ok: Musze mocno pomyśleć ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]