Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka... Pingusia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 11:21 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka... :-(

A ja pozdrawiam też z Podlasia!
Erin, ale gorąc się robi, co?

No, ja jestem z 50 km na południe od Ciebie, ale to prawie rzut beretem. Mogłabyś nawet rowerem podjechać. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lip 08, 2011 11:56 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka... :-(

Cześć Wujek! :)
Oj tak, gorąc się robi. A Ty w BP?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 08, 2011 13:54 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka... :-(

Jeszcze tylko 6 minut :)

Erin

Post » Pt lip 08, 2011 14:33 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka... :-(

Erin pisze:Cześć Wujek! :)
Oj tak, gorąc się robi. A Ty w BP?

W okolicach. W Bielsku też byłem - niebieska lampka w kształcie kota (wrzuciłem kiedyś zdjęcie w wątku Kociary82) wciaż czeka na nabywcę w domu towarowym. Ale się nie dziwię, bo dość paskudna jest. 8)
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lip 08, 2011 19:21 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

O, to tam mają jeszcze dom towarowy?
W Białym Bierhalle zrobili 8)

Erin

Post » Pt lip 08, 2011 19:56 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

A u nas "kociej listy przebojów" ciąg dalszy - przy okazji codziennych wizyt z Pingusią, powoziłam najstarszą szóstkę do weta na przegląd. I ogólnie OK, ale Pumek ma lekko przekroczony parametr wątrobowy, więc narazie będę podawać Esseliv, a Plamusi kreatynina wyszła 1,87 (na szczęście mocznik 40). Dostałam zalecenie, żeby też podawać nerkową karmę, jak dla Pingusi i po około miesiącu powtórzyć badania :roll:

A po tych przejściach w dzieciństwie, kiedy miała gnijącą dziurę w brzuchu po nieudanej sterylce, nie cierpi jeździć do weta. Darła się w taksówce i w lecznicy. I jak na złość, dzisiaj prawie na każdym skrzyżowaniu staliśmy na światłach :? Na szczęście po powrocie do domu, Plamusia się uspokoiła. Mądra kocia, wie że w domu najlepiej :love:

Erin

Post » Sob lip 09, 2011 7:24 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Hop, hop! Co tu tak cicho?
Wszyscy jeszcze śpią?

Erin

Post » Sob lip 09, 2011 14:16 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Dzień dobry Erin :)
PRzykro mi z powodu kotów. ze ciągle coś nie tak..
ja tez mam wrazenie, ze z moimi ciagle cos jest- tu Xelmo zapalenie oka, potem bombi łapki sparzyla, potem Xelmo znow ogon, teraz problemy brzuszkowe, a teraz zauwazylam, ze ma koci tradzik na brodce no i nieustanne zapalenie dziąseł u Bombi.
moze mialas do czynienia z zapaleniem dziasel u kiciow i moglabys mi cos doradzic??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob lip 09, 2011 14:35 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Silver, na chatul.pl znalazłam wątek o zapaleniu dziąseł i tam dziewczyna poleca, cytuję: "Tarczyca bajkalska jest bardzo skutecznym środkiem przeciwzapalnym - warto spróbować. Z naturalnych środków mogę Ci polecić przemywanie dziąseł naparem z liści białej szałwi i rumianku. Dużo też zależy od tego, co dzieje się na tych dziąsłach. Doświadczenie praktyków w tych sprawach pokazuje, że najbardziej skutecznym środkiem jest utrzymywanie higieny kociej paszczy poprzez regularne mycie zębów. Ja jestem wiernym fanem roztworu chlorheksydyny w stężeniu 0,1 - 0,2 % - częste przemywanie nim dziąseł łagodzi stany zapalne i skutecznie dezynfekuje jamę ustną."
Chlorheksydyna jest na receptę i można ja kupić w aptekach, które robią leki na miejscu. Sama przymierzam się do jej zastosowania, tylko jeszcze recepty nie zdobyłam :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob lip 09, 2011 15:25 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Witajcie Słonka! :)
U mnie większość futer ma zaczerwienione dziąsła, a Pysia trochę kamienia nazębnego.
Po wypłacie kupię im środek zapobiegający powstawaniu kamienia i chyba odkażający pysie.
Wetka mi pokazywała, tylko nie pamiętam nazwy - taki niebieski płyn.
U siebie od kilku lat, dzięki podpowiedzi jednej dentystki, stosuję DENTOSEPT A.
Świetny preparat odkażająco-dezynfekujący, bardzo skuteczny przy aftach.
To moja zmora od dzieciństwa, raz miałam chyba jakieś wirusowe, bo w pewnym momencie doliczyłam się 15 :strach:
I od tamtej pory tylko ten środek stosuję. Niestety, on jest z propolisem i ma gorzkawy posmak.
Więc u kotów trochę ciężko to stosować, bo one wybitnie nie lubią gorzkiego.
Jak nie zapomnę, zapytam jutro o nazwę tego środka u weta.

Erin

Post » Sob lip 09, 2011 16:48 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Witam
Temat ząbków i dziąsełek bardzo mnie zainteresował ...Erin zapytaj weta jak możesz o nazwę tego specyfiku o którym wspomniałaś, Milusia mojej mamy ma ciągle stan zapalny, wetka jej zalecała Dentosept A, ale fakt to gorzkie na sam widok kot uciekał :?
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Nie lip 10, 2011 11:03 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Bianka 4 pisze:Silver, na chatul.pl znalazłam wątek o zapaleniu dziąseł i tam dziewczyna poleca, cytuję: "Tarczyca bajkalska jest bardzo skutecznym środkiem przeciwzapalnym - warto spróbować. Z naturalnych środków mogę Ci polecić przemywanie dziąseł naparem z liści białej szałwi i rumianku. Dużo też zależy od tego, co dzieje się na tych dziąsłach. Doświadczenie praktyków w tych sprawach pokazuje, że najbardziej skutecznym środkiem jest utrzymywanie higieny kociej paszczy poprzez regularne mycie zębów. Ja jestem wiernym fanem roztworu chlorheksydyny w stężeniu 0,1 - 0,2 % - częste przemywanie nim dziąseł łagodzi stany zapalne i skutecznie dezynfekuje jamę ustną."
Chlorheksydyna jest na receptę i można ja kupić w aptekach, które robią leki na miejscu. Sama przymierzam się do jej zastosowania, tylko jeszcze recepty nie zdobyłam :oops:

Bianko dziękuje za info :) też to czytałam na chatulu i pójdę właśnie do weta po recepte ew. spróbuje ten rumianek i n=biała szałwie. zobaczymy..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie lip 10, 2011 11:04 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

ja mam niebieski żel wlasnie do zebow. nazywa sie FeshAid. znaczy dla kotow oczywiscie to jest:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie lip 10, 2011 13:02 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Cześć Silverku! :)
Dokładnie o ten środek mi chodziło :ok:

Jak się miewacie? U nas bardzo gorąco.
Niedawno wróciłam z Pingusią od weta.
Potem na rowerek oczywiście :P

Erin

Post » Nie lip 10, 2011 13:13 Re: Moje MPiki-druga 10 startuje*2 kółeczka znowu się kręcą ...

Ale Ci dobrze, u nas leje :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]