DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 15:01 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:
smarti pisze:to i tak one razem szansy na dom wspólny i tak nie mają.. :roll:
dlaczego ? :( :roll:

bo taka z nich niepasująca para-kto weżmie koteczkę 2-letnia razem z półroczną :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 31, 2011 15:03 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

no niby tak.. ale jak już się znajdzie kochający domek to warto zapytać, powiedzieć że koteczki są bardzo zżyte ze sobą.. może akurat coś z tego dobrego wyniknie :roll:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Pon sty 31, 2011 15:04 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:no niby tak.. ale jak już się znajdzie kochający domek to warto zapytać, powiedzieć że koteczki są bardzo zżyte ze sobą.. może akurat coś z tego dobrego wyniknie :roll:

O toto :ok: Zapytać nie zaszkodzi :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 31, 2011 15:38 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

smarti pisze:Marzenia,Edisia już w pierwszym tygodniu sty.zeszła ze sterydów,teraz schodzimy z uspokajających.
Prawie wcale się nie drapie-futerko zarasta,jak zarośnie całkiem to zdejmiemy golfik.

Stosunki z Bąblem układają się modelowo-żyją w zgodzie jak po rozwodzie :mrgreen:
tak jak myślałam piekna z nich parka :piwa:

ok, ja się po proatu upewniam, żeby wszystkie informacje docierały i były w jednym miejscu... szczerze mówiąc własnie wczoraj myślałam o tym, że się pogubiłam w tym co i jak bierze Edisia i jeszcze do kiedy...
czyli rozumiem, że autoszczepionka jest cały czas i w dużej ilosci, a pozostałe leki już w coraz mniejszych?
I jak myślisz, kiedy te testy mogą być realnie zrobione tak żeby było dobrze i żeby były wiarygodne? I rozumiem, ze najlepiej przed testami mieć już na nie gotówkę?
Pierwsza wpłata jest już zadeklarowana :D :piwa: :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 31, 2011 15:38 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Jak niedobrana, jak dziewczyny twierdza inaczej :> Ja bym powiedziała domkowi, tym bardziej, że Luna jest totalnie bezproblemowa - kuwetkuje, zaraz będzie szczepiona i odrobaczana, więc przyszłoroczne szczepienia możnaby jej robić za jednym zamachem z Melcią, tak się zgrały... Luna kocha i tuli się do każdego... dziewczyny są boskie. Ja bym im szukała razem. Kocham je obie :1luvu:

W ogóle to wpadłam na moment. Jak myślisz, że zrobię ogłoszenia tylko z trzema zdjęciami, to się grubo mylisz :> Potrzebuję przynajmniej pięciu zdjęć Mojita. I Carlita. I Luny. Ot co! :twisted:
Możesz mi wysłać na maila, masz..?

I o Mojicie nic nie wiem, więc i opis by się przydał. Głównie mnie interesuje Wielka Czwórka SOKK (Szczepienie, Odrobaczanie, Kastracja, Kuwetkowanie), ale i charakter (miziak/ gadacz/ nieśmiałek) :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 31, 2011 16:13 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Znalazłam dość interesująca lekturę http://www.pzf.pl/lektura.html . Jest o grzybicy, sterydach, toksoplazmozie i innych ciekawych rzeczach.
Całuski dla wszystkich futer :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon sty 31, 2011 16:18 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Bianka 4 pisze:Znalazłam dość interesująca lekturę http://www.pzf.pl/lektura.html . Jest o grzybicy, sterydach, toksoplazmozie i innych ciekawych rzeczach.

fatycznie :!: fascynujące :!: :evil: :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sty 31, 2011 16:21 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

może tematy nie zbyt przyjemne ale zapewne bardzo pomocne :roll:

Sunshine307

Post » Pon sty 31, 2011 16:26 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:może tematy nie zbyt przyjemne ale zapewne bardzo pomocne :roll:

zapewne :D jako relaks do poduszki przed snem... :ryk: albo do porannej kawy :ryk:

Marzenia11

Post » Pon sty 31, 2011 16:26 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine,piękny banerek masz. :(

Sz.Kocie wszystko będzie tylko się muszę ogarnąć z kocimi chorobami.
A jak teraz weszłam do Luny i Meli to spały przytulone na podusi na krzesełku(wiesz Kocie w tym "Twoim" pokoiku)-czyli juz nie ma szans-nie rozdzielę ich.
a jak to jest ze szczepieniem Luny-dlaczego ona nie miała?
i jesteś pewna że miała sterylkę?bo alareipan nie była pewna.. :roll:

.koty oporządzone kuwetowo,a teraz podróż do weta-dzień jak co dzien...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 31, 2011 16:35 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Jestem pewna, że miała, wbijali mi to do głowy trzy razy. Nie była szczepiona, bo przyszła do schronu już ciężko chora, dostała Zylexis na wejściu i od tamtej pory tylko leczona była, ani razu zdrowa na tyle, by można było ją szczepić. Aż dziwi ten rozsądek w połączeniu z tym, że jednak gdzieś w trakcie sterylkę jej robili... I nie była odrobaczana, albo mogła być w trakcie leczenia, ale nie odnotowano tego faktu.
Mam nadzieję, że masz jej książeczkę? I moją umowę adopcyjną..? Bo tam moje dane różne są, wprawdzie średnio mnie można po nich znaleźć, ale Tulę już tak, jeszcze ktoś mi ukradnie mega miziaka, co twarde robi poza... :ryk:

I spoko, ja poczekam :> Bylebyśmy zdążyły z ogłoszeniami przed rzutem kociąt, bo wtedy dorosłe siedzą na DT długo. Za długo, człowiek się przywiązuje i...

A to wydarzenie Bąbla w ogóle.
http://www.facebook.com/event.php?eid=137683456277702

Szalony Kot

Post » Pon sty 31, 2011 16:47 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

właśnie smarti apropos tej umowy adopcyjnej, podrzuć mi jej wzór na maila :)
i jak wrócisz od weta to napisz mi co aktualnie kocurki jedzą :) (nazwa karmy) żeby im zupełnie nie zmieniać menu ;)

myślałam również o podawaniu prócz suchej karmy (jak wcześniej wyczytałam z tematu o karmieniu) małych porcji rozdrobnionego mięska, np z kurczaka, bądź surowych podrobów jak np:wątróbka,serca,żołądki w połączeniu z tartą marchewką,pietruszką,selerem :)
słyszałam również o mleku, że krowie niejest zdrowe dla kota :roll: zdrowsza woda..

Sunshine307

Post » Pon sty 31, 2011 17:02 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Mleko daje się tylko specjalne, np Klara, z obniżoną laktozą. Inne może powodować biegunkę. Jeśli chodzi o mięsko - poczytaj o BARFie, to dieta polegająca na mieleniu różnych mięs, najbardziej zbliżona do naturalnej kociej. Wątróbki nie wolno dawać kotom częściej niż raz na tydzień dwa, bo magazynuje niezdrowe dla nich rzeczy, które mogą im zaszkodzić.
Jedzonko warto zmieniać czasem, wbrew pozorom. U nas na forum są całe długie wątki dotyczące żywienia, wyszukaj w kocim ABC :)

A ja zawsze wybieram jedzenie według składu. Idę do sklepu i widzę - whiskas ma 4% białka, gourmet zwykły 8%, gourmet perle 12%, któryś 14%.
U mnie teraz grane jest Royal Canin dla wybrednych. I mokry perle jak ja kupuję, jak Zuza - to droższy Hill wchodzi w grę.

Szalony Kot

Post » Pon sty 31, 2011 17:07 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Bianka 4 pisze:Szkoda, że nie można zagłosować dwa razy :mrgreen:

Ci z Warty Goldena na swoim forum pisali że głosują "z automatu" - sa takie programy co się same logują i wysyłają głos ze zmiennego IP :| Więc technicznie najprawdopodobniej Szczecinek nie ma szans o ile tego admini nie ukróca - swoją drogą wątpię żeby potrafili.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 31, 2011 17:18 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:właśnie smarti apropos tej umowy adopcyjnej, podrzuć mi jej wzór na maila :)
i jak wrócisz od weta to napisz mi co aktualnie kocurki jedzą :) (nazwa karmy) żeby im zupełnie nie zmieniać menu ;)

myślałam również o podawaniu prócz suchej karmy (jak wcześniej wyczytałam z tematu o karmieniu) małych porcji rozdrobnionego mięska, np z kurczaka, bądź surowych podrobów jak np:wątróbka,serca,żołądki w połączeniu z tartą marchewką,pietruszką,selerem :)
słyszałam również o mleku, że krowie nie jest zdrowe dla kota :roll: zdrowsza woda..

Sunshine, mleko krowie faktycznie nie jest wskazane dla kotów, dostępne jest mleko dla kotów, ale najlepsza jest woda - tyle, że nie każdy kot lubi ją pić. Szukaj karm, które nie zawierają zbóż - Taste of the wilde, Orijen (nie każdy kot chce to jeść), Applaws. Jeżeli chcesz, żeby maluchy jadły mięsko to super. Nie musisz bardzo rozdrabniać, wręcz przeciwnie. Duże kawałki zmuszają kota do gryzienia, a nie połykania jedzenia. Wtedy rozwijają się mięśnie żuchwy i czyszczą sobie ząbki. Koty są mięsożercami więc nie potrzebują dużo warzyw. Skarbnicą wiedzy na ten temat jet to forum http://www.chatul.pl/viewforum.php?f=45 . Ja swoje koty i psy karmię surowizną (od 2 miesięcy) i mają się świetnie i mają więcej energii niż wcześniej. Od czasu do czasu dostają suchy taste of the wilde - bardzo go lubią i jest w rozsądnej cenie. Do mieszanek dodaję świeżo zmielone siemię lniane dla lepszego trawienia i lepszej sierści. Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: A i jeszcze jedno, moje koty jedzą do woli i nawet mój grubas zaczyna tracić na wadze.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]