DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 11:08 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Tomasz Matkowski pisze:dobra wrocmy do konkretów. sto suk szczennych? wiem o jednej. być może nie wiem o wszystkich, może są jeszcze jedna czy dwie. absolutnie nie sto. w sumie jest pięćset psów.
która z fundacji może wejść? nie wiem. to jest trudny teren. nam się z trudem tam udaje wejść.
dlaczego viva nie weszła? Mam wrażenie, ze sami nie chcieli. O ile wiem, Tomasz L. zapraszał ich do wspołpracy. ale wygodniej jest pokrzykiwać po tamtej stronie siatki niz zakasac rękawy i wziąć się do pracy. to chyba tyle. pytania byly konkretne, odpowiedzi mam nadzieje tez, jezeli cos jeszcze to pytaj:)

może nie sto, ale koło 30-50 trudno powiedzieć bo ciąże widać przeciez dopiero po jakimś czasie, tym bardziej porsze nie pisać że max 3, bo niby skąd ta informacja jeśli nawet nie wiecie ile jest psów? Skąd ten wynik 500? A skąd info o 200 kotach które pojawiło się na allegro cegiełkowym? Tydzień czasu a nawet nie wiadomo ile jest zwierząt? to o czym my mówimy. I tu proszę się nie bronić że pan kierownik nie jest osobą decyzyjną, bo policzyć zwierzęta chyba może?

Nie chcieli wejść? Nie wcale "stoją" pod bramą od lat ale tak naprawdę nie chcą wejść. Uparci jacyś. Może o brame im chodzi bo chcą ją na złom sprzedać.

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Czw gru 01, 2011 11:17 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Panie Matkowski, już kilka razy prosiłam, aby zaprzestał pan agresywnych wypowiedzi. Ma pan tutaj do czynienia z wieloma osobami, których doświadczenie w takich sprawach jak korabiewicka jest nierównie większe niż pana, czy - tym bardziej - Tomasza Lesina. Przykład? Akcja przejmowania schronu w Boguszycach, gdzie było nie 500, a ponad 800 psów i nie 50, ale przeszło 80 kotów. Tam również były ogromne trudności związane z personelem oraz właścicielką ziemi - Bożeną Wahl.
Może zamiast ironizować i oskarżać warto byłoby skorzystać z naszych doświadczeń? Może to pomogłoby wam opanować sytuację, bo na razie - z tego co widzę i wiem - zupełnie nad nią nie panujecie.
My się chętnie podzielimy wiedzą, a i zakasać rękawy w potrzebie potrafimy. Potrzebna jest tylko dobra wola i chęć współpracy z waszej strony. A przede wszystkim udzielanie przez pana jasnych i klarownych informacji.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 01, 2011 11:24 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Ale dramat. :( Nie mogę uwierzyć w bezsilność władz urzędów nie wiem kogo. :(
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Czw gru 01, 2011 11:26 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ten cały tajemniczy sponsor to ściema, wymyślona przez właściciela terenu i byłą opiekunkę, żeby zyskać na czasie?
Wydawało się w pewnym momencie, że Viva i Pogotowie przejmują kontrolę nad zwierzętami i wtedy wyskoczył ten tajemniczy nieznajomy. Nikt go nie widział, nikt nie wie kto to, a on ma pozostać nieznany.
Ogłoszono, że zawarł ugodę z właścicielem terenu i po sprawie.
Nikt nic nie wie, nikogo nie wpuszczą i jak ognia boją się czipów i świadków.

Kierownik nie zna się na zwierzętach, główny wolontariusz nie wie na czym polega ocieplenie budy.

Ten kierownik to kierownik czy figurant, i jeżeli go zatrudnił sponsor, to czy tym sponsorem nie jest właściciel i opiekunka?

Panie Tomaszu, twierdzi Pan, że w "schronisku" nie ma ciężarnych suk.
A widział Pan kiedyś ciężarną sukę? Potrafi ją Pan rozpoznać?
A budę Pan widział?
A w Korabiewicach Pan kiedykolwiek był?

Czy tam się cokolwiek dzieje, czy tylko gra na czas?

Zaznaczam, że to moje przemyślenia i domysły po przeczytaniu wątku i obejżeniu Uwagi.
Nie mam żadnej innej wiedzy na ten temat, oprócz tej z tvn i forum.

Kropa

Od: Pt sty 09, 2009 14:57

Post » Czw gru 01, 2011 11:27 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

"Nie mogę uwierzyć w bezsilność władz urzędów nie wiem kogo."

To nie bezsilność.
To oczekiwanie, że inni załatwią za nich problem.
:twisted:

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Czw gru 01, 2011 11:27 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Po co prawo, kiedy się go nie przestrzega?????????? :evil:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 01, 2011 11:29 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Kropa pisze:Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ten cały tajemniczy sponsor to ściema, wymyślona przez właściciela terenu i byłą opiekunkę, żeby zyskać na czasie?
Wydawało się w pewnym momencie, że Viva i Pogotowie przejmują kontrolę nad zwierzętami i wtedy wyskoczył ten tajemniczy nieznajomy. Nikt go nie widział, nikt nie wie kto to, a on ma pozostać nieznany.
Ogłoszono, że zawarł ugodę z właścicielem terenu i po sprawie.
Nikt nic nie wie, nikogo nie wpuszczą i jak ognia boją się czipów i świadków.

Kierownik nie zna się na zwierzętach, główny wolontariusz nie wie na czym polega ocieplenie budy.

Ten kierownik to kierownik czy figurant, i jeżeli go zatrudnił sponsor, to czy tym sponsorem nie jest właściciel i opiekunka?

Panie Tomaszu, twierdzi Pan, że w "schronisku" nie ma ciężarnych suk.
A widział Pan kiedyś ciężarną sukę? Potrafi ją Pan rozpoznać?
A budę Pan widział?
A w Korabiewicach Pan kiedykolwiek był?

Czy tam się cokolwiek dzieje, czy tylko gra na czas?

Zaznaczam, że to moje przemyślenia i domysły po przeczytaniu wątku i obejżeniu Uwagi.
Nie mam żadnej innej wiedzy na ten temat, oprócz tej z tvn i forum.

To nie jest ściema. Ja wiem, kto to jest.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 01, 2011 11:30 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Owszem-umiemy zakasać rękawy,ale kto zagwarantuje,że po uporządkowaniu terenu nie pojawi się informacja,że p.Hela zabrała to czy tamto a p.Janek coś ukradł?Dlaczego jeden może wszystko a drugi ma powiedzieć,,przepraszam,że żyje?Jest 500 psów?Nie szczepionych?Dlaczego nie można pogrupować psów?Wyodrębnić szczenięta?Zacząć spisywać,zakładać kartoteki,wezwać weterynarzy i spisywać i opisywać?Dlaczego nie można czipów zakładać skoro miało to być na koszt organizacji?Dlaczego nic nie można tylko narzekać na Vive?Nie szkoda czasu?Dlaczego mają oddawać zabranego psa,bo został pies sprzedany do Niemiec?A jak nie oddadzą to co?
Viva nie chciała wejść?Panie Boże Ty widzisz i nie grzmisz?Bielawski z PDZ też nie chciał wejść?Lubią stać i tak stoją od lat..Korabiewice to jest schronisko od lat i Viva tak lubi sobie postać :twisted:
Waldek
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 11:39 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 11:33 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Nikt tu nie ma pretensji do pana kierownika, zdajemy sobie sprawę że jest tylko figurantem, pionkiem w grze, bez prawa głosu ale postawa zarówno pana jak i pana Tomka Lesina jest oburzająca. I proszę się nie dziwić że spotka się Pan z taką a nie inną reakcją ze strony osób od lat zaangażowanych w pomoc dla tych zwierząt ale i reakcją tak zwanej "opini publicznej". Można było zacząć szczerze, na spokojnie. Przeciez wiemy że to nie wy zamykacie bramę przed chętnymi do pomocy. Ale już ataki szczególnie na Vive są waszą inicjatywą, nikt Was nie zmusza do tego.

Tajfun

Post » Czw gru 01, 2011 11:34 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Po pierwsze gdzie jest prokurator, on ma prawo dać nakaz wejścia na teren prywatny. I w tej chwili nie jest ważne ile zwierząt było tam pochowane, bo każde z tych zwierząt umierało w cierpieniach i prokurator powinien o tym wiedzieć i to już jest powód aby wejść na teren gdzie znajdują się zwierzęta. Jak może być tak, że fundacja do tego powołana chce wejść na teren i pomóc zwierzętom, a nie może tego zrobić. Czy prokurator tylko dba o swój tyłek, bo to wszystko jest grubymi nićmi szyte. Policja nic nie robi, prokurator też, a to wszystko z naszych podatków.
Przed kamerami wszyscy mówią"bla, bla, bla" z czego nic nie wynika, a najgorsze jest to, że nawet czwarta władza czyli dziennikarze w tym wypadku nie mogą nic zrobić, bo ziemia jest prywatna. Ale psy prywatne nie są, ale kazdy z nich cierpi osobno. A Pan właściciel nie dość że pyszczy przed kamerami to jeszcze odjeżdża dobrym samochodem i nic go nie inetersuje czy psy mają co jeść i w jakim są stanie. Jak chce sprzedać ten teren to niech odda psy, poleczy się je, porozwozi się je do nowych domów, a on teraz odzyska. I nie wciskajcie nam ciemnoty, że będziecie robić fosę dla niedźwiedzi, bo po co fosa, na terenie który zaraz ma być sprzedany.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw gru 01, 2011 11:36 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Tajfun pisze:Nikt tu nie ma pretensji do pana kierownika, zdajemy sobie sprawę że jest tylko figurantem, pionkiem w grze, bez prawa głosu ale postawa zarówno pana jak i pana Tomka Lesina jest oburzająca. I proszę się nie dziwić że spotka się Pan z taką a nie inną reakcją ze strony osób od lat zaangażowanych w pomoc dla tych zwierząt ale i reakcją tak zwanej "opini publicznej". Można było zacząć szczerze, na spokojnie. Przeciez wiemy że to nie wy zamykacie bramę przed chętnymi do pomocy. Ale już ataki szczególnie na Vive są waszą inicjatywą, nikt Was nie zmusza do tego.

Ja mam :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 01, 2011 11:43 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

A dlaczego niemieckie organizacje mają coś dać na pomoc dla zwierząt?Może byśmy tak wreszcie przestali zwalać swoje problemy na innych i swoje brudy prali sami?Niby dlaczego inni mają za nas problemy rozwiązywać?
Waldek
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 11:46 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Proszę Państwa,

jeśli ktoś z Was zna niemiecki, może by się poświęcił i dał znac - np. na niemieckich psich forach internetowych - jak ta sytuacja NAPRAWDĘ tu wygląda?

8)

Bo cosik mi się wydaje że do NIemiec przekazuje się jedną wielką ściemę. :evil:

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Czw gru 01, 2011 11:48 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Już poszła opowieść z cyklu,,bajki cioci Adelajdy,,?Czy mnie się to wszystko śni?Chcę się już obudzić.
Waldek
Elżbieta

Post » Czw gru 01, 2011 11:51 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
Tajfun pisze:Nikt tu nie ma pretensji do pana kierownika, zdajemy sobie sprawę że jest tylko figurantem, pionkiem w grze, bez prawa głosu ale postawa zarówno pana jak i pana Tomka Lesina jest oburzająca. I proszę się nie dziwić że spotka się Pan z taką a nie inną reakcją ze strony osób od lat zaangażowanych w pomoc dla tych zwierząt ale i reakcją tak zwanej "opini publicznej". Można było zacząć szczerze, na spokojnie. Przeciez wiemy że to nie wy zamykacie bramę przed chętnymi do pomocy. Ale już ataki szczególnie na Vive są waszą inicjatywą, nikt Was nie zmusza do tego.

Ja mam :twisted:

chodzi mi o pretensje o nie wpuszczanie czy nie wydawanie do adopcji, doskonale chyba wszyscy zdają sobie sprawę że on w tym temacie nie ma poprostu nic do powiedzenia, ale jeśli chodzi o całą resztę, o podejście do ludzi którzy chcą pomóc, o oszukiwanie w TV,na FB, na stronie internetowej itd że jest pięknie że wszystko można, o zbiórkę pieniędzy i wszelki niejasności z tym zwiazane, o rzeczy które mógłby zrobić a wygląda na to że i tak nie robi, o bezpodstawne oskarżenia wobec Vivy i jeszcze wiele rzeczy na które wpływ ma, tak o to pretensje są uzasadnione :)

Tajfun

[poprzednia][następna]