K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 27, 2010 12:42 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kropeczka13 pisze:Wieści z Domu Kalinki-Strzałki:
"Kalinka ma się dobrze,je jak smok ze swojej miski i jeszcze wyjada Tygryskowi.Biegają jak szaleni a Tygrys ją liże.Sika do swojej kuwetki a kupki do tygrysiowej"

nooo to superowo się ma kicia...

co raz bliżej setka :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob lis 27, 2010 17:19 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

JoAnn pisze:Zaginęła kotka w sosnowcu-zagórzu 24 listopada w okolicy ulicy Lenartowicza.Jest bura z białymi końcami łapek i białym brzuszkiem,ma rok,jest wysterylizowana,ma czerwony nosek,jest wychodzaca.

Błagam pomóżcie to juz moj drugi kot który zaginął tam w tym roku.Nie wiem co sie dzieje.Koty sąsiadów sa i nic im sie nie dzieje a moje gdzies przepadaja.Jestem załamana-juz nigdy nie będę miała kota wychodzacego.

Nie załamuj się- mnie także moja Tigra wychodząca zaginęła i nie było jej aż tydzień ,prawie straciliśmy nadzieję. Kotka znalazł bardzo wcześnie rano przed naszym domem mój mąż. Doradzam szukać właśnie bardzo późno w nocy lub bardzo wcześnie rano, w ciągu dnia wszędzie jest taki szum , że koty się chowaja. Pamiętam, że z przypadków opisanych na tym wątku znalazły się Filipek i Skierka - które wypadły z okien, a także moja wychodząca Tigra -każdy z tych kotów znalazł się dopiero po kilku dniach. Nie znalazł się chyba tylko Ramzes :( o ile pamiętam zaraz po umieszczeniu w DT zwiał, nie był więc zupełnie związany z domem.
Rozwieś ogłoszenia, nie trać nadziei koty się znajdują, nie wszystkie -ale warto AKTYWNIE szukać.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lis 27, 2010 17:31 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

W związku z ukończeniem bazarku z moją biżuterią bardzo proszę Miłe Panie o wpłaty wszystkich kwot za wylicytowane rzeczy bezpośrednio na rachunek stowarzyszenia "Nadzieja na Dom" podany na str. 1 wątku kociej chatki z adnotacją " darowizna na cele statutowe stowarzyszenia " . Natomiast uprzejmie proszę o podanie mi na pw adresu na który mam wysłać przesyłkę - ewentualnie innego sposobu przekazania zakupu , który będzie dla Was wygodny. Dziękuję i pozdrawiam , Gosiakot

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lis 27, 2010 17:35 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Dzisiaj swoje miejsce na ziemi znalazła Bianka :D
Z brzydkiego kaczątka stała się pięknym czystym łabądziem
Obrazek Obrazek
Zamieszkała w Sosnowcu z dwoma kocimi towarzyszami kocurkiem i kotką :mrgreen: Jak tylko Duzi przyjechali po nią to wpakowała sie na kolana i oczarowała ich, łasiła sie, przymilała, nawet zgobiła - byli nią zachwyceni 8) trafiła do domku w którym kocha sie zwierzaki, nawet na wakacje będzie jeździć ze swoją nową rodzinką :smokin: coś czuje że będzie rozpieszczana :mrgreen: mam nadzieje że szybko dogada sie z kocim towarzystwem i doczeka tak swojej starości :ok:
Oczywiscie Chili wykorzystała okazje i też wpakowała sie na kolana 8O i została na maxa wymiziana :mrgreen:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Sob lis 27, 2010 17:39 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kleo pisze:Dzisiaj swoje miejsce na ziemi znalazła Bianka :D
Obrazek Obrazek
Zamieszkała w Sosnowcu z dwoma kocimi towarzyszami kocurkiem i kotką :mrgreen: Jak tylko Duzi przyjechali po nią to wpakowała sie na kolana i oczarowała ich, łasiła sie, przymilała, nawet zgobiła - byli nią zachwyceni 8) trafiła do domku w którym kocha sie zwierzaki, nawet na wakacje będzie jeździć ze swoją nową rodzinką :smokin: coś czuje że będzie rozpieszczana :mrgreen: mam nadzieje że szybko dogada sie z kocim towarzystwem i doczeka tak swojej starości :ok:
Oczywiscie Chili wykorzystała okazje i też wpakowała sie na kolana 8O i została na maxa wymiziana :mrgreen:

Ojej super :ok:
łezka mi się w oku zakręciła.
:1luvu: Powodzenia kotuniu :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lis 27, 2010 17:44 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Byłam w chatce z doskoku, podałam leki

Psotka w przyszłym tygodniu mogłaby iść na sterylke. Jak naprawiałam gniazdko to skoczyla mi na plecy :twisted:

Ruda załamka - uszy kopalnia i moze to nie jest świerzb tylko ten gronkowiec a to co na szyi to moze swierzb skórny a nie uszny. Trzeba ja zdiagnozować bo to koszmar, Terenia się tym zajmie.

Malenka grzeje się przy kaloryferku a Kostek z Padre mi asystowali przy każdej czynności, tez elektrycy i znają się na gniazdkach jak nikt :twisted:

maluchy - krówek dostał unidox 1/4 tabletki, u dwóch grzyba spryskalam ale dawajcie im bakterie jogurtowe do jedzenia i immunodol tez pokruszony

i na koniec biedny Guido - wygląda jak Sylwester z bajki, ale bardzo płacze przy siku, dostał Convenie i Tolfine - jutro do podania kolejny zastrzyk, czy ktoś poda? trzymam kciuki za chlopaka, momentami krzyczał z bólu :cry:

u Mary Czandra charczy, dostala inmunol i unidox wieczorkiem
Lenka tez na unidoxie

a ja mam wiadomosci z domu Tani :kotek: , zaraz wpisze na jej watek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lis 27, 2010 17:53 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Filomen pisze:i na koniec biedny Guido - wygląda jak Sylwester z bajki, ale bardzo płacze przy siku, dostał Convenie i Tolfine - jutro do podania kolejny zastrzyk, czy ktoś poda? trzymam kciuki za chlopaka, momentami krzyczał z bólu :cry:

Ja mogę podać :piwa: nawet kroplókę :ryk: .
Nie poważnie mogę podać ale dopiero ok 19:30 ędę w kociej chatce
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lis 27, 2010 18:39 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Ewa jeszcze raz dzięki za dostarczenie leków i cenne wskazówki.
Jak spojrzałam na te zdjęcia Bianki to mi się przypomniała historia kumpla, któremu koleżanka umyła okno, a do czasu nim to się stało chłopak był przekonany, że jego parapet jest po prostu szary :ryk: Super wieści Kleo :ok:
Niestety Hanka zaczęła kichać :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lis 27, 2010 18:44 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Mara S pisze:Ewa jeszcze raz dzięki za dostarczenie leków i cenne wskazówki.
Jak spojrzałam na te zdjęcia Bianki to mi się przypomniała historia kumpla, któremu koleżanka umyła okno, a do czasu nim to się stało chłopak był przekonany, że jego parapet jest po prostu szary :ryk: Super wieści Kleo :ok:
Niestety Hanka zaczęła kichać :(

jak się bardziej rozkicha to daj tez ten unidox, moze juz wczesniej byla zarazona od Leny? niewazne z resztą - zobacz jak sie czuje i podawaj jej tez jakby sie pogorszyło

Filomen

Post » Sob lis 27, 2010 19:00 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob lis 27, 2010 19:30 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

[quote="Kropeczka13"]Obrazek

bidusia mała, mam nadzieję, że wszystko się pozrasta dobrze i koteczka bedzie śmigać jak nowa.
W sumie po powinna mieć na imię Lucky - szczęściara, ze udalo sie ją uratować i trafiła na taki opiekuńczy domek :D

przypominamy nieśmiało ze mamy dług w lecznicy - prosimy o chociaż parę groszy na Stłuczkę albo moze jakiś bazarek?

Filomen

Post » Sob lis 27, 2010 20:02 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kleo pisze:Dzisiaj swoje miejsce na ziemi znalazła Bianka :D
Obrazek Obrazek

SUPER :ok: Asiu jeżeli to ten domek z którym rozmawiałam to jestem na 100% pewna że Bianka dobrze trafiła :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lis 27, 2010 20:17 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Dorota rozmawiałam dziś z panią z Mysłowic jest zainteresowana adopcją Ajaxa lub Tosi od karmicielki.Sama nie wie którego kotka chce ma dzwonić.

Wczoraj Pan który adoptował Nimfę uświadomił mi że są koty które kochaja inaczej 8O Czyli nie za bardzo lubią człowieka,nie za bardzo innego kota natomiast kochają psy.I okazało się że Nimfa chyba mieszkała kiedyś z psem.Bo od pierwszego dnia pokochała psa stacjonarnego .Z nim śpi ,z nim się bawi i jee z jednej michy :mrgreen:

MIESZKAŃCY KOCIARNI
Wszędobylski Kostuś
Obrazek
Piękna Ruda
Obrazek
Poniedziałkową adopcję Rudej odwołałam .Ruda ma zmiany na skórze ala- grzybopochodne ,zaczynając od karku ,po zewnętrzne płatki uszu aż po łopatki.Na karku ma kolejne rozdrapane rany(nadal stawiam na gronkowca)
Dostojny i przytulasty Padre
Obrazek
Nieśmiała Malenka
Obrazek
Spokojna Psotka
Obrazek
Dostojny Gryzak.Zwróćcie uwagę na jego oczy, jak widać w nich cierpienie tego kota:(
Obrazek
trzymam za niego ogromne kciuki :ok:
Krawatek synek Milusi
Obrazek
Banda od Alienor 3 baby (dwie biało-czarne i czarna)i chlopczyk pregusek.Adopcja pręguska przewidziana na wtorek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lis 27, 2010 21:10 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

[quote="mar_tika"]Dostojny Gryzak.Zwróćcie uwagę na jego oczy, jak widać w nich cierpienie tego kota:(
Obrazek

bardzo biedny koteczek, szkoda, ze do nas nie trafił wcześniej :(
mam pytanie czy jutro podacie mu zastrzyk tolfine czy przyjechać?

Filomen

Post » Sob lis 27, 2010 22:23 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Moi Drodzy,
w związku z rezygnacją Marty ze stanowiska wiceprezesa, uprzejmie informują, zarząd zaproponował to stanowisko Dorocie Wojciechowskiej, która je przyjęła.
Ze wzgledu na te zmiany zostało zwolnione miejsce w Radzie Nadzorczej, obejmie je Gosia Szulińska, też się zgodziła.
Czekają nas kolejne zmiany w KRS ale zarzad musi podjąć kilka waznych uchwał i jest konieczne jak najszybsze dopełnienie formalności.
Serdecznie dziekuję Marcie i życzę Dorocie oraz Gosi sukcesów.

Filomen

[poprzednia][następna]