PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 14:32 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

seja pisze::ryk:
Na koniec dnia musi być coś pozytywnego, dla równowagi :)

Tak było, nic strasznego już się nie stało, piątkowy wieczór upłynął na miłym spotkaniu towarzyskim z którego bez zadnych sensacj wróciłam do dom cała i zdrowa komunikacją miejską.

Sobota na sprzątaniu - jak zwykle.

A dziś z samego rana poszłam do lasu na spacer.
Kto rano wstaje - ten spotyka dziki 8O
Niestety dzikom zdjęcia nie zrobiłam, bo była chwila konsternacji na leśnej scieżce kto ma uciekać, na szczęście to dziki postanowiły wziąć nogi za pas.
Czasem mi piesa brakuje, samemu łazić po lesie muszę :? . (Wojtek miał pracę)
A w lesie jest pięknie - jesień:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie paź 30, 2011 13:16 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

Kurcze mieszkam na 11 piętrze dziś cały czas od rana winada nie działa :evil: , a ja z ciężkimi transporterami do weta, ze śmieciami (duże ilości) , potem z ciężkimi zakupami do góry....
Masakra, heh widoków na morze sie zachciało :lol:

W adopcjach zastój. Muszę wziąć się za kolejne ogłoszenia.
Apisek dziś odrobaczony Milbemaxem, po czodole juz wszystko zagojone elegancko, bardzo ładnie wygląda, nawet się zbytnio nie wklęsła tam skóra - można go ogłaszać.

Tolka dostała wczoraj advocate na okoliczność świerzba usznego i muszę jej czyścić uszy codziennie i maść zapuszczać.

Wczoraj przybył nowy tymczas - Morwen z lecznicy od dr Dominiki dolecza się jeszcze z grzyba, jadę z Imawerolem póki co.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie paź 30, 2011 13:34 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

Tola jest cudowna, dawno nie widziałam kociaka, ktory by mi tak zapadł w serducho :D Słodka jak nie wiem :D
I Micek jest świetny, nie dlatego, że rudy, chociaż to też plus ;] Ale jak mi wlazł na kolana, to mogłam tak siedzieć i siedzieć i siedzieć..A właściwie to kucać w sumie ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie paź 30, 2011 13:54 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

Tola i Oluś, czasem się mylę i mówię Ola i Toluś :lol:
Są bardzo zżyte jak rodzeństwo, byłoby rewelacyjnie gdyby poszły do adopcji razem, ale nie będę się przy tym upierać, bo i tak nie mam zadnych telefonów o koty ostatnio.
Kociaki rosną a chętnych na ds nie widać - oba kociaki przybrały w ciągu ostatnich 2 tyg. po około 300g, (Oluś waży już prawie 1,5kg, a Tola 1,1kg)
Obrazek
Obrazek

A co do Micusia, wszystkie pozostałe moje koty Tygrys i Bleki, Jasiu i tylko Ciunek nieco mniej wobez gości zachowują się tak jakby były kompletnie zaniedbane przeze mnie, ładują się gościom na kolana i wymuszają głaskanie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie paź 30, 2011 14:05 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

Mnie rozbawiło najbardziej ich zazdrośnictwo - jak to, jak to...głaszczesz jego? Ja jestem ważniejszy! I ziuuu, wpychamy się pod rękę :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie paź 30, 2011 14:21 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+3)

Apisek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie paź 30, 2011 16:30 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+2)

Hahaha...Apisek na focie nr 1 wygląda jak mutant... nie ma oka, ale za to czworo uszy :D
W sumie tak to niby jest, że po stracie jednego zmysłu inne się rozwijają bardziej...

KaleidoStar

Post » Nie paź 30, 2011 16:48 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+2)

Z tyłu za nim schował się jego brat Agatek - to jego te drugie uszy.
Ale spoko zrobię ogłoszenia kot bez oka z czterema uszami - na pewno będzie duże zainteresowanie :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie paź 30, 2011 17:13 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+2)

Tylko uważaj na szalonych naukowców... jeszcze mu usuną drugie oko, żeby sprawdzić, czy zaowocuje to szóstką uszu :P

KaleidoStar

Post » Nie paź 30, 2011 22:02 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (13+2)

Hej! BŁAGAM O POMOC W IMIENIU STARSZEJ PANI KARMICIELKI Z GDYNI OBŁUŻA! MAMY 5 KOCIĄT W WIEKU OK 5 TYGODNI Z SILNYM KK (ZAROPIAŁE OCZKA I NOS). KOCIAKI OSWOJONE, MATKA POZWALA JE ZABRAĆ. MIESZKAJĄ W OBSKURNYCH WARUNKACH! PANI NIE WYTRZYMUJE JUŻ NERWOWO BO BRAKUJE JEJ PIENIĘDZY A KOTÓW DO KARMIENIA, MIMO PRZEPROWADZONYCH OSTATNIO SERII ZABIEGÓW STERYLIZACJI I KASTRACJI, STALE PRZYBYWA! W KOCIARNI, O KTÓREJ MÓWIĘ, JEST KOTÓW 18, W INNYM MIEJSCU JEST 6!!! NIESTETY W TEJ CZĘŚCI OBŁUŻA PANUJE POLITYKA NIE USYPIANIA ŚLEPYCH MIOTÓW, MIMO ŻE PANI WERONIKA JUŻ NIE RAZ O TO PROSIŁA CZŁOWIEKA W KTÓREGO OGRODZIE MIESZKAJĄ KOTY, A KTÓRY JEST POJEBANYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE WIEM CO ROBIĆ, TE KOTY SPĘDZAJĄ MI SEN Z POWIEK A W DOMU MAM KOLEJNY ATAK GRZYBICY!!!!!!!!!!! :cry: BŁAGAM POMÓŻMY PANI WERONICE I WEŹMY CHOCIAŻ 1 KOTKA! ONA NIGDY NIKOGO O POMOC NIE MA ODWAGI POPROSIĆ A JEST OSOBĄ NIEPEŁNOSPRAWNĄ (MA PROBLEMY Z CHODZENIEM)!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Nie paź 30, 2011 22:24 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14+2)

BinaDina, sytuacja jest patowa, u mnie 19 kotów teraz w mieszkaniu, w adopcjach zastój mam, jeden kot z grzybem - Morwen, mam nadzieję, że domowa izolacja wystarczy, że nie pozarażają mi się inne koty. W lecznicy na Jaskółczej mamy kolejne koty pkdt do zabrania....
Ja na razie nie mam pola manewru aby zadziałać :( .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 31, 2011 7:06 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14+2)

Dostałam zdjęcia z DS koteczki Czapeczki (teraz Saga) z 'przedszkolaków', wyadoptowanej w maju, mieszka z 3 pieskami i żyją w wielkiej przyjaźni:
Obrazek
Obrazek
Saga i pieski Neo, Sigge i Yatzy
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 31, 2011 9:39 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14+2)

Cudne mają życie :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon paź 31, 2011 11:00 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14+2)

Czarne Bractwo :mrgreen: :
- Czarny Brat
- Czarna Siostra
- Morwen
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 31, 2011 16:55 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14+2)

Zainwestowałam prawie stówę w płatne i wyróżnione ogłoszenia, bo adopcje mi stoją i robi się coraz bardziej tłoczno, mam nadzieję, że coś ruszy.
Tak poza tym na ramieniu wyskoczyła mi jedna mała dziwna zmiana, jakby grzybowa :roll: , być może to jeszcze od Bazylki, bo od Morwena to chyba w 2 dni by mi nie wyszło. Nic zobaczymy co będzie dalej. Strasznie grzybny sezon coś ostatnio :evil:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]