Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 17:27 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Już wiem. W ogłoszeniach ona widniała jako Bulinka :) już rozesłalam maila by zdjąć ogłoszenia :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 26, 2010 18:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Dzisiaj niestety żadnej adopcji :?

w jedynce pod kocem odkryłam takie małe cudo,
dziewczynka nr. 86, chowa się, po wyjęciu mega miziak, nie chce jeść
ObrazekObrazek
drugi bojaźliwiec, schowany w budce, nie chciał jeść, ale w końcu się skusił i zjadł pół saszetki, śliczny rudo biały kocurek nr.107
Obrazek
no i źle wygląda ten kotek z dwójki, nr. 144, chudy potwornie, boczki zapadnięte, sierść nastroszona tylko te wielkie przerażone oczka, niestety dzikawy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 26, 2010 18:52 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Ta dziewczynka nr 86 to mi jakiegoś kota przypomina.... :roll: albo jest tylko podobna do jakiegoś kota. Trochę podobna jest do Pauliny, ale też do innej kotki, która byla od kocięctwa w schronie, a później poszła do adopcji. Mam nadzieję, że to nie jest żaden zwrot.....
rudasek śliczny
dzikusek biedny
:(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 26, 2010 18:53 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

dzis wizyta w Seidlu :D ..
maluszki dostaly pysznej pasty :mrgreen: :ok:
panny po magicznej pigulce :mrgreen: :ok:
Pan Artur dostal pogadanke i zobaczymy co dalej :roll: ..
dla mnie jest jakis dziwny :roll: ..nieprzygotowany :roll: ..
zdziwiony,ze kot ma byc kontrolowany i wyprowadzany w szelkach 8O ..
ze maja byc zabezpieczone okna i drzwi 8O ..
ze kot nie moze chodzic gdzie chce po podworku samopas 8O ..
narazie Pan Bilbo zostaje u mnie za tydzien ciag dalszy leczenia :ok: ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro maja 26, 2010 19:17 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Dziewczynka nr 86 to jedna z dwóch panienek oddanych razem już jakiś czas temu. Przyszła razem z tą biało-czarną kotką, która ma takie odpały, że raz jest miła a za chwilę się wścieka.
Koteczka z drugiego boksu 144 - ona nie chciała w ogóle jeść w szpitalu w boksie ani w klatce. Dopiero wypuszczona na boks ogólny zaczęła podjadać. Ta kotka trafiła do schroniska wysterylizowana. Niestety nie sądzę, żeby sobie poradziła.
Dziś popołudniu do domków poszła reszta kociąt. O osiemnastej nie było już żadnych maluchów.

Zawiozłam dziś maty do odgrodzenia wybiegów. Ponad półtorej godziny zajęlło nam z Tomkiem ogrodzenie tylko trzeciego boksu. Zabrałam tez drewniany domek z wybiegu trzeciego do renowacji, bo gwoździe z niego wystają, rozpadał się. Spróbujemy go odnowić. Są jeszcze dwie drewniane budki do odnowienia.
Czy ktoś będzie w weekend?
Trzeba wziąść papier ścierny i oskrobać domki. Nie sądzę, żeby udało się je odmalować. Za mało czasu. Chyba że ze dwie osoby na domek z papierem ściernym w sobotę i w niedzielę dwie do malowania. Będe też potrzebować pomocy przy rozłożeniu i przymocowaniu mat. Tu potrzebna dodatkowa osoba.
Przydałyby się na wybiegi jakieś nowe koszyki, albo drewniane konstrukcje z leżankami do wylegiwania się w słoneczku. Słońce dobrze kotom zrobi.
Chciałabym jakoś urządzić sensownie te wybiegi. Może jakieś budki dla kotów drewniane, jakies wieże wiklinowe itd. Muszę coś na bazarki poszperać.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro maja 26, 2010 20:00 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

ruru pisze:no i źle wygląda ten kotek z dwójki, nr. 144, chudy potwornie, boczki zapadnięte, sierść nastroszona tylko te wielkie przerażone oczka, niestety dzikawy
Obrazek

W przelocie pozwalała mi się głaskać, jest bardzo, bardzo wystraszona, ale nie sądzę, żeby była bardzo agresywna. Co jesteśmy w schronie to zawsze na dwójce jej wypatruję. Ale na Twoim zdjęciu coś bardzo marnie wygląda :(. Martwię się o nią :(

CoolCaty pisze:Czy ktoś będzie w weekend?

My w sobotę
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro maja 26, 2010 20:33 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kiche, na zdjęciu to ona jeszcze dobrze wygląda
ale na żywo to dramat, zapadnięte boczki, szkielecik
a duża jest dziewczynka, piękna,
mnie się nie dała dotknąć, zwiewała :(
ObrazekObrazek

89(Jaśmina) razem z biało czarną nr. 223(Malina)siedziała pod kocykiem, biało czarna była super miła- zrobię im ogłoszenia jeśli nie mają
Obrazek
89 Jaśmina podobna do mojego ruru i troszkę do Makatki
Obrazek
mamusię nakarmiłam i okazało się, że to już była jej 4 saszetka :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro maja 26, 2010 20:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Jaśmina jest podobna do Bonuska ;)

Pomyśle nad tekstem i tej koteczce 144 założę jutro wątek. Wiem, małe szanse, ale nie mogę tak spokojnie się przyglądać :( Może ktoś się znajdzie, jakiś DT, może jeszcze jest dla niej szansa.....

WarKotka

Post » Śro maja 26, 2010 21:00 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

super by było Kiche, załóż koteczce wątek
masz dobrą rączkę do watków
na pewno znajdzie dom :ok: :ok: :ok:

ja spróbuję poogłaszać tego psa, taki delikatny
zabrany z domu gdzie go głodzili, osoby niepełnosprawne umysłowo
ma ranki na nóżkach, w schronisku się nie zagoi :(
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro maja 26, 2010 21:36 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

89(Jaśmina) razem z biało czarną nr. 223(Malina)siedziała pod kocykiem, biało czarna była super miła- zrobię im ogłoszenia jeśli nie mają
Obrazek

Jakie ma oczyska :1luvu: z tymi zielonymi ślepkami tak mi przypomina mojego Felusia (w schronisku nazywał się Fido [*])
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Śro maja 26, 2010 21:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Jasmina jest bardzo podobna do Karmi, ale na szczescie to nie ten sam kot

ponizej Karmi
Obrazek

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro maja 26, 2010 22:04 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

abradaque pisze:89(Jaśmina) razem z biało czarną nr. 223(Malina)siedziała pod kocykiem, biało czarna była super miła- zrobię im ogłoszenia jeśli nie mają
Obrazek

Jakie ma oczyska :1luvu: z tymi zielonymi ślepkami tak mi przypomina mojego Felusia (w schronisku nazywał się Fido [*])

Tak podobna troszkę do Fido- Felusia, dobrze go pamiętam, tak mi przykro...

Malina, oczy ma niesamowite czysty szmaragd:
ObrazekObrazek

Jaśmina jest drobniutka i mniej rudawa ale z pyszczka troszkę podobna do Karmi
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro maja 26, 2010 22:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

wiadomo kiedy ta kotka 144 trafiła do schronu?

WarKotka

Post » Śro maja 26, 2010 22:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

kiche_wilczyca pisze:Pomyśle nad tekstem i tej koteczce 144 założę jutro wątek. Wiem, małe szanse, ale nie mogę tak spokojnie się przyglądać :( Może ktoś się znajdzie, jakiś DT, może jeszcze jest dla niej szansa.....

viewtopic.php?f=1&t=111857

ruru kochana, jakbyś mogła magiczny bannerek..... bo chyba tylko magia może ją uratować :(

WarKotka

Post » Czw maja 27, 2010 6:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Koteczki biało-bura i biało-czarna...
Już im jakiś opis zrobiłam...
Trzeba tylko ogłoszenia wrzucić..
Biało-czarna jest miła...jak jej się chce. Czasem tak wrzeszczy, że uszy bolą i podejść nie można... Pani Mariola i Sis nie chciały mi uwierzyć, że ona miła jest...
A śliczne są obie.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Koteczka 144 jest śliczna.. Dobrze, że założyłaś jej wątek... Może jednak ktoś da jej szansę...
Oby.

Ja w ten weekend też będę w któryś dzień. W przyszły mnie nie ma.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]