Moje MP6 i ... -cz. szósta-kończymy imprezowo i wspominkowo

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2010 11:17 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Urlopowiczka się nam pokazała! :D
Pogoda dopisuje?

Psiama, a może by ją spróbować metodą "ludzką" - wygrzać. Jakiś termofor, albo butelka z ciepłą wodą do legowiska :roll: Jeśli ją boli, to może będzie chciała z tym leżeć. Na zapalenie pęcherza u znajomego psa wet zalecił dawanie jogurtu naturalnego, bo zakwasza mocz. Nie wiem czy u kotów też, ale jogurt się chyba z barfem nie kłóci :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon maja 31, 2010 11:18 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Ten jogurt to oczywiście jako dodatek do leków, a nie zamiast nich :wink:

mmk

Post » Pon maja 31, 2010 11:27 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Dzieki dziewczyny :1luvu: Każada rada cenna :ok: .

Izu, WET jest niemal pewna, że to zapalenie pęcherza (jutro wynik badania moczu), wydotykała, osłuchała, sprawdziła wyziewy z pychola, temperaturę , no i całą okolicę wiadomą, obejrzała mocz, spytała o zachowanie kota, itd. itp. . Powiedziała mi , że nie ma co się bać, bo to malutki problem i rozprawimy się nim raz dwa.
Poniewaz Rózia rozpoczęła antybiotykoterapię równolegle zacznę jej podawać probiotyk zgodnie z sugestią WET. Mmk, w jogurcie jest to samo - zywe kultury :ok: Też myślę o wygrzewaniu, no i będę tez pilnować okien staranniej niż zwykle.

Izu, skąd się bierze zapalenie nerek ? 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 31, 2010 12:08 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Dzień dobry Cioteczki :D Dawno nas nie było... :oops: Co u Cioteczek słychać? :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon maja 31, 2010 12:29 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Hej mamusiu :D A jak brzusio, duży już ? :wink:
Obrazek

psiama

Post » Pon maja 31, 2010 13:34 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

psiama pisze:Hej mamusiu :D A jak brzusio, duży już ? :wink:

Duży, duży :D I się obniża, i naciska na pęcherz i miednicę :roll: I czekamy na narodziny niecierpliwie :D :1luvu:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon maja 31, 2010 13:41 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Tak tak, z kibelkiem za pan brat ... :roll: . Ale już niedługo. I dzidziulek będzie z Wami :1luvu:
Wyprawka, łożeczko, wózio, nosidło gotowe ? :D

Polecam za wczasu kupić termometr elektroniczny (w to warto inwestowac naprawdę), który dobrze mierzy temperature po przyłożeniu do dowolnego miejsca w 1-2 sekundy. Jak maluszek będzie gorączkował (oby jak najrzadziej tfu tfu tfu ...) docenisz szybkość pomiaru :ok: .
Obrazek

psiama

Post » Pon maja 31, 2010 17:30 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Erin pisze:A jestem 8)

Biedna Rózia :( U mnie kiedyś Pysia miała zapalenie nerek - dostawała Phytophale i wyeliminowałam kurczaka z diety.
A co wetka powiedziała?

To od kurczaka dostala? :roll:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon maja 31, 2010 22:01 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Ciocia Erin mnie zaraziła :oops: :ryk:

Teraz nie wyobrażam sobie życia bez rowera :1luvu: uzależniłam się czy co? :ryk:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto cze 01, 2010 4:47 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Hejka Ciotencje!
Ale się dyskusja rozwinęła, nonono 8)
Poproszę częściej :)

Nanetko, witaj!
Już niedługo będzie po! :ok:

Mmk, pogoda narazie taka sobie, ale od piątku ma być ładnie.
I super, bo chcę na rower!
Cameo, mądra decyzja :ok:

Psiama, Aniu - u Pysi to prawdopodobnie od nadmiaru białka (z kurczaka).
Teraz kupuję indyka, co chudszy i wołowinę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 01, 2010 5:06 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Dziś mamy imprezkę - Plamusia kończy 2 lata.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MOJA MALEŃKA!
I DZIĘKUJĘ, ŻE JESTEŚ, MÓJ SKARBIE :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak wyglądała solenizantka na początku (z dziurą w brzuszku po nieudanej sterylce i już po zaleczeniu rany):
Obrazek Obrazek

A tak wygląda obecnie:
Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 01, 2010 8:01 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Sto lat!!!
Ładny prezent na dzień dziecka Tobie zrobiła (bo przecież wszyscy jesteśmy dziećmi :wink: )

mmk

Post » Wto cze 01, 2010 8:50 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Plamusiu Sto lat! :birthday: :balony: :balony: :balony:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 01, 2010 9:27 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Obrazek

Wszystkiego co najlepsze Plamusiu! Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 01, 2010 9:42 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Zdrówka i radości na pysiu dla Plamusi :1luvu: Brzusio słodziutki :D Czy Plamusia tym pysznym torcikeim poczęstuje ? :roll:

Moja Koko nie wiadomo kiedy się urodziła, ale przyjechała do mnie 3 lipca, miała 5 tygodni i 52 deko ...
i uznałam, że urodzona też gdzieś na Dzień Dziecka :wink: I ona dziś świętuje roczek :D
Obrazek

Rózia lepiej, termoforek wczoraj to było coś bardzo bardzo :D . Ufff O szóstej rano niedobra Duża kuja zrobiła 8O
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]