Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 14:23 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

:ok: hopsa
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto paź 13, 2009 16:08 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

terenia1 pisze:Wczoraj do Ewuni i Piotra pojechały kociaki z klaty całą piątka :lol: Ewuniu dajcie znać czy żyjecie :D

taaaa sama nie wierze, chyba zwariowałam 8O no nic w domu w sumie 9 kotów. W mieszkaniu, nie w domu. Piotrek zrobił bandzie kojec i w 3 sekundy dwa przeszły przez barierki a 3 z wyskoku przeskoczyły przez kojec. :ryk: prawie sie popłakałam ze smiechu a kojec robil z listewek przez 2 godziny. w klatce u was banda nie miała miejsca na szaleństwo za to w pokoju było straszenie sie wzajemne, zginanie w pałąk i podskakiwanie na wyprostowanych nogach ze zjeżoną sierścią, skakanie sobie po plecach, walenie głową z rozpędu w lustro i skakanie z drabinki.
po szaleństwach banda zasnęła na ręczniku i jak Piotrek wszedl to na komendę wszystkie zaczeły głośno mruczeć :D
z gorszych informacji - banda ma lekki koci katar, niestety dwa maja zapalenie oskrzeli, mamy nadzieje ze sie nie rozwinie, oczywiście pod opieką naszej dr Eweliny już są wszystkie. Piotrek pojechał do domu uszczelniać konstrukcję kojca 8)

Basia dałaś kotu te kulki w niedzielę?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 13, 2009 16:20 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Ewa one do piątku były na dalacine c.Może warto napomknąc waszej wetce o tym?

Dziś z Baską idziemy lapać w piwnicy kociaki.Jest ich 8 sztuk okolo 6 tygodniowych.Nie ma wyjscia bo administracja dła ultimatum i albo kociaki zniknął albo zawiadomią schronisko.Maluchy maja początek kk :roll: .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto paź 13, 2009 18:44 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

mar_tika pisze:Dziś z Baską idziemy lapać w piwnicy kociaki.Jest ich 8 sztuk okolo 6 tygodniowych.Nie ma wyjscia bo administracja dła ultimatum i albo kociaki zniknął albo zawiadomią schronisko.Maluchy maja początek kk :roll: .

Tyz piknie :mrgreen:
Dziewczyny a mnie się coś popierniczyło zapisałam się na dyżur w czwartek wieczorem, a zapomniałam na śmierć, że jadę do Częstochowy do teatru :D proszę niech ktoś przyjdzie, a ja wezmę wieczór w niedzielę 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 13, 2009 20:05 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

mar_tika pisze:Ewa one do piątku były na dalacine c.Może warto napomknąc waszej wetce o tym?

.

a czemu dostawaly antybiotyk? cos jeszcze dostaly oprócz odpchlania i antybiotyku?
no powiemy, ale dostały zastrzyki na wzmocnienie i antybiotyk w zastrzyku, plus gentamycyna do oczków. no zobaczymy jak to sie rozwinie. dajemy tez tez proszek smierdzacy rybskiem starym na kaliciwirusa. jutro zrobie zdjecie kojca - alcatraz :D

Marta a pamietasz jak sie nazywa ten proszek na KK co zawsze kupowalam? macie chyba opakowanie na kociarni? ja mam przesypane troszke do sloiczka ale zapomniałam jak sie to nazywalo, smierdzi ryba starą
Ostatnio edytowano Wto paź 13, 2009 20:40 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Wto paź 13, 2009 20:39 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

maluchy dostały antybiotyk , bo zaczęly podkichiwać i przyplatała się biegunka.Później te w gorszym stanie odseparowałam ( boks) od tych w miarę trzymających się(klata).Wszystkie standartowo zostały odpchlone.

Dziś nawiedził nas dobry duszek Bubor :D .Zostawił górę jedzonka i cos jeszcze.Bardzo bardzo dziękujemy :1luvu:

Dziś zaczeliśmy okres grzewczy dla kociaków :wink:

Z łapanki wróciłyśmy na tarczy .Wylapałyśmy 6 sztuk.Dwa maluchy zostały i pitła nam mamuska.Jutro powtórka z rozrywki.Beatka dziś przeszła chrzest bojowy ,była chyba na swojej pierwszej łapance :wink:

I jeszcze jedno.
Bardzo ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Staruszek jest bardzo wycofany.Poddaje się :cry: Kompletnie nic nie je :cry: Chyba strasznie tęskni za domem który stracił.Ten duzy ,strasznie chudy kocur ładuje się na kolana kazdemu kto wejdzie na kociarnię.
Dziś leżał kompletnie wycofany i zrezygnowany w koszyczku.Jak zwykle nic nie zjadł.
Jezeli nie znajdzie się dla niego DT[czytaj człowiek] .Odejdzie od nas!!!!!!!!!!!!!!!
Boniu gdyby ktoś odemnie wziął Pietruche i Obesrańca to dziadka wzięlabym do siebie.
Koniecznie trzeba go karmić strzykawą .Gotować tak jak LUnie i karmić na siłę.Jak nie bedzie karmiony zagłodzi się na śmierc!!! :cry: :cry:

mar_tika

Post » Wto paź 13, 2009 20:43 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

mar_tika pisze:maluchy dostały antybiotyk , bo zaczęly podkichiwać i przyplatała się biegunka.Później te w gorszym stanie odseparowałam ( boks) od tych w miarę trzymających się(klata).Wszystkie standartowo zostały odpchlone.

:

a w ogole to jest rodzenstwo ??

Filomen

Post » Wto paź 13, 2009 20:53 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Filomen pisze:
mar_tika pisze:maluchy dostały antybiotyk , bo zaczęly podkichiwać i przyplatała się biegunka.Później te w gorszym stanie odseparowałam ( boks) od tych w miarę trzymających się(klata).Wszystkie standartowo zostały odpchlone.

:

a w ogole to jest rodzenstwo ??

a myslisz że oni w schronisku wiedzą który kot jest który :) zapomnij.Te z rudymi domieszkami to na 99% rodzeństwo ale to też jest takie gdybanie :roll:

mar_tika

Post » Wto paź 13, 2009 21:08 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Marta masz jakieś zdjęcia staruszka :?:

terenia1

Post » Wto paź 13, 2009 21:44 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Piotrek zrobił bandzie kojec i w 3 sekundy dwa przeszły przez barierki a 3 z wyskoku przeskoczyły przez kojec. :ryk: prawie sie popłakałam ze smiechu a kojec robil z listewek przez 2 godziny. w klatce u was banda nie miała miejsca na szaleństwo za to w pokoju było straszenie sie wzajemne, zginanie w pałąk i podskakiwanie na wyprostowanych nogach ze zjeżoną sierścią, skakanie sobie po plecach, walenie głową z rozpędu w lustro i skakanie z drabinki.
po szaleństwach banda zasnęła na ręczniku i jak Piotrek wszedl to na komendę wszystkie zaczeły głośno mruczeć :D
z gorszych informacji - banda ma lekki koci katar, niestety dwa maja zapalenie oskrzeli, mamy nadzieje ze sie nie rozwinie, oczywiście pod opieką naszej dr Eweliny już są wszystkie. Piotrek pojechał do domu uszczelniać konstrukcję kojca 8)

A czy ta moja klata, której już Kleo nie potrzebuje mogła by Wam (bo kotom to na pewno nie;) ) ulżyć ? Jakby co to kontaktujcie się z Kleo :D
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Wto paź 13, 2009 21:48 Re: Sosnowiec- DT dla chudziaka staruszka miziastego poszukiwany

Mój Dziadunio czyli Misiorek słabnie pomalutku. Nie kontroluje już czynności fizjologicznych. Zamieszkał w łazience gdzie może lać jak popadnie i młodzież mu nie przeszkadza. :oops: Tyle że przez Łobuza nie mam do tej pory prysznica a MIsiorek zajął umywalkę . Jeszcze mi tylko wanna została
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 13, 2009 23:25 Re: Sosnowiec- DT dla chudziaka staruszka miziastego poszukiwany

Dziewczyny mała zagadka :mrgreen: no zgadnijcie.... które schronisko wygrało głosowanie w TESCO na karmę dla schroniska... no zgaduj zgadula... no i zdziwko nasze schronisko :mrgreen: narmalnie nie wiem czy mam się cieszyć 8O mam mieszane uczucia niestety, oby tyko wszystko zostało spożytkowane zgodnie z przeznaczeniem, a ie głosów zostało oddanych 7 000 8O więc chyba ludzie z Sosnowca coś na temat naszego schroniska wiedzą, ale szkoda że się to nie przekłada na pomoc dla zwierząt. Swojego czasu zakładałam wątki na forum gazety z prośbą o pomoc dla kociaków i o sytuacji tam panującej odzew był zerowy :( z wyjątkiem dyskusji z jednym palantem, aż moderator wykasował moje wypowiedzi :P to chyba jakaś schizofrenia w naszym mieście panuje :mrgreen:

terenia1

Post » Śro paź 14, 2009 6:04 Re: Sosnowiec- DT dla chudziaka staruszka miziastego poszukiwany

terenia1 pisze:Dziewczyny mała zagadka :mrgreen: no zgadnijcie.... które schronisko wygrało głosowanie w TESCO na karmę dla schroniska... no zgaduj zgadula... no i zdziwko nasze schronisko :mrgreen: narmalnie nie wiem czy mam się cieszyć 8O mam mieszane uczucia niestety, oby tyko wszystko zostało spożytkowane zgodnie z przeznaczeniem, a ie głosów zostało oddanych 7 000 8O więc chyba ludzie z Sosnowca coś na temat naszego schroniska wiedzą, ale szkoda że się to nie przekłada na pomoc dla zwierząt. Swojego czasu zakładałam wątki na forum gazety z prośbą o pomoc dla kociaków i o sytuacji tam panującej odzew był zerowy :( z wyjątkiem dyskusji z jednym palantem, aż moderator wykasował moje wypowiedzi :P to chyba jakaś schizofrenia w naszym mieście panuje :mrgreen:

Ktoś zorganizował akcje.ja też dostałam link z konkursem, zeby głosować na Sosnowiec :evil:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro paź 14, 2009 7:10 Re: Sosnowiec- DT dla chudziaka staruszka miziastego poszukiwany

nawet na nk na śledziu widziałam wpisy żeby głosowac na sosnowiec ....
może się porzez to coś zmieni ??
może ktoś się obudzi tam w schronie ??

witam zimowo środowo
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro paź 14, 2009 7:45 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

mar_tika pisze:I jeszcze jedno.
Bardzo ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Staruszek jest bardzo wycofany.Poddaje się :cry: Kompletnie nic nie je :cry: Chyba strasznie tęskni za domem który stracił.Ten duzy ,strasznie chudy kocur ładuje się na kolana kazdemu kto wejdzie na kociarnię.
Dziś leżał kompletnie wycofany i zrezygnowany w koszyczku.Jak zwykle nic nie zjadł.
Jezeli nie znajdzie się dla niego DT[czytaj człowiek] .Odejdzie od nas!!!!!!!!!!!!!!!
Boniu gdyby ktoś odemnie wziął Pietruche i Obesrańca to dziadka wzięlabym do siebie.
Koniecznie trzeba go karmić strzykawą .Gotować tak jak LUnie i karmić na siłę.Jak nie bedzie karmiony zagłodzi się na śmierc!!! :cry: :cry:

Ja już caly czas myślę o dziadku :cry:
Nawet się zastanawialam jak by Elza zareagowala, ale..... jest wlaśnie "ale"
Od 19 października znowu przenoszę się na 4 dni do koleżanki na Zagórze bo ona wyjeżdża a ja zostaję z jej dzieckiem (malym). Elza już przyzwyczajona do tego i wystarczy jej dochodząca sąsiadka. A nie wiadomo jak dziadek, nie dość że nie wiadomo jak z Elzą by bylo to jeszcze nie wiadomo jak z sikuleniem i kupkaniem by bylo.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]