Moja w czerwcu skończy roczek

i jako suche wcina RC (głównie w wersji po sterylce ale mieszam od czasu do czasu jakieś inne).
Dziennie zjada jedną puszkę (gourmet gold i diamant oraz niektóre smaki sheby- najbardziej lubi owoce morza i krewetki; uwielbia też tackę z indykiem i warzywami).
Od czasu do czasu dawałam jej przemrożone a następnie sparzone mięso z kury, indyka albo wołowiny ale nie chce już tego jeść

Jeszcze kurczaka spróbuje odrobinę ale wołowiny nawet nie powącha.
Do mięcha dodawałam preparat wit. beaphar Salvikal
Od czasu do czasu dostaje przysmak- kabanoski z VitaKraft (wszystkie smaki kocha) głównie jako nagrodę po okropnych zabiegach kosmetyczno-higienicznych
Profilaktycznie podaję pastę na kłaki z VitaKraft Malt-Paste (co o niej sądzicie? Bo jest sporo tańsza od innych i trochę się martwię, że może w ogóle jest nieskuteczna...moja kotka nigdy nie miała problemów z zakłaczaniem więc trudno mi to ocenić)
Kotka jest zdrowa, ma błyszczącą, gęstą sierść. Nigdy nie miała biegunki czy zaparcia. Kupki nie pachną intensywnie

Waga w normie.
Jedyny problem to zapach z pyszczka. Nawet długi czas po jedzeniu czuć od niej żarełko. Będę musiała coś zakupić do czyszczenia ząbków. Zastanawiam się nad Orozyme Żel do pielęgnacji jamy ustnej dla psów i kotów. Zna ktoś ten preparat? Jakieś opinie?
Zamierzam wprowadzić nowe firmy puszek.. Myślę nad Almo Nature, Animoda, Miamor i Hill's. Zależy mi na jakości ale i nie za wysokiej cenie. Wydaje mi się, że wyżej wymienione są ok ale specjalistą nie jestem...
Co do tego co wcina moja mała czyli gourmet i sheba.. Niby skład ok ale są to karmy dostępne w marketach więc mam wątpliwości...ehhh